25 Haziran 2017 Pazar
23 Haziran 2017 Cuma
Cevizli Gün Kurusu Topları
Herkese iyi akşamlar. Bayramda hafif ve yapımı kolay bir tatlı tarifi arayan varsa bu tarifi denemesini öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet gün kurusu(kuru kayısı da olabilir)
yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı pekmez
üzeri için:
hindistan cevizi
dövülmüş antep fıstığı
Hazırlanışı: Günkuruları rondadan geçirilir. Bir kabın içerisine alınır dövülmüş ceviz ile pekmez de kaba konulur ve hepsi karıştırılıp, bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar koparılıp, yuvarlanır. Tüm toplar olunca yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Buzdolabından çıkarılınca toplar hindistan cevizi ve dövülmüş fıstığa bulanırlar. Servis tabağına alınıp, dondurma ile servis yapılırlar.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet gün kurusu(kuru kayısı da olabilir)
yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı pekmez
üzeri için:
hindistan cevizi
dövülmüş antep fıstığı
Hazırlanışı: Günkuruları rondadan geçirilir. Bir kabın içerisine alınır dövülmüş ceviz ile pekmez de kaba konulur ve hepsi karıştırılıp, bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar koparılıp, yuvarlanır. Tüm toplar olunca yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Buzdolabından çıkarılınca toplar hindistan cevizi ve dövülmüş fıstığa bulanırlar. Servis tabağına alınıp, dondurma ile servis yapılırlar.
AFİYET OLSUN.
19 Haziran 2017 Pazartesi
Özbek Pilavı
Herkese iyi akşamlar. Bu akşam yaklaşan Bayram için bir tarifim var. Bayram sofralarınıza çok yakışacak, misafirlerinizin beğenisi kazanacak bu pilav Orta Asya'da davet sofralarını süslermiş.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
500 gr. kuşbaşı et
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı sıcak su(et suyu da olabilir)
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:Ayıklanan ve yıkanan pirincin üzerine sıcak su dökülüp, beklemeye bırakılır. Diğer tarafta kuşbaşı etler tencereye konulur ve kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar çevrilerek kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Havuçlar soyulup, rendelenir. Soğan küçük küçük doğranır. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Soğan ve havuçlar içine konulur ve kavrulur. Diğer tarafta pişen etler soğan ve havuca eklenir.Üzerine tuz ve karabiber eklenir ve birlikte bir iki çevrilir. Üzerine sıcak sudan çıkarılıp süzülen pirinç konulur. Sıcak su eklenir ve kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.Piştikten sonra bir süre dinlendirilir ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Afiyet olsun.
Malzemeler.
500 gr. kuşbaşı et
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
3 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı sıcak su(et suyu da olabilir)
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:Ayıklanan ve yıkanan pirincin üzerine sıcak su dökülüp, beklemeye bırakılır. Diğer tarafta kuşbaşı etler tencereye konulur ve kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar çevrilerek kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Havuçlar soyulup, rendelenir. Soğan küçük küçük doğranır. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Soğan ve havuçlar içine konulur ve kavrulur. Diğer tarafta pişen etler soğan ve havuca eklenir.Üzerine tuz ve karabiber eklenir ve birlikte bir iki çevrilir. Üzerine sıcak sudan çıkarılıp süzülen pirinç konulur. Sıcak su eklenir ve kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.Piştikten sonra bir süre dinlendirilir ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
12 Haziran 2017 Pazartesi
Maş Çorbası
Herkese iyi akşamlar. İftar için yapılışı çok kolay ve çok da lezzetli bir çorba tarifim var bu akşam. Afiyet olsun.
Malzemeler: (Tarif Lokma Dergisinden alınmıştır)
1 tane kuru soğan
zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı maş fasulyesi
tuz
biber
kuru nane
Hazırlanışı: Küçük küçük doğranmış kuru soğan tenceredeki ısıtılmış zeytinyağında sotelenir. Salça tencereye eklenir ve kavrulur. Üzeri örtülecek kadar sıcak su ilave edilir. Maş fasulyesi, nane, tuz, biber de eklenir. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir gerekirse su ilave edilir. Pişen çorba servis tabağına alınır ve üzerine kuru nane serpilip sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler: (Tarif Lokma Dergisinden alınmıştır)
1 tane kuru soğan
zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı maş fasulyesi
tuz
biber
kuru nane
Hazırlanışı: Küçük küçük doğranmış kuru soğan tenceredeki ısıtılmış zeytinyağında sotelenir. Salça tencereye eklenir ve kavrulur. Üzeri örtülecek kadar sıcak su ilave edilir. Maş fasulyesi, nane, tuz, biber de eklenir. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir gerekirse su ilave edilir. Pişen çorba servis tabağına alınır ve üzerine kuru nane serpilip sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)