Herkese bir ay aradan sonra merhaba. İş yoğunluğu, uzun süren iş yolculukları nedeniyle bir aydır blogumla
ilgilenme şansım olmadı ama artık döndüm ve buradayım. Öncelikle herkese
Hayırlı Ramazanlar dilerim. Bu arada yokluğumda beni merak edip soran herkese
teşekkür ederim. Aşırı sıcakların devam
etmesi nedeniyle evde ağır yemekler yenilmiyor ve salata
türü yiyecekler tercih ediliyor. İftar için güzel bir salata alternatifi olacak
bu tarifimin baş kahramanı patlıcan . Patlıcan bizde oldukça fazla tüketilir. Geçtiğimiz
yıl tarifini verdiğim Fesleğenli patlıcan çorbası, deniz ürünlü karnıyarık, patlıcan köftesi, islim kebabı, Patlıcanmusakka, domatesli ızgara patlıcan, imambayıldı, karnıyarık, aklıma ilk gelen patlıcan tariflerim. Bu salata
tarifimde en büyük özellik patlıcanın buharda pişirilmesidir. Buharda pişen patlıcanın o nefis tadı salataya farklı
bir lezzet katıyor. Patlıcan kızartılmadığı için son derece sağlıklı ve hafif
oluyor bu nedenle özellikle iftar da mideye rahatsızlık vermiyor.
Malzemeler: (malzemeleri istediğiniz kadar
kullanabilirsiniz)
Patlıcan
Kıvırcık yeşil salata
Domates
Salatalık
Sarı dolmalık biber
Kırmızı dolmalık biber
Yeşil sivri biber
Taze soğan
Taze reyhan
Maydanoz
Dereotu
Taze nane
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar ayıklanıp, yıkanır ve alacalı şekilde
soyulurlar. Çok küçük olmayacak şekilde bölünüp tuızlu suda bekletilirler.
Diğer tarafta tüm salataya konulacak malzemeler iyice yıkanır ve doğranırlar.(Salataya
istediğiniz başka malzemeler de katabilirsiniz) Tuzlu sudan çıkarılıp yıkanan
ve kağıt havlu ile kurulanan patlıcanlar buhar makinasında çok hafif
pişirilirler. Tüm salata malzemesi ve patlıcanlar bir kaba konulurlar. Limonun
suyu, zeytinyağı ve tuz bir kapta iyice karıştırılıp, salatanın sosu hazırlanır
ve salataya dökülür. Salata ve sosu iyice karıştırılıp harmanlanır. Servis tabağına alınıp, servis yapılır.
AFİYET OLSUN.