Herkese iyi akşamlar. Bu akşamlar konuklarınıza gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz alternatif bir et tarifi vermek istiyorum. Orjinali yer fıstıklı olan bu yemeği püre ya da pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Malzemeler : 4 kişilik (Tarif en güzel tava yemekleri kitabından uyarlanmıştır)
6 tane biftek
1 çay bardağı dövülmüş kaju
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 limonun suyu
2 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı toz şeker
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Biftekler ince ince dilimlenir. Bir kasede limonun suyu, zeytinyağı, doğranmış arpacık soğanı, dövülmüş sarımsak, toz şeker iyice karıştırılır ve etler için konulur. Etler sosun içinde buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Teflon tava ısıtılır ve dinlendirilen etler tavaya konulur ve kavrulur. Tuz, karabiber eklenir ve karıştırılır. Diğer bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve julyen doğranmış biberler tavada çevrilerek sotelenirler. Etler ve biberler bir kaba alınırlar. Biberlerin sotelendiği tavaya dövülmüş kajular konulur ve kavrulurlar. Kavrulan kajular etlerin olduğu kaba konulur ve hepsi karıştırılıp harmanlanır. Servis tabağına alınan biberli, kajulu etler pilav ya da püre eşliğinde servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun
Malzemeler : 4 kişilik (Tarif en güzel tava yemekleri kitabından uyarlanmıştır)
6 tane biftek
1 çay bardağı dövülmüş kaju
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 limonun suyu
2 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı toz şeker
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Biftekler ince ince dilimlenir. Bir kasede limonun suyu, zeytinyağı, doğranmış arpacık soğanı, dövülmüş sarımsak, toz şeker iyice karıştırılır ve etler için konulur. Etler sosun içinde buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Teflon tava ısıtılır ve dinlendirilen etler tavaya konulur ve kavrulur. Tuz, karabiber eklenir ve karıştırılır. Diğer bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve julyen doğranmış biberler tavada çevrilerek sotelenirler. Etler ve biberler bir kaba alınırlar. Biberlerin sotelendiği tavaya dövülmüş kajular konulur ve kavrulurlar. Kavrulan kajular etlerin olduğu kaba konulur ve hepsi karıştırılıp harmanlanır. Servis tabağına alınan biberli, kajulu etler pilav ya da püre eşliğinde servis edilir.
AFİYET OLSUN.
biftek ve kaju çok değişik bir tarif taı güzeldir elinize sağlık bizlerde sayenize klasik yemeklerden sıyrılmış oluyoruz
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel bir tarif...
YanıtlaSilKajuyu kavurup yiyorum bu aralar:)) Nasil guzel lezzet..
YanıtlaSilEminim boyle daha guzel olmustur.. Ellerinize saglik olsun ..
Güzel bir sunum olmuş ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilÇok güzel olmuş.. elinize sağlık..
YanıtlaSilBu tarif tam benlik.. Sevdiğim her şey var içinde :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor… http://smyrnaiiz.blogspot.com.tr
YanıtlaSilçok hoş biftek tariflerine bayılıyorum sevgiler
YanıtlaSilçok ilginç olmuş, elinize sağlık...
YanıtlaSilYorum yazmakta zorlandım. Gitmedi sanırım ilk yorumum.
YanıtlaSilKaju güzel fikir ellerine sağlık.
Çok lezzetli gözüküyor. Elinize sağlık. :)
YanıtlaSilKaju ve biftek 2 lezzet bir arada sanki ;) Eline sağlık olsun. Sevgilerle...
YanıtlaSilsunum bir harika kesin lezzeti öyledir deneyeceğim :) ellerinize saglıkkk
YanıtlaSilTava yemekleri hem pratik hemde lezzetli oluyor.. Ellerinize saglik..
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilKajuyu çok severim tarifte görüncede çok ilgimi çekti.Fırsat olunca denemek isterim.
YanıtlaSilTarif için teşekkürler.Bloğunuzu takipdeyim,banada beklerim.
Sevgiler
Kajuyu çok severim tarifte görüncede çok ilgimi çekti.Fırsat olunca denemek isterim.
YanıtlaSilTarif için teşekkürler.Bloğunuzu takipdeyim,banada beklerim.
Sevgiler