27 Mayıs 2018 Pazar

Çikolatalı Güllaç

Herkese iyi akşamlar. Ramazanda, Ramazanın vazgeçilmez tatlısı güllaç tarifi vermeden  olmaz değil mi? Güllaç tarifini daha önce paylaştığım için bu akşam çikolatalı alternatifini  vermek istiyorum.
İftar sonrası afiyet olsun.
Malzemeler: (Tarif sütlü mutfaktan alınmıştır)
7 tane güllaç yaprağı
1 litre süt
2 yemek kaşığı kakao
80 gr.çikolata
1 su bardağı şeker
arasına serpmek için  istenilen miktarda dövülmüş fındık
Hazırlanışı: Süt, şeker ve kakao birlikte ısıtılır. Isınan karışıma çikolata konur ve çikolata eritilir.  (Sütün sıcaklığı parmak değecek sıcaklıkta olmalı) Bir borcama bir güllaç yaprağı konulup, ılık süt ile ıslatılır. İkinci yaprak üzerine konulup, süt ile ıslatılır. İkinci yapraktan sonra dövülmüş fındık  serpilir.  Bu şekilde tüm yapraklar konulup, fındık serpilir. En son yaprak konulduktan sonra kalan sütün tamamı üzerine dökülür. Güllaç, buzdolabında bir, iki saat bekletilerek, dinlendirilir. Buzdolabından çıkarılınca servis tabağına alınır, üzerine istenilen miktarda dövülmüş şam fıstığı serpilip, kiraz şekeri konulur ve dilimlenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN

21 Mayıs 2018 Pazartesi

Kuşkonmaz Çorbası

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam iftar için nefis bir çorba tarifim var. Son derece sağlıklı olan ve tam mevsiminde bulunduğumuz kuşkonmazla yapılan bu çorbayı mutlaka denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Mazlemeler.
1 demet kuşkonmaz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
5 su bardağı  et suyu
3,4 sap dereotu
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Kuşkonmazlar ayıklanıp, yıkanır. Küçük, küçük doğranır. Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır. İçine doğranmış kuşkonmazlar konur ve 5 dakika kavrulur. Ardından tencereye  un ilave edilir ve 1, 2 dak. birlikte kavrulurlar. Sıcak et suyu, tuz ve karabiber de tencereye  konulup, 10-15 dak. pişirilir. Pişince son olarak ince ince kıyılmış dereotu da çorbaya konur ve karıştırılır. Servis kasesine alınan çorba sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

7 Mayıs 2018 Pazartesi

Somonlu Enginar Salatası

Herkese iyi akşamlar,
Enginarın en güzel zamanı olduğu için bu akşam yapımı çok kolay bir enginar tarifim var. Bu tarif hem lezzetli, hem de oldukça sağlıklı.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet ayıklanmış enginar
1paket somon füme
1 demet maydanoz
2 sap taze nane
1limonun suyu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:Yeşillikler ayıklanıp, yıkanıp, doğranırlar. Diğer tarafta ayıklanıp, kararmamaları için limonlu suda bekletilen enginarlar  haşlanır. Haşlanan enginarlar küçük parçalara bölünüp bir kaba konur. Kabın içerisine ince ince doğranmış maydanoz ve naneler eklenir. Kaba doğranmış somon da eklenir. Limon suyu, tuz ve zeytinyağı bir kapta iyice karıştırılıp, salatanın sosu hazırlanır. Sos salatanın üzerine dökülür ve tüm malzemeler karıştırılıp, iyice harmanlanır. Servis tabağına alınan salata servis edilir.
AFİYET OLSUN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...