Herkese sıcacık bir İstanbul haftasonundan merhaba. Bu güzel haftasonunda çayın yanına tarçınlı havuçlu bir kek güzel olur değil mi?
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 tane yumurta
2.5 su bardağı un
2
su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1
su bardağı rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1
paket vanilya
1
paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılarak karıştırılır. Ardından zeytinyağı, süt, rendelenmiş havuç sırasıyla karıştırılarak karışıma eklenir (isterseniz dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz). Un, kabartma tozu, tarçın ve vanilya da karışıma eklenir ve hepsi karıştırılır. Kek kalıbı yağlanır ve kek karışımı kalıba dökülür. 180 C'de ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir. ( Keke bir kürdan batırıp çıkarın eğer kürdan temiz çıkıyor ve kek hamuru bulaşmıyorsa kek pişmiş demektir.) Kek pişince fırından çıkarılır kendi kabının içinde kısa bir süre bekletilir ve kek kalıbından çıkarılıp, servis tabağına alınır çay, kahve ya da (özellikle çocuklara) süt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN