Herkese bayramın 3.gününden selamlar. Bu akşam sizlere lezzeti ve sunumu ile Bayram sofralarına yakışan bir tarifim var. Afiyet olsun.
Malzemeler.
1 adet bütün kemikli kuzu kol
tuz
karabiber
zeytinyağ
Hazırlanışı:
Kuzu kol zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovulur ve kızgın tavada her iki tarafı da döndürülerek mühürlenir. Mühürlenen kuzu kol geniş bir tencereye alınır ve çok kısık ateşte hiç su konulmadan 3 saat pişirilir.(Et kendi suyunu salıp, çekeceği için su koymanıza gerek yoktur.) Ara sıra et çevrilerek her tarafının iyice pişmesi, kızarması sağlanır. 3 saat sonunda etler kemikten kolaylıkla ayrılmaya başlayınca ocaktan alınır. Etler kemiklerinden sıyrılır. Servis tabağında sade pilav üzerine konularak sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler.
1 adet bütün kemikli kuzu kol
tuz
karabiber
zeytinyağ
Hazırlanışı:
Kuzu kol zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovulur ve kızgın tavada her iki tarafı da döndürülerek mühürlenir. Mühürlenen kuzu kol geniş bir tencereye alınır ve çok kısık ateşte hiç su konulmadan 3 saat pişirilir.(Et kendi suyunu salıp, çekeceği için su koymanıza gerek yoktur.) Ara sıra et çevrilerek her tarafının iyice pişmesi, kızarması sağlanır. 3 saat sonunda etler kemikten kolaylıkla ayrılmaya başlayınca ocaktan alınır. Etler kemiklerinden sıyrılır. Servis tabağında sade pilav üzerine konularak sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.