20 Temmuz 2015 Pazartesi

Cevizli Kabak Salatası

Herkese iyi akşamlar ve iyi haftalar dilerim. Bu sıcak günlerde hafif bir yemek önerisi isteyenler için son derece lezzetli bir tarifim var. İsterseniz bu güzel salatayı tek başına bir öğün olarak tüketebilir isterseniz de ızgara et ve tavukların yanında salata olarak sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 tane kabak
1 çay bardağı rendelenmiş tulum peyniri
yarım çay bardağı ayıklanmış ve iri parçalara ayrılmış ceviz içi
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Yıkanıp, ayıklanan kabaklar soyulur ve çok küçük olmayan parçalara bölünürler. Izgara da (istenirse teflon tavada olabilir) hafifçe renkleri dönene kadar pişirilirler. (Dirliklerini kaybetmemesi gerekmektedir) Diğer tarafta cevizler de teflon tavada renkleri dönene kadar çevrilirler. Kabaklar bir kabın içine alınırlar. Üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirilip, tuz ve karabiber ekilir ve karıştırılır. Teflon tavadan alınan cevizler ve rendelenmiş tulum peyniri de kaba eklenir ve hepsi iyice karıştırılır. Karıştırılan salata servis tabağına alınır ve servis edilir.
AFİYET OLSUN.

17 Temmuz 2015 Cuma

Bayramımız Kutlu Olsun

Sağlıklı mutlu ve sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz güzel bir bayram olsun. Bayramınız Kutlu Olsun.


16 Temmuz 2015 Perşembe

Keşkül-ü Fukara


Herkese güzel bir gün dilerim. Bayram  tatlısı yapmak için fazla vakti olmayanlara ya da benim gibi bu sıcak havalarda bayram konuklarına serin bir tatlı vermek isteyenlere yanında bir top dondurma ile servis edebilecekleri  çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı tarifim var. 
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 lt.süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz badem
yarım çay bardağı toz antep fıstığı
yarım çay bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1 tencereye süt, şeker, pirinç unu ve nişasta konulur ve iyice karıştırılır. Diğer tarafta toz halindeki antep fıstığı, badem ve hindistan cevizi  karıştırılıp, harmanlanır. Karışım tenceredeki malzemelere ilave edilir. Hepsi karıştırılarak orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir.  Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve kaselere bölüştürülür. Oda sıcaklığında bir süre  ılınmaya bırakılıp, buzdolabında 1 saat bekletilir. Dolaptan çıkarılınca üzeri (isteğe bağlı olarak) fıstık, hindistan cevizi ve badem ile süslenip, yine istenirse bir top dondurma ile birlikte ikram edilir.
AFİYET OLSUN.

13 Temmuz 2015 Pazartesi

Darüzziyafe Köftesi

Herkese güzel bir akşam ve iyi haftalar dilerim. Bugün sizlere Bayram sofranız için bir tarif vermek istiyorum. Hem lezzeti hem de sunumu ile ailenizden ve misafirlerinizden  tam not alacak olan bu tarifi denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler: 6 kişilik (Tarif Sofra Dergisinin "Ramazan Özel" Kitabından alınmıştır)
400 gr.dana kıyma
200 gr. kuzu kıyma
200 gr. antepfıstığı
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
4 adet sivri biber
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
Yarım demet taze kekik ya da kuru kekik
tuz
karabiber
2 adet yufka
3 adet yumurta sarısı
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Dana ve kuzu kıyma bir kaba konulur. Kabukları temizlenmiş antepfıstıkları robotta çekilerek kaba eklenir. Soğan, kırmızı biber ve sivri biberler de robotta çekilerek kaba konulur. İnce ince doğranmış maydanoz, kekik, yumurtalar, tuz, biber kaba eklenir ve hepsi karıştırılıp, iyice yoğurulur. Yoğurulan köfte 2 parçaya ayrılır. Rulo şeklinde yuvarlanır. Rulo köfteler 15 dak. 175 C'de fırında pişirilir. Fırından çıkarılıp, soğutulur. Yufkaların üzerine yumurta sarıları ve zeytinyağı sürülür ve her biri ikiye katlanır. Önceden pişirilip, soğuyan köfteler yufkaların üzerlerine konulur. Köftelerin üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve köfteler yufka ile sarılır. Buzdolabında yarım saat bekletilir. Buzdolabından çıkarılınca yufkaların üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış fırında 175 C'de 20 dak. pişirilir. Köfteler fırından çıkarılınca dilimlenir ve servis tabağına alınıp, şehriyeli pilav eşliğinde sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.


10 Temmuz 2015 Cuma

Kaymaklı Hurma Tatlısı


Herkese güzel bir akşam dilerim. Bu akşam Ramazanın vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan nefis bir lezzetin tarifi vereceğim. Çok kısa sürede yapılan bu güzel lezzeti iftarda konuklarınıza alternatif bir tatlı olarak sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Arda'nın Mutfağından alınmıştır)
12 adet hurma
yarım çay bardağı dövülmüş antep fıstığı (tarifin orjinalinde 1 avuç iri dövülmüş ceviz içi kullanılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr. kaymak
Hazırlanışı:
Hurmalar yanlarından bıçakla açılır ve  zedelemeden çekirdekler çıkarılır. Teflon tavada zeytinyağı ısıtılır ve hurmalar 2- 3 dak. harlı ateşte çevrilirler. Ateşten alınan hurmalar ılınmaya bırakılır. Ilınan hurmaların içlerine bir çay kaşığı yardımı ile kaymak doldurulur ve kaymaklı kısım dövülmüş fıstık içine batırılarak servis tabağına alınır. (Kaymaklı hurmaları fıstık yerine dövülmüş ceviz içine de batırabilirsiniz) Servis tabağına alınan hurmalar ılık olarak hemen servis edilir.
AFİYET OLSUN.

7 Temmuz 2015 Salı

Enginar Yatağında Fırınlanmış Sebze

Herkese iyi akşamlar. İftar için yine  güzel bir tarifim var bu akşam.  Hem hafif hem lezzetli bu tarifi beğeneceğinizi umarım. Afiyet olsun.
Malzemeler: ( 6 kişilik)
6 adet enginar
2 adet patlıcan
2 adet kabak
4 adet yeşil sivri biber
2 adet domates
zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Temizlenmiş, ayıklanmış enginarlar bir tencerede üzerlerini geçecek kadar kaynar suda haşlanır. (Haşlama suyuna 1 limonun suyu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz eklenir) Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkarılıp, yıkanıp, süzülür. Kabak ve sivri biberler ayıklanıp, yıkanıp küçük küçük doğranırlar. Domateslerde ortalarındaki sulu kısım çıkarılıp, küçük küçük doğranırlar. Tüm sebzeler bir kabın içine konulur ve üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirilip, tuz ve karabiber serpilir ve hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanırlar. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve harmanlanmış sebzeler üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzerleri iyice kızarana kadar pişirilir. Sebzelerin üzerleri kızarınca fırından çıkarılırlar ve enginar çanaklarının içlerine yerleştirilirler. Sebzelerle doldurulan enginarlar servis tabağına alınır ve hemen servis yapılırlar. 
AFİYET OLSUN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...