19 Ocak 2018 Cuma

Balkabaklı Cheesecake

Herkese iyi akşamlar.  Mevsimi bitmeden balkabağı tariflerine devam ediyorum. Bu akşamda balkabaklı bir tatlı tarifim var.
Afiyet olsun.
Malzemeler. Tarif  Lokma Dergisinden uyarlanmıştır.
250 gr. haşlanmış balkabağı
200 gr. labne peyniri
1adet yumurta
1 adet olgun muz
6 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı: Malzemelerin hepsi mutfak robotuna konulur ve tüm malzemeler bütünleşinceye kadar çekilir.  Yağlanan sufle kaplarına karışım pay edilir. Önceden ısıtılmış fırında  150 C'de sallandığında sallanmayacak kıvama gelene kadar pişirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutulur.  Soğuyan tatlılar üzerlerine tarçın serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN.

16 Ocak 2018 Salı

Levrek Marine

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam yine yapımı çok kolay ve lezzeti bir o kadar nefis bir tarif var.
Afiyet olsun.
Malzemeler. (6 kişilik) Tarif Sofra dergisinden alınmıştır.
1 kg. levrek (fileto çıkartılmış olarak)
2 çorba kaşığı hardal
1/2 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
1/2 su bardağı elma sirkesi
tuz
karabiber
Hazırlanışı:Fileto levrek jülyen şeklinde doğranır. İyice yıkanır ve kurulanır. Derin bir kapta hardal, limon suyu ve zeytinyağı mayonez kıvamına gelene kadar iyice çırpılır.  Soğan piyazlık olarak doğranır,  tuzla ovulduktan sonra yıkanır, süzülür ve  hardallı karışımın içerisine eklenir.  Son olarak karışıma elma sirkesi ve tuz da eklenerek hepsi iyice karıştırılır.  Jülyen doğranan levrek  sosa eklenir ve sosla birlikte iyice karıştırılır. Levreğin marine olması için buzdolabında en az 4-5 saat bekletilir. Ardından servis tabağına alınan levrek marine üzerine karabiber serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN.

5 Ocak 2018 Cuma

Yulaflı Balkabaklı Kurabiye

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam  çok hafif ve çok lezzetli (üstelik yapımı çok kolay) bir tarifim var.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
150 gr. bal kabağı
1 su bardağı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta
Damla çikolata
Yaban mersini kurusu
Hazırlanışı: Balkabakları haşlanır ve blenderda püre haline getirilir. Bir kapta yumurtalar ile bal iyice çırpılarak karıştırılır. Üzerine balkabağı püresi ve yulaf eklenir. Tarçın, istenilen miktarda damla çikolata ve yaban mersin kurusu da karışıma ilave edilir. Karışım hamur kıvamına gelene kadar karıştırılıp,harmanlanır. Yuvarlak toplar haline getirilip, önceden ıstılmış fırında  175 C'de 20 dak. pişirilir. Pişince fırından alınır ve ılınınca servis edilir.
AFİYET OLSUN.

1 Ocak 2018 Pazartesi

Somonlu Tart (Unsuz)

Yeni yılın ilk gününden herkese merhaba.  Yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini bir kez daha dilerim. Bu yılın ilk tarifi son derece kolay ve hafif bir tarif.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
150 gr. füme somon
3 yumurta
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Füme somon ince ince dilimlenir. Ayıklanıp, yıkanan biberler küp küp doğranır. Bir kapta yumurta ve süt iyice çırpılıp, karıştırılır. Karışımın içerisine somon, biberler, zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenir. Hepsi karıştırılır. Yağlanmış  yuvarlak bir kabın içine bu karışım dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 200C'de 20.dak. pişirilir. Pişince fırından çıkarılır ve biraz dinlenmeye bırakılır. Sıcak olarak dilimlenir ve hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...