30 Eylül 2017 Cumartesi

Kızılcık Marmelatı

Herkese iyi akşamlar. Marmelatlar kahvaltıların vazgeçilmezlerindendir. Bu akşam kahvaltınız için nefis bir marmelat tarifi var.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo kızılcık
1 kilo toz şeker
yarım su bardağı su
1, 2 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Kızılcıklar yıkanır ve süzülür. Bir tencereye konulur  üzerine  yarım  su bardağı su eklenir ve  yumuşayıncaya (kızılcıkların kabukları patlayıncaya) kadar pişirilir. Yumuşayan kızılcıklar bir süzgeçe alınır ve süzgeçte sadece çekirdekler kalana kadar ezilirler.  Süzgeçten geçirilen kızılcıklar bir tencereye alınır ve üzerine toz şeker eklenir. Toz şeker eriyip, saldığı su çekip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir. Kıvamlı bir hal alınca  limon suyu eklenip altı kapatılır. Marmelat kavanozlara alınıp, soğuması beklenir. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.
AFİYET OLSUN.

27 Eylül 2017 Çarşamba

Yulaflı Chia

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam ister kahvaltıda isterseniz diğer öğünlerde yiyebileceğiniz bir tarifim var.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(iki kişilik)
3 yemek kaşığı yulaf
3 yemek kaşığı chia tohumu
200 ml. süt
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
üzeri için:
şeftali (istenildiği kadar)
kabak çekirdeği (istenildiği kadar)
Hazırlanışı: Yulaf ve tarçın bir kaba konulur. Üzerine 100 ml. süt konulur  ve lapa olacak şekilde karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca bir kasenin dibine konulur. Üzerine küp küp doğranmış şeftaliler ve ayıklanmış kabak çekirdekleri konulur. Üzerine bir gece önceden 100 ml. süt içerisinde bekletilmiş olan chia tohumu ve şeker konulur. Son olarak en üste şeftali parçaları ve kabak çekirdekleri konulur ve servis edilir.
AFİYET OLSUN.

3 Eylül 2017 Pazar

Yoğurtlu Bulgur Köftesi

Herkese iyi akşamlar. Bayramda konuklarınıza farklı bir lezzet sunmak ve güzel bir sunum yapmak isterseniz size bu tarifi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Lezzet.com'dan alınarak uyarlanmıştır)
2 su bardağı ince bulgur
200 gr. yağsız kıyma
yarım su bardağı irmik
1 yumurta
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
Arası için:
200 gr. süzme yoğurt
1 diş sarımsak(isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Bulgur ve irmik bir kaba konulur, üzerine sıcak su ilave edilip,  bir kapak ile kapatılıp demlenmeye bırakılır. Şişen irmikli bulgura küçük küçük doğranmış soğan, kıyma, yumurta, salça ve  tuz  ilave edilip yoğurulur.  Yoğurma esnasında 1 su bardağı su kademeler halinde bitene kadar eklenir. Karışım o suyu tamamen çekecektir. Yaklaşık 5 dk yoğrulur.  Yoğurulan harç yarım saat dinlendirilir. Dinlenen bulgurlu harçtan parçalar koparılır. Elle yoğurularak köfte şekli verilir. Fırın tepsisine dizilir. Tüm köfteler hazırlanınca önceden ısıtılmış fırına konulur ve üstleri biraz ıslatılır.  180 C'de  üzerleri kızarana kadar pişirilir. Pişmeye başladıktan 15 dak. sonra fırın kapağı açılarak üzerleri  tekrar hafifçe ıslatılır. Üzerleri kızarınca fırından çıkarılırlar. Arası için süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsak bir kasede çırpılır. Köftelerin yarısı servis tabağına konulur. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt konulur ve diğer köfteler üzerlerine kapatılır.  Sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

1 Eylül 2017 Cuma

Bayramınız Kutlu Olsun

Sağlıklı, barış dolu, mutlu ve huzurlu Bayramlar dilerim. Bayramınız Kutlu Olsun.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...