27 Nisan 2015 Pazartesi

Rokfor Soslu Bonfile

Herkese iyi akşamlar ve iyi haftalar. Haftaya misafirlerinize çok kolay hazırlayıp sunabileceğiniz alternatif bir et tarifi ile başlamak istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet bonfile
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım paket krema (100 ml.)
100 gr.rokfor peyniri
tuz
karabiber
zeytinyağı
1 adet arpacık soğan
Hazırlanışı:
Tavaya zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Etler ısınan tavaya konulur ve iki tarafı da çevrilerek pişirilir. Pişen etler kenara alınır. Diğer tarafta sos için bir tencerede tereyağı ısıtılarak eritilir. İçine ince doğranmış arpacık soğanı koyulur ve sotelenir. Rokfor peyniri ve krema da tencereye konulur. Peynir iyice eriyip krema ile karışana kadar hepsi karıştırılarak pişirilir.  Gerekli görülürse tuz ve karabiber de sosa eklenir karıştırılır ve altı kapatılır. Servis tabağına alınan bonfilelerin üzerine rokfor sos dökülür ve ıspanak kavurma ile birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

23 Nisan 2015 Perşembe

23 Nisan Pastası

Tüm çocuklarımızın ve hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Geleceğimizi emanet ettiğimiz, umutlarımız olan çocuklarımıza sevgiler olsun. Blogumun ilk gününden bu güne kadar bildiğiniz gibi her 23 Nisan blogumu çocuk çeşnicilere bırakıyorum. Bu 23 Nisan'da geleneği bozmadım ve sevgili Azra Duru'yu bloguma misafir ettim. Sevgili Azra Duru bizlere çok güzel bir 23 Nisan Pastası yaptı. Haydi hep beraber Azra Duru'nun pastayı nasıl yaptığını öğrenelim.  Çok teşekkürler Azra Duru .  Sevgiler. 

Kandiliniz  Mübarek Olsun. Hayırlı Kandiller.

Not: Daha önceki yıllarda  bloguma  konuk olan minik çeşniciler sevgili Yağız, Defne, Ecem ve Selin'in postlarına buradan ulaşabilirsiniz.


Öncelikle sevimli Azra Duru tüm malzemeleri bir kaba döküyor.

Tüm malzemeleri mikser ile bir güzel çırpıp, karıştırıyor.
Pastanın hazırlanan hamurunu kalp şeklindeki kalıba döküyor.



Fırında pişen pastanın kalıbını fırından çıkarıp, pasta tabanını açıp, arasına kremayı sürüyor.
Kremanın üzerine muzları ve çilekleri diziyor.




Pasta tabanının diğer kısmını muz ve çileklerle dizilen pasta tabanın üzerine kapatıyor ve üzerini krema ile kaplıyor.

Pastanın üzerini muz ve çileklerle kaplıyor.




Ve işte 23 Nisan pastamız hazır. 

Ellerine sağlık sevgili Azra Duru.

13 Nisan 2015 Pazartesi

Sebze Spagetti

Herkese iyi akşamlar, iyi haftalar. Bu akşam  son derece sağlıklı ve yapımı çok kolay  bir tarifim var. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet kabak
2 adet havuç
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Yıkanan ve ayıklanan kabak ve havuçlar spiral dilimleyici ile ince şeritler halinde dilimlenir.(Spiral dilimleyiciyi ilk olarak  Sedef İybar'ın programında görmüştüm. Nasıl temin edeceğimi araştırırken sevgili arkadaşım Canan internetten bulup, benim için almış bile. Teşekkürler Canan) Spagetti şeklinde dilimlenen kabak ve havuçlar çok az zeytinyağı ile ısıtılmış teflon tavaya harlı ateşte çevrilerek sotelenirler. Tuz ve karabiberi eklenen sebzeler bir iki daha çevrilir ve ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınan  sebze spagetti kuskus ile birlikte servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...