28 Şubat 2010 Pazar

Güveçte Pizza


Malzemeler:
1 paket hazır piza hamur unu
4 dilim dana jambon
3 adet brokoli çiçek ve sapı
2 adet tavuk göğsü fleto
4 adet büyük boy mantar
1 küçük paket domates püresi
2 diş dövülmüş sarımsak
Mozerrela peyniri
Parmesan peyniri
Fesleğen
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı

Wok'a zeytinyağı konur, kızdırılır ve dövülmüş sarımsak eklenir. Doğranmış mantarlar konulur ve sotelenirler. Kuşbaşı doğranmış jambonlar woka konur, karıştırılır. Üzerine haşlanmış ve doğranmış brokoliler eklenir. Brokoliler karışıma iyice karışına kadar karıştırılırlar. Üzerine haşlanmış ve minik, minik doğranmış tavuklar konulur ve hepsi 2,3 dak. çevrilirler. Üzerine fesleğen,tuz ve karabiber konulup, karıştırılır. Karışıma domates püresi eklenir(Yazın püre yerine taze domates kullanabilirsiniz) 5 dak. karışım tekrar çevrilir. Son olarak karışıma dilimlenmiş mozerella peyniri (istediğiniz miktarda) konulur ve peynir eriyene kadar karıştırılır.

Ayrı bir yerde hazır piza hamur unu bir kaba konur. Üzerine 1.5 çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve mikser ile su ve yağ unla iyice karışına kadar karıştırılır.

Wokta hazırlanan karışım minik güveçlere konulur. Üzerleri ince, yuvarlak hale getirilen piza hamuru ile kapatılır. (Hamurun güvecin kenarlarına taşarak kapanması gerekmektedir.) Hamurun ortasında hava çıkışı için bıçak ile küçük bir kesik açılır. Hamurun üzerine pasta fırçasıyla zeytinyağı sürülür. En son olarak hamurun üzerine rendelenmiş parmesan peyniri her tarafı kaplayacak şekilde serpilir ve önceden ısıtılmış fırında 200C'de 20 dak. pişirilip servis edilir.

AFİYET OLSUN

25 Şubat 2010 Perşembe

Meksika Fasulyeli Tortilla Sarma

Size daha önce tavuklu tarifini verdiğim ve konuklarıma severek hazırladığım tortilla sarma için başka bir iç malzeme ile hazırlanan bir tarif vermek istiyorum. Bu tarifi misafirlerinize farklı lezzetler sunmak istediğinizde hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:(4 kişilik)
8 adet tortilla
1 kutu kırmızı Meksika fasulyesi
10 adet küçük mantar
1 küçük soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
4 çorba kaşığı soya sosu
100 gr.soya filizi
Mısır
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Wok'a zeytinyağı konulur, içine dövülmüş sarımsak eklenip, 1,2 dak. karıştırılır. Doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Doğranmış kırmızı ve sarı biberler karışıma eklenir ve biberler ölene kadar karıştırılır. Doğranmış mantarlar ve soya filizleri sırasıyla wok'a eklenir ve sotelenirler.




Karışıma fasulye eklenip, karıştırılır. Ardından mısırlar eklenir ve harca karışmaları sağlanır. Soya sosu ilave edilip, hafifçe kaynayana kadar karıştırılır. (Soya sosu tuzlu olduğu için ayrıca tuz konulmaz) İsteğe bağlı olarak karabiber eklenir.

Tüm malzemeler iyice karışıp, piştikten sonra ocaktan alınır. Bu sırada tortillalar daha önce ısıtılmış fırında yüksek ısıda 5-10 sn.ısıtılır ve hemen fırından alınırlar.(Fırında fazla kalırlarsa sertleşirler bu nedenle hemen alınmaları gerekir. ) Sıcak tortillaların içine karışım konulur ve dürüm yapılarak servis edilirler.

AFİYET OLSUN

Ballı Muz

Tatlı sevenlere ama tatlı yapmak için vakti olmayanlara çok kolay hazırlanan, son derece sağlıklı, gönül rahatlığı içinde yiyebilecekleri bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Bu tatlıyı özellikle balıklardan sonra servis edebilir, çocuklarınıza her zaman yedirebilirsiniz. Bakalım Defne'cik Ballı Muzu sevecek mi?

Malzemeler:
Muz (İstenilen adette)
Bal
Ceviz
Hazırlanışı
Muz istenilen kalınlıkta dilimlenir ve tabağa dizilir. Üzerine istenilen miktarda bal dökülür ve üzerine istenilen miktarda dövülmüş ceviz serpilir.

AFİYET OLSUN

Yoğurtlu Mantar

Size hazırlanışı çok kolay ama oldukça lezzetli ve çok sağlıklı bir tarif vermek istiyorum. Bu tarifi salata, garnitür olarak servis edebileceğiniz gibi hafif bir yemek istenildiğinde ana yemek olarak da sunabilirsiniz. (Özellikle sıcak yaz günlerinde son derece hafif bir öğün olabilir)

Malzemeler:
Izgaralık büyük mantar (İstenilen adette)
1 diş dövülmüş sarımsak
Yoğurt
Kırmızı pul biber
Kekik
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Mantarların sapları ayrılır, kuru bir bez ile temizlenir ve önceden ısıtılmış fırın tepsisine dizilir. Üstlerine kekik serpilip, zeytinyağı gezdirilir. 25 dak. 200C'de pişirilir. Diğer tarafta dövülmüş sarımsak, tuz, yoğurda katılıp, karıştırılır. Fırından çıkan mantarlar tabağa dizilir, üstlerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve kırmızı pul biber serpilir.

AFİYET OLSUN

24 Şubat 2010 Çarşamba

Tavuklu Tortilla Sarma

Malzemeler:(4 kişilik)
8 adet tortilla
2 adet tavuk göğsü fleto
10 adet küçük mantar
1 küçük soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
100 gr. domates püresi
2 çorba kaşığı mascarpone peynir
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Wok'a zeytinyağı konulur, içine dövülmüş sarımsak eklenip, 1,2 dak. karıştırılır. Doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Doğranmış kırmızı ve sarı biberler karışıma eklenir ve biberler ölene kadar karıştırılır. Doğranmış mantarlar ve önceden haşlanmış ve doğranmış tavuk sırasıyla wok'a eklenir ve sotelenirler.
Karışıma domates püresi eklenir(yazın kabuğu soyulmuş, doğranmış domates kullanınız) İyice karıştırılır. Ardından mascarpone peynir harca katılır ve iyice yedirilerek karıştırılır. Tuz, biber eklenir.

Tüm malzemeler iyice karışıp, piştikten sonra ocaktan alınır. Bu sırada tortillalar daha önce ısıtılmış fırında yüksek ısıda 5-10 sn.ısıtılır ve hemen fırından alınırlar.(Fırında fazla kalırlarsa sertleşirler bu nedenle hemen alınmaları gerekir. ) Sıcak tortillaların içine karışım konulur ve dürüm yapılarak servis edilirler.

AFİYET OLSUN

21 Şubat 2010 Pazar

Patates Civciv

Çocuklarınızın severek yiyeceği ve hazırlanma aşamasında size yardımcı olabilecekleri şirin bir tarif vermek istiyorum. Civcivlerin gözlerini ve burnunu çocuklarınıza yaptırabilirsiniz. Civcivleri (karışıma süt ve baharat katarak) etlerinizin yanına sıradan görünüşlü püre yerine koyup, sevimli sofralar yaratıp, misafirlerinize hoş bir sürpriz yapabilirsiniz.

Selin, Ecem, Defne bu tarif sizin için :)

Malzemeler:
3 tane iri patates
50 gr. katı yağ
Tuz
Süsleme için:
Maydonoz
Çörekotu
Havuç

Hazırlanışı:
Patatesler haşlanıp, süzülür. Bir kabın içinde ezilip, püre haline getirilir. İçine katı yağ ve tuz eklenip yoğrulur. (Çocuklara acı gelmezse karışıma karabiber de ekleyebilirsiniz) Patates hamuru 5-6 parçaya ayrılıp, her bir parça da bir küçük, bir büyük parçaya ayrılır. Tüm parçalar yuvarlanır. Büyük parçanın üstüne küçük parça oturtulur. Havuç minik, minik doğranıp, civcivin burnu olarak kullanılır. Gözler de çörekotundan yapılır. Civcivler maydonoz serpilmiş tabağa dizilirler.

NOT: Patates hamurundan kardan adam ya da istediğiniz başka bir şekil de yapabilirsiniz. Tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Civcivleri yaparken yanımda bulunan arkadaşımın kızının yaptığı kardan adamın resmi de aşağıdadır.

AFİYET OLSUN


19 Şubat 2010 Cuma

Fırında Mozarella Peynirli Karnabahar


Kışın en faydalı ama pek sevilmeyen sebzelerinden biri olan karnabaharı severek yiyeceğiniz, misafirlerinize de sunabileceğiniz tatta ve görünümde olan  bir tarif vermek istiyorum.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 orta boy karnabahar
250 gr.kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 büyük boy soğan
kuru fesleğen
tuz, karabiber
zeytinyağı
Mozarella peynir
Parmesan peynir
Hazırlanışı:
Karnabahar temizlenip, parçalara ayrılıp yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir kapta soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir. Kıyma ilave edilir, kavrulur. Salça eklenir, kıyma ve soğan ile iyice karıştırılarak harman edilir. Fırın ısısına dayanıklı yayvan bir tencereye önce karnabaharlar dizilir, üzerine tüm karnabaharlarının üstüne gelecek şekilde kıyma harcı yayılarak dökülür ve tuz, karabiber, kuru fesleğen ilave edilir.(Kuru fesleğen karnabaharın kokusunu ve tadını öldürdüğü için bol olarak konulabilir) Karnıbaharların yarısına kadar su ilave edilip, kaynamaya başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Kaynamaya başlayınca ateşten alınır ve mozarella peynir dilimlenerek tüm malzemenin üstünü kapatacak şekilde konur. Mozarella peynirin üzerine rendelenmiş parmesan peynir serpilir. (Yemeğin tadının ve görüntüsünün güzel olması için mozarella peynir ve parmesan peynirin mümkün olduğu kadar bol konulması gerekmektedir.) Peynirleri ilave edilen karnabahar önceden ısıtılmış 200C fırında peynirler iyice eriyip, üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dak.) tutulur. Fırından alınıp, sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

16 Şubat 2010 Salı

Ballı Muzlu Süt




İşte çocuklarınızın severek içeceği çok sağlıklı ve yapımı çok kolay bir tarif "Muzlu Ballı Süt"


Sütü çocuklarınıza geceleri yatmadan önce içerebilirsiniz. Muzlu süt biraz şişkinlik yaptığı için çocuğunuza yatmadan en az bir saat önce içirmeniz gece şişkinlik nedeni ile uyuyamamasını engeller.


Malzemeler (1 kişilik)

1 adet muz
Yarım bardak süt
2 tatlı kaşığı bal


Hazırlanışı


İçeceği koyacağınız bardağın yarısı kadar sütü, dilimlenmiş muzu ve balı blender sürahisine doldurun ve karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. Bardağa koyduğunuz sütü sade olarak ya da üstüne isteğe göre rendelenmiş çikolata veya tarçın koyup servis yapınız.



AFİYET OLSUN

14 Şubat 2010 Pazar

Kolay Pizza


Çocuklarınızın çok seveceği, konuklarınız geldiğinde evdeki malzemelerle kolayca ve çabucak çay saatine yapacağınız bir tarif.

Malzemeler (2 kişilik)

4 dilim tost ekmeği ya da ince dilimlenmiş normal ekmek (Beyaz ekmek yerine tahıllı ya da kepekli ekmek de kullanabilirsiniz)
Beyaz peynir(istediğiniz miktarda)

2 tatlı kaşığı salça

Nane, kuru fesleğen, kekik (istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. İstenildiği takdirde kırmızı biber de konulabilir)
1 çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Beyaz peynir rendelenir ve bir kaseye alınır. Diğer tüm malzemeler peynire eklenir ve karıştırılır. Ekmekler istenirse dörde bölünür, istenirse dilim haline bırakılır. İyice karıştırılan harç ekmek dilimleri üstüne sürülür. Önceden ısıtılmış fırına konulur ve 200 C'de 5-7 dak.bırakılır.
Sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN

Peynirli Omlet

Peynir yemeyi sevmeyen çocuklara peyniri yedirebileceğiniz bir tarif vermek istiyorum.


Malzemeler:(1 kişilik)

2 Yumurta
Beyaz Peynir(İstenilen miktarda)
Zeytinyağı

Hazırlanışı

2 yumurta bir kasenin içine kırılıp çırpılır.
Beyaz peynir bir kaba rendelenir.
Teflon tavaya çok az zeytinyağı konulup, tavanın tümü yağlanır.Çırpılmış yumurta tavaya dökülür. Peynir de tavaya yumurtanın üzerine ilave edilir. Kısık ateşte omlet haline gelene kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

NOT: Yazın bu omlete rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz. Mevsimi olmadığı için kışın omlete domates koymuyorum, sizin de kullanmamanızı ve herşeyi mevsiminde tüketmenizi öneriyorum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...