Herkese güzel bir akşam dilerim. İftarda ağır yemekler yerine hafif yemekleri tercih etmek midemizin sağlığı için son derece önemlidir. Bu akşam ki tarifim iftarda gönül rahatlığı ile tüketilebilecek bir tarif.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet kabak
100 gr rendelenmiş beyaz peynir
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet dereotu
1 tane yumurta
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Yıkanan ve soyulan kabaklar uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Kesilen kabakların içleri iyice oyulur. Bir tencerede kaynatılan tuzlu suya kabaklar konulur ve 5 dak. bu su da haşlanırlar. Haşlanan kabaklar süzülmeye bırakılırlar. Diğer tarafta rendelenmiş beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynir bir kaba konulur. İçine yumurta kırılır ve ince ince kıyılmış dereotu da kaba konulur. Tuz ve karabiber de eklenip hepsi iyice karıştırılır. Süzülen kabakların içlerine peynirli karışımdan konulur ve üzerlerine zeytinyağı gezdirilip fırın tepsisine dizilirler. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzerleri iyice kızarana kadar tutulurlar. Peynirler iyice kızarınca fırından çıkarılırlar ve kabaklar sıcak olarak servis edilirler.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet kabak
100 gr rendelenmiş beyaz peynir
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet dereotu
1 tane yumurta
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Yıkanan ve soyulan kabaklar uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Kesilen kabakların içleri iyice oyulur. Bir tencerede kaynatılan tuzlu suya kabaklar konulur ve 5 dak. bu su da haşlanırlar. Haşlanan kabaklar süzülmeye bırakılırlar. Diğer tarafta rendelenmiş beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynir bir kaba konulur. İçine yumurta kırılır ve ince ince kıyılmış dereotu da kaba konulur. Tuz ve karabiber de eklenip hepsi iyice karıştırılır. Süzülen kabakların içlerine peynirli karışımdan konulur ve üzerlerine zeytinyağı gezdirilip fırın tepsisine dizilirler. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzerleri iyice kızarana kadar tutulurlar. Peynirler iyice kızarınca fırından çıkarılırlar ve kabaklar sıcak olarak servis edilirler.
AFİYET OLSUN.