17 Mart 2015 Salı

Baklava Yufkasında Soslu Somon

Herkese iyi akşamlar. Yine yapımı çok kolay,  lezzeti bir o kadar güzel bir tarifim var. Misafirlerinize sunabileceğiniz alternatif bir tarif olarak denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler: 4 kişilik(Tarif Leziz dergisinden  uyarlanmıştır)
4  adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde)
8 adet hazır baklava yufkası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr. tereyağı
Sos için:
2 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı bal
1 limonun suyu
zeytinyağı
yarım demet ince kıyılmış dereotu
tuz
karabiber
Hazırlanışı.
Sos için sos malzemelerinin hepsi bir kaba alınır ve iyice karıştırılır. Somon filetoların her biri yıkanıp, iyice kurulanır. Baklava yufkasından 25×15 cm büyüklüğünde parçalar elde edilir. Zeytinyağı ile eritilmiş tereyağı bir kasede karıştırılır. Kesilmiş olan baklava yufkası tezgaha yayılır, üzerine fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürülür. İkinci yufka  üzerine yerleştirilir ve bu yufka da aynı şekilde yağlanır. Somonlardan bir tanesi hamurun ortasına yerleştirilir ve üzerine hazırlanan hardallı sos bir tabaka halinde sürülür. Yufka, somon hava almayacak şekilde katlanıp üzerine tekrar yağlı karışımdan sürülür. Kalan malzeme bitene dek aynı şekilde işlem uygulanır. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serilir. Üzerine somonlu yufkalar yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 C'de  fırında üzerleri kızana kadar pişirilir. Servis tabağına  alan somonlar sıcak olarak salata eşliğinde servis edilir.  
AFİYET OLSUN

11 Mart 2015 Çarşamba

Tavada Karnabahar

Herkese iyi akşamlar. Özellikle çocukların pek sevmediği sebzelerden olan karnabaharı çocuklara ve karnabahar sevmeyen yetişkinlere rahatlıkla yedirebileceğiniz alternatif bir tarifim var bu akşam.
Malzemeler:4 kişilik(Tarif Yemek Zevki Dergisinden alınmıştır)
1 adet küçük boy karnabahar
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
50 gr.rendelenmiş beyaz peynir
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı: Karnabahar temizlenip, yıkanır. Küçük çiceklere ayrılıp, buharda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Haşlanan karnabahar derin bir kaba konur. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş peynir, yumurta ve un eklenir. Hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanır. Tuz ve karabiber de eklenip, karıştırılır. Teflon tava fırça yardımı ile yağlanır. Hazırlanan karışımdan  bir miktar tavaya konulur. Bir tarafı pişince diğer tarafı bir tabak yardımı ile çevrilir ve  diğer tarafı da pişirilir.Tüm karışım bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.  Pişen karnabaharlar servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

4 Mart 2015 Çarşamba

Kajulu Biftek

Herkese iyi akşamlar. Bu akşamlar konuklarınıza  gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz alternatif bir et tarifi vermek istiyorum. Orjinali yer fıstıklı olan bu yemeği püre ya da pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Malzemeler : 4 kişilik (Tarif en güzel tava yemekleri kitabından uyarlanmıştır)
6 tane biftek
1 çay bardağı dövülmüş kaju
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 limonun suyu
2 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı toz şeker
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Biftekler ince ince dilimlenir. Bir kasede limonun suyu, zeytinyağı, doğranmış arpacık soğanı, dövülmüş sarımsak, toz şeker iyice karıştırılır ve etler için konulur. Etler sosun içinde buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Teflon tava ısıtılır ve dinlendirilen etler tavaya konulur ve kavrulur. Tuz, karabiber eklenir ve karıştırılır. Diğer bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve julyen doğranmış biberler tavada çevrilerek sotelenirler. Etler ve biberler bir kaba alınırlar. Biberlerin sotelendiği tavaya dövülmüş kajular konulur ve kavrulurlar. Kavrulan kajular etlerin olduğu kaba konulur ve hepsi karıştırılıp harmanlanır. Servis tabağına alınan biberli, kajulu etler  pilav ya da püre eşliğinde servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...