Lodoslu bir İstanbul akşamından herkese merhaba. Çorbaların vazgeçilmezi şehriye girdiği her yemeğe ayrı bir lezzet katıyor. Özellikle salata ve pilavlara çok yakışan şehriyeye bu pilavda mantar eşlik ediyor. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı arpa şehriye
250 gr. mantar
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
1,5 su bardağı sıcak su
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır. Şehriyeler ilave edilip, rengi dönene kadar kavrulur. Şehriyelerin rengi dönünce doğranmış mantarlar, yıkanıp, ayıklanmış ve ince ince doğranmış kırmızı biber ve çarliston biber de tencereye konulur ve birlikte bir iki çevrilir. Tuz ve sıcak su ilave edilir. Kısık ateşte şehriyeler suyunu çekene kadar pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra biraz demlendirilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.