Herkese iyi akşamlar. Yine yapımı çok kolay, lezzeti bir o kadar güzel bir tarifim var. Misafirlerinize sunabileceğiniz alternatif bir tarif olarak denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler: 4 kişilik(Tarif Leziz dergisinden uyarlanmıştır)
4 adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde)
8 adet hazır baklava yufkası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr. tereyağı
Sos için:
2 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı bal
1 limonun suyu
zeytinyağı
yarım demet ince kıyılmış dereotu
tuz
karabiber
Hazırlanışı.
Afiyet olsun.
Malzemeler: 4 kişilik(Tarif Leziz dergisinden uyarlanmıştır)
4 adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde)
8 adet hazır baklava yufkası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr. tereyağı
Sos için:
2 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı bal
1 limonun suyu
zeytinyağı
yarım demet ince kıyılmış dereotu
tuz
karabiber
Hazırlanışı.
Sos için sos malzemelerinin hepsi bir kaba alınır ve iyice karıştırılır. Somon filetoların her biri yıkanıp, iyice kurulanır. Baklava yufkasından 25×15 cm büyüklüğünde parçalar elde edilir. Zeytinyağı ile eritilmiş tereyağı bir kasede karıştırılır. Kesilmiş olan baklava yufkası tezgaha yayılır, üzerine fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürülür. İkinci yufka üzerine yerleştirilir ve bu yufka da aynı şekilde yağlanır. Somonlardan bir tanesi hamurun ortasına yerleştirilir ve üzerine hazırlanan hardallı sos bir tabaka halinde sürülür. Yufka, somon hava almayacak şekilde katlanıp üzerine tekrar yağlı karışımdan sürülür. Kalan malzeme bitene dek aynı şekilde işlem uygulanır. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serilir. Üzerine somonlu yufkalar yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 C'de fırında üzerleri kızana kadar pişirilir. Servis tabağına alan somonlar sıcak olarak salata eşliğinde servis edilir.
AFİYET OLSUN
Çok güzel bir balık yapmışsın.Çok beğendim.Ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel bir balık yapmışsın.Çok beğendim.Ellerine sağlık
YanıtlaSilsomonu evde bir tek ben seviyorum ama bu tarifi denemeye değer ;)
YanıtlaSilSomonu çok severiz bu tarifi de mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok ilginç geldi bu tarif bana....
YanıtlaSilEllerinize sağlık....
nefis bir tarif balığı bu şekild süslemek hiç aklıma gelmedi:)
YanıtlaSilellerinize sağlık
Merhabalar,
YanıtlaSilFarklı ve leziz bir tarif olmuş.
Ellerinize sağlık.👍
Sevgilerimle.
Şık sunumlu güzel bir lezzet, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilfarklı bir tarif: )Balığı çok. severim: )
YanıtlaSilHarika bir pişirme yöntemi ve şık bir sunum.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilaaa aa çok değişik bir tarifmiş tadını çok merak ettim.ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMisafir sofralarına nasıl da yakışır. Ellerinize sağlık. Çok güzel bir tarif.
YanıtlaSilSevgiyle kalın.
Yorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil