Herkese güzel bir akşam dilerim. Bu akşam yapımı çok kolay ve çok da sağlıklı bir tarifim var.
Afiyet Olsun.
Malzemeler:
İstenilen adette patates
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı:
Patateslerin kabukları soyulur. Yıkanır, süzülür ve ince halkalar şeklinde doğranırlar. Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile birlikte karıştırılıp, harmanlanırlar.(Ağız tadınıza göre istediğiniz baharatları bu karışıma ekleyebilirsiniz) Kapta yarım saat bekletilen patatesler yağlanmış bir kaba dizilirler ve üzeri alüminyum folyo ile kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de 30-40 dak. pişirilir. Bu sürenin sonunda patatesler pişmiş ise folyo patateslerin üzerinden alınır ve üzerleri hafifçe kızarana kadar tekrar fırına konulur. Patateslerin üzeri hafifçe kızarınca fırından alınır ve sıcak olarak servis yapılır. Bu hafif ve sağlıklı patatesi özellikle et, balık ve tavuk yemeklerinin yanında lezzetli bir garnitür olarak sunabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.