Herkese iyi akşamlar. Yine yapımı çok kolay, lezzeti bir o kadar güzel bir tarifim var. Misafirlerinize sunabileceğiniz alternatif bir tarif olarak denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler: 4 kişilik(Tarif Leziz dergisinden uyarlanmıştır)
4 adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde)
8 adet hazır baklava yufkası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr. tereyağı
Sos için:
2 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı bal
1 limonun suyu
zeytinyağı
yarım demet ince kıyılmış dereotu
tuz
karabiber
Hazırlanışı.
Afiyet olsun.
Malzemeler: 4 kişilik(Tarif Leziz dergisinden uyarlanmıştır)
4 adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde)
8 adet hazır baklava yufkası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr. tereyağı
Sos için:
2 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı bal
1 limonun suyu
zeytinyağı
yarım demet ince kıyılmış dereotu
tuz
karabiber
Hazırlanışı.
Sos için sos malzemelerinin hepsi bir kaba alınır ve iyice karıştırılır. Somon filetoların her biri yıkanıp, iyice kurulanır. Baklava yufkasından 25×15 cm büyüklüğünde parçalar elde edilir. Zeytinyağı ile eritilmiş tereyağı bir kasede karıştırılır. Kesilmiş olan baklava yufkası tezgaha yayılır, üzerine fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürülür. İkinci yufka üzerine yerleştirilir ve bu yufka da aynı şekilde yağlanır. Somonlardan bir tanesi hamurun ortasına yerleştirilir ve üzerine hazırlanan hardallı sos bir tabaka halinde sürülür. Yufka, somon hava almayacak şekilde katlanıp üzerine tekrar yağlı karışımdan sürülür. Kalan malzeme bitene dek aynı şekilde işlem uygulanır. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serilir. Üzerine somonlu yufkalar yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 C'de fırında üzerleri kızana kadar pişirilir. Servis tabağına alan somonlar sıcak olarak salata eşliğinde servis edilir.
AFİYET OLSUN