Herkese iyi akşamlar. Özellikle çocukların pek sevmediği sebzelerden olan karnabaharı çocuklara ve karnabahar sevmeyen yetişkinlere rahatlıkla yedirebileceğiniz alternatif bir tarifim var bu akşam.
Malzemeler:4 kişilik(Tarif Yemek Zevki Dergisinden alınmıştır)
1 adet küçük boy karnabahar
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
50 gr.rendelenmiş beyaz peynir
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı: Karnabahar temizlenip, yıkanır. Küçük çiceklere ayrılıp, buharda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Haşlanan karnabahar derin bir kaba konur. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş peynir, yumurta ve un eklenir. Hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanır. Tuz ve karabiber de eklenip, karıştırılır. Teflon tava fırça yardımı ile yağlanır. Hazırlanan karışımdan bir miktar tavaya konulur. Bir tarafı pişince diğer tarafı bir tabak yardımı ile çevrilir ve diğer tarafı da pişirilir.Tüm karışım bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Pişen karnabaharlar servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:4 kişilik(Tarif Yemek Zevki Dergisinden alınmıştır)
1 adet küçük boy karnabahar
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
50 gr.rendelenmiş beyaz peynir
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı: Karnabahar temizlenip, yıkanır. Küçük çiceklere ayrılıp, buharda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Haşlanan karnabahar derin bir kaba konur. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş peynir, yumurta ve un eklenir. Hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanır. Tuz ve karabiber de eklenip, karıştırılır. Teflon tava fırça yardımı ile yağlanır. Hazırlanan karışımdan bir miktar tavaya konulur. Bir tarafı pişince diğer tarafı bir tabak yardımı ile çevrilir ve diğer tarafı da pişirilir.Tüm karışım bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Pişen karnabaharlar servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Harika olmuş. Karnabahar mevsimi bitmeden yapmalı.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Karnabaharı çok severim.Mücver gibi olmuş.
YanıtlaSilŞekli biraz mücvere benzemiş. Eminim çok lezzetli olmuştur. Zaten ben her türlü yerim karnabaharı.
YanıtlaSilKarnıbaharı ben çok severim. Ama çocuklara sevdirmek zor. Belki böyle deneyince bağenirler.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilKarnıbahar kızartmasını severim ben ama bu daha pratik bir tarif gibi geldi.Denemeli bir ara....Ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilMücver gibi olmuş,nefis..Bayıldım..ellerine sağlık..
YanıtlaSilçok beğendim canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilbayıldım hiç denemedim ellerinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilSevgili Handan bu akşam dünden haşlayıp beklettiğim karnabaharları bu şekilde yapabilirim nasıl ve ne yapsam sorusuna ışık tuttun tatlım eline sağlık, gerekirse üzerine de sarımsaklı yoğurtta dökülebilir bence güzel olur eline sağlık sevgiler.
YanıtlaSilelinize sağlık güzel görünüyor...
YanıtlaSilBu akşam eve gidip hemen bu tarifi yapmak istedi canım.. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilmerhaba bu tarifinizi bir dahaki yapışınızda aşamalı fotoğraflarla eklermisiniz lütfennnn hamurun kıvamını görmek isterim tavaya nasıl koyduğunuzu şekilleri çok güzel hep aynı ebat ve çok güzel daire şekli olmuş aşamalı eklerseniz çok mutlu olurum cevabınızı bekliyorum :)sevgiler
YanıtlaSilEmine Hanım merhaba, ilk fırsatta aşamalı ve fotoğraflı olarak tarifi yeniden yayınlayacağım. Sevgilerimle
YanıtlaSilEllerine sağlık pankek gibi olmuşlar sevgiler
YanıtlaSil