Haftayı ortaladık zaman ne çabuk geçiyor. Bugün kızımın favori salatalarından biri var. Hem yapımı kolay hem lezzetli. Afiyet olsun.
Malzemeler ( 5kişilik)
1 paket makarna
6 adet kornişon turşu
3 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
zeytinyağı
3 su bardağı yoğurt
tuz
Hazırlanışı: Makarna kaynar tuzlu suda haşlanır. Haşlanan makarna soğuk sudan geçirilir ve zeytinyağı ile karıştırlır. Diğer tarafta küçük küçük doğranmış havuç, turşu ve bezelye bir kapta karıştırılır. (Karışıma istediğiniz herşeyi ekleyebilirsiniz) Bu karışım makarnaya eklenir ve hepsi harmanlanır. Son olarak yoğurt konulur ve iyice karıştırılır. (İsterseniz yoğurdun kıvamını daha fazla arttırabilir ve bir miktar mayonez de ekleyebilirsiniz) Servis tabağına alınan makarna salatası ister tek başına isterse et ya da tavuk yemeği ile birlikte servis edilir. AFİYET OLSUN
30 Mart 2011 Çarşamba
28 Mart 2011 Pazartesi
Garnitür Sebzeler eşliğinde Fırında İncik
Herkese güzel bir hafta dilerim. Ne güzel ağaçlar tomurcuklandı, baharlar açmaya başladı ve saatler ileri alındığı için hava daha geç kararacak yani Bahar geliyor. Haftaya bir et yemeği ile başlamak istedim. (Tarif Lezzet Dergisinden) Afiyet olsun.
Malzemeler:( 4 kişilik)
4 adet incik
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
karabiber
kimyon
Garnitür olarak: İglo buharda haşlanmış sebzeler Hazırlanışı: Soğan küçük küçük doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Salça eklenip karıştırılır. İncikler, tuz, biber ve kimyon da konulur ve hepsi birlikte karıştırılarak sotelenirler. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilirler. İncikler pişince sosuyla birlikte bir fırın kabına alınır. Önceden ısıtılmış 200 C'deki fırında kızarıncaya kadar pişirilirler. Diğer tarafta sebzeler buharda haşlanırlar. Servis tabağına alınan incik ve haşlanmış sebzeler birlikte servis edilirler. AFİYET OLSUN
Malzemeler:( 4 kişilik)
4 adet incik
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
karabiber
kimyon
Garnitür olarak: İglo buharda haşlanmış sebzeler Hazırlanışı: Soğan küçük küçük doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Salça eklenip karıştırılır. İncikler, tuz, biber ve kimyon da konulur ve hepsi birlikte karıştırılarak sotelenirler. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilirler. İncikler pişince sosuyla birlikte bir fırın kabına alınır. Önceden ısıtılmış 200 C'deki fırında kızarıncaya kadar pişirilirler. Diğer tarafta sebzeler buharda haşlanırlar. Servis tabağına alınan incik ve haşlanmış sebzeler birlikte servis edilirler. AFİYET OLSUN
26 Mart 2011 Cumartesi
Çırpılmış Yumurta
Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Yurtdışında sabah kahvaltılarında benim cankurtarıcım çırpılmış yumurtadır. Her ülkede, her coğrafyada tüm otellerde sabah kahvaltılarında mutlaka çırpılmış yumurta bulunur yani evrensel bir kahvaltı seçeneğidir. Yemeklerini yiyemediğim ülkelerde en azından kahvaltıda aç kalmamı önlemektedir. Çok sevdiğim bu tadı haftasonu kahvaltılarımda da oldukça fazla olarak soframa misafir ederim. Yapımı çok basit olan bu lezzeti yeni yemek yapmaya başlayanlara kahvaltıları için öneririm. Afiyet olsun
Malzemeler (1 kişilik)
1 yumurta
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Bir kaba kırılan yumurta tuz eklenerek iyice çırpılır. Tavaya çok az zeytinyağı konulur ve ısıtılır.
Çırpılmış yumurta tavaya dökülür(istenirse bu karışıma süt de eklenebilir ama ben eklemiyorum) Yumurta tahta bir kaşıkla hafif hafif karıştırılır ve koyu kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Tamamen koyu kıvamlı hale gelince altı kapatılır ve bir servis tabağına alınarak ya da ekmek üstüne konulup, üzerine karabiber serpilip servis edilir.
AFİYET OLSUN
Malzemeler (1 kişilik)
1 yumurta
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Bir kaba kırılan yumurta tuz eklenerek iyice çırpılır. Tavaya çok az zeytinyağı konulur ve ısıtılır.
Çırpılmış yumurta tavaya dökülür(istenirse bu karışıma süt de eklenebilir ama ben eklemiyorum) Yumurta tahta bir kaşıkla hafif hafif karıştırılır ve koyu kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Tamamen koyu kıvamlı hale gelince altı kapatılır ve bir servis tabağına alınarak ya da ekmek üstüne konulup, üzerine karabiber serpilip servis edilir.
AFİYET OLSUN
25 Mart 2011 Cuma
Kahve Dünyasından Sürpriz
24 Mart 2011 Perşembe
Karnabahar Salatası
Herkese soğuk bir İstanbul'dan merhaba. Kışın son günlerini yaşıyoruz ve o güzel bahar günleri çok yakınımızda bu nedenle arşivdeki kış tatlarını hızlıca eritmem gerekiyor. Bugün sağlıklı bir tarif var mutfağımda. Kokusu nedeniyle özellikle çocuklar tarafından pek sevilmeyen ve brokoli ortaya çıkınca geri plana atılan oysa brokoli kadar yararlı olan karnabaharın salatasını yaptım hem kokusuz hem daha sağlıklı. Afiyet olsun
Malzemeler: (6 kişilik)
1 küçük boy karnabahar
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
kırmızıbiber(ben kullanmadım)
yarım demet dereotu
Hazırlanışı:
Çiçeklerine ayrılan karnabahar buharda haşlanır( suda da haşlayabilirsiniz ama tüm vitaminlerinin içinde kaldığı buharda haşlama şeklini öneririm) Diğer tarafta dövülmüş sarımsak, tuz ve yoğurt bir kasede iyice karıştırılırlar. Soğuyan ve servis tabağına alınan karnabaharın üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür çok hafif zeytinyağı gezdiririlir, kırmızı biber ve kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Malzemeler: (6 kişilik)
1 küçük boy karnabahar
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
kırmızıbiber(ben kullanmadım)
yarım demet dereotu
Hazırlanışı:
Çiçeklerine ayrılan karnabahar buharda haşlanır( suda da haşlayabilirsiniz ama tüm vitaminlerinin içinde kaldığı buharda haşlama şeklini öneririm) Diğer tarafta dövülmüş sarımsak, tuz ve yoğurt bir kasede iyice karıştırılırlar. Soğuyan ve servis tabağına alınan karnabaharın üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür çok hafif zeytinyağı gezdiririlir, kırmızı biber ve kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
Kış tarifleri,
sağlıklı lezzetler,
salatalar
21 Mart 2011 Pazartesi
Tepside İçli Köfte
Herkese güzel bir hafta dilerim. Geçtiğimiz hafta Antep, Urfa, Mardin, Adıyaman, Diyarbakır ve Adana’yı kapsayan birhaftalık iş gezisi nedeniyle sizlerden uzak kaldım ama şimdi tekrar beraberiz. Bu güzel bölgenin en sevdiğim tatlarından biri içli köftedir. Bu güzel tadın gittiğim her şehirde farklı şekilde ve pişirme yöntemleriyle yapıldığını gördüm ve hepsi de çok güzeldi. İçli köfte yapmaya hiç cesaret edemedim ama eninde sonunda deneyeceğim. Bugün yöresel lezzetlerde her zaman en beğendim bloglardan biri olan Sevgili Hilal’in Sağlıklı Mutfak blogunda gördüğüm tepsideki şeklini yaparak haftaya başlamak istedim. Tarifin orjinalini burada bulabilirsiniz.
Dış malzeme:
2 su bardağı ince bulgur
200gr yağsız kıyma
1 adet soğan
1yemek kaşığı salça
1 yumurta
Tuz
İç malzeme:
250gr az yağlı kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yarım çay kaşığı Karabiber
Yarım çay kaşığı Tarçın
Hazırlanışı:
Dışı:
Bulgur, ufak yemeklik doğranmış soğan,tuz ve yumurta karıştırılır ve 5dk yoğrulur. Kıyma ve salça ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. Yoğurma esnasında 1,5 su bardağı su kademeler halinde bitene kadar eklenir. Bulgur o suyu tamamen çekecektir. Yaklaşık 5 dk yoğrulur. İç malzeme hazırlanana kadar dinlendirilir.
İçi:
Kıyma 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile suyunu çekene kadar kavrulur, soğanlar üzerine eklenir ve pembeleşene kadar pişirilir. Cevizler taneli olacak şekilde robottan geçirilir ve tuz, karabiber, tarçın ile birlikte kıymaya ilave edilir. Ocağın altı kapatılır.Bulgurlu hamur eşit 2 parçaya bölünür. Yuvarlak bir tepsiye yarısı bastırılarak yayılır. İç malzeme ortasına serilir. Kalan hamur da üstüne dikkatlice serilir ve üst kısmı biraz ıslatılır. 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Pişirmeye başladıktan 15dk sonra fırın kapağı açılarak üzeri tekrar ıslatılır(2 yemek kaşığı su ) ve pişirmeye devam edilir. Üzeri kızardığında fırından alınır. Üzerine bir bez örtülerek 10-15dk dinlendirilerek dilimler halinde servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Dış malzeme:
2 su bardağı ince bulgur
200gr yağsız kıyma
1 adet soğan
1yemek kaşığı salça
1 yumurta
Tuz
İç malzeme:
250gr az yağlı kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yarım çay kaşığı Karabiber
Yarım çay kaşığı Tarçın
Hazırlanışı:
Dışı:
Bulgur, ufak yemeklik doğranmış soğan,tuz ve yumurta karıştırılır ve 5dk yoğrulur. Kıyma ve salça ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir. Yoğurma esnasında 1,5 su bardağı su kademeler halinde bitene kadar eklenir. Bulgur o suyu tamamen çekecektir. Yaklaşık 5 dk yoğrulur. İç malzeme hazırlanana kadar dinlendirilir.
İçi:
Kıyma 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile suyunu çekene kadar kavrulur, soğanlar üzerine eklenir ve pembeleşene kadar pişirilir. Cevizler taneli olacak şekilde robottan geçirilir ve tuz, karabiber, tarçın ile birlikte kıymaya ilave edilir. Ocağın altı kapatılır.Bulgurlu hamur eşit 2 parçaya bölünür. Yuvarlak bir tepsiye yarısı bastırılarak yayılır. İç malzeme ortasına serilir. Kalan hamur da üstüne dikkatlice serilir ve üst kısmı biraz ıslatılır. 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Pişirmeye başladıktan 15dk sonra fırın kapağı açılarak üzeri tekrar ıslatılır(2 yemek kaşığı su ) ve pişirmeye devam edilir. Üzeri kızardığında fırından alınır. Üzerine bir bez örtülerek 10-15dk dinlendirilerek dilimler halinde servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ana yemek,
geleneksel tatlar,
Türk mutfağı
13 Mart 2011 Pazar
Mozaik Pasta
Herkese güzel bir hafta dilerim. Sanırım bu hafta soğuk günlerden sonra ılık bir hafta olacak. Bu hafta iş seyahati nedeniyle İstanbul dışında olacağım için tatlı tarifimi şimdiden vermek istedim ki tüm hafta tatlı geçsin. Yapımı en kolaylardan biri olan bu pasta tarifimi yeni yemek yapmaya başlayan tüm takipçilerim rahatlıkla yapabilirler. Şimdiden herkese iyi bir hafta dilerim. Bir sonraki Pazartesi gününe kadar hoşcakalın.(Tarif Emine Beder'den)
Malzemeler: (4 kişilik)
Malzemeler: (4 kişilik)
1 çay bardağı süt
1,5 paket petit beurre bisküvi
50 gr.margarin
1,5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
50 gr. dövülmüş fındık
Hazırlanışı:
Bisküviler küçük küçük kırılırlar. Bir kaba erimiş margarin, şeker, süt ve kakao konulup, hepsi karıştırılır. Karışıma bisküvi ve iri dövülmüş fındık eklenip, karıştırılır. Şeffaf bir folyonun üzerine bisküvili karışım uzunlamasına yerleştirilir. Folyo ile birlikte düzgün yuvarlak bir şekil verilerek sarılır ve buzlukta birkaç saat bekletilir. Buzluktan çıkarınca folyo açılır ve dilimlenerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
11 Mart 2011 Cuma
Havuç Tatlısı
Herkese güzel ve hayırlı bir Cuma günü dilerim. Tatlı günümde çok hafif ve nefis renkli bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:(6 kişilik)
1 kg havuç
yeteri kadar su
1 su bardağı tuzsuz kavrulmuş yer fıstığı
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Üzerine:
3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Havuçlar temizlenip tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenir ve kaynamaya başladıktan itibaren 10 dk haşlanır. Havuçlar sudan alınır ve ılındıktan sonra rendenin ince tarafıyla rendelenir. Yerfıstığı incecik dövülür. Tozşeker ve nişasta 1 su bardağı suda eritilir. Üzerine vanilya eklenip karıştırılır ve bir tencereye alınır. Havuç tencereye eklenir ve karıştırılarak koyulaşana dek pişirilir. Yerfıstığı eklenip, bir iki karıştırılıp ocaktan alınır. Kare ya da dikdörtgen bir kap suyla hafifçe ıslatılır. Tatlı kaba dökülür. Ilındıktan sonra buzdolabına konulur ve iyice soğutulur. Soğuduktan sonra istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine
rendelenmiş hindistancevizi serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Malzemeler:(6 kişilik)
1 kg havuç
yeteri kadar su
1 su bardağı tuzsuz kavrulmuş yer fıstığı
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Üzerine:
3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Havuçlar temizlenip tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenir ve kaynamaya başladıktan itibaren 10 dk haşlanır. Havuçlar sudan alınır ve ılındıktan sonra rendenin ince tarafıyla rendelenir. Yerfıstığı incecik dövülür. Tozşeker ve nişasta 1 su bardağı suda eritilir. Üzerine vanilya eklenip karıştırılır ve bir tencereye alınır. Havuç tencereye eklenir ve karıştırılarak koyulaşana dek pişirilir. Yerfıstığı eklenip, bir iki karıştırılıp ocaktan alınır. Kare ya da dikdörtgen bir kap suyla hafifçe ıslatılır. Tatlı kaba dökülür. Ilındıktan sonra buzdolabına konulur ve iyice soğutulur. Soğuduktan sonra istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine
rendelenmiş hindistancevizi serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
10 Mart 2011 Perşembe
Nar Gourmet Lezzet Kültürümüze Katkıda Bulunmak İçin Üretiyor
MARDİN’DEN TEKİRDAĞ’A ANADOLU ZEYTİNYAĞLARI İLK KEZ BİR ARADA, AYNI KOLEKSİYONDA!
NAR Gourmet, Anadolu’nun 12 farklı ilinin zeytinyağlarını aynı koleksiyonda toplayarak zeytinyağı üreticiliğinde bir ilki gerçekleştiriyor. Türkiye’nin zeytin haritasını çıkararak; “Anadolu Zeytinyağı Koleksiyonu”nu oluşturan NAR, bu özel koleksiyonla Anadolu’nun farklı aroma ve tatlardaki zeytinyağlarını tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.Türkiye’de 150 milyondan fazla zeytin ağacının ürün verdiğini biliyor muydunuz ? Ya da 88 farklı zeytin çeşidinin olduğunu? Bu doğal zenginlik, Anadolu’yu dünyada zeytin ve zeytinyağı konusundaki önde gelen coğrafyalardan biri yapıyor. İşte bu zenginliği markalaştırarak dünyaya tanıtmak için yola çıkan NAR Gourmet, Türkiye’nin zeytin haritasını çıkararak; “Anadolu Zeytinyağı Koleksiyonu”nu oluşturdu.
NAR, Anadolu Koleksiyonu’yla alanında bir ilki gerçekleştirerek yöresel tatları ortaya çıkarıyor. Hem bu tatların hem de yörelerinin tanıtılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. NAR’ın “Anadolu Zeytinyağı Koleksiyonu”nda, her biri farklı aroma ve tatlarda toplam 21 çeşit zeytinyağı var. Bu 21 farklı zeytinyağı, ilk kez aynı koleksiyonda bir arada zeytinyağı severlerin beğenisine sunuluyor.
Koleksiyonda şu bölge ve yöreler var:
Antalya-Manavgat-Beylik, Antalya-Manavgat-Tavşan Yüreği, Artvin -Yusufeli –Butko, Aydın-Kuşasası-Memecik, Balıkesir-Ayvalık-Ayvalık, Balıkesir-Burhaniye-Edremit, Bursa-Gemlik, Gaziantep-Nizip-Nizip Yağlık, Hatay-Antakya-Halhalı, Hatay-Antakya-Haşebi, Hatay-Antakya-Karamani, Hatay-Antakya-Savrani, Kilis-Hassa-Kilis Yağlık, Manisa-Akhisar-Domat, Manisa-Akhisar-Uslu, Mardin -Derik –Halhalı, Mardin -Derik –Melkabazi, Mersin -Silifke-Silifke Yağlık, Mersin -Tarsus-Sarı Ulak, Tekirdağ-Şarköy-Beyaz Yağlık, Tekirdağ-Şarköy-Trilye.
NAR, “kaliteli zeytinyağı” ilkesiyle çalışıyor. Bu nedenle hasat ve üretim aşamasında çok titiz davranılıyor. Zeytinler zedelenmemeleri için hiçbir mekanik alet kullanmadan elle toplanıyor. Elle hasat edilen zeytinler, üstün hijyene sahip tesislerde önce temizleniyor, ardından hiçbir katkı enzimi kullanmadan soğuk sıkım yöntemiyle sıkılıyor. Ve özel şişelerinde NAR satış noktalarındaki yerini alıyor.
Zeytinyağı sevenler NAR’ın Anadolu Koleksiyonu’nu mutlaka denemeliler; hiç kuşkusuz vazgeçemeyecekler.WEBwww.nargourmet.com
NAR Gourmet, Anadolu’nun 12 farklı ilinin zeytinyağlarını aynı koleksiyonda toplayarak zeytinyağı üreticiliğinde bir ilki gerçekleştiriyor. Türkiye’nin zeytin haritasını çıkararak; “Anadolu Zeytinyağı Koleksiyonu”nu oluşturan NAR, bu özel koleksiyonla Anadolu’nun farklı aroma ve tatlardaki zeytinyağlarını tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.Türkiye’de 150 milyondan fazla zeytin ağacının ürün verdiğini biliyor muydunuz ? Ya da 88 farklı zeytin çeşidinin olduğunu? Bu doğal zenginlik, Anadolu’yu dünyada zeytin ve zeytinyağı konusundaki önde gelen coğrafyalardan biri yapıyor. İşte bu zenginliği markalaştırarak dünyaya tanıtmak için yola çıkan NAR Gourmet, Türkiye’nin zeytin haritasını çıkararak; “Anadolu Zeytinyağı Koleksiyonu”nu oluşturdu.
NAR, Anadolu Koleksiyonu’yla alanında bir ilki gerçekleştirerek yöresel tatları ortaya çıkarıyor. Hem bu tatların hem de yörelerinin tanıtılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. NAR’ın “Anadolu Zeytinyağı Koleksiyonu”nda, her biri farklı aroma ve tatlarda toplam 21 çeşit zeytinyağı var. Bu 21 farklı zeytinyağı, ilk kez aynı koleksiyonda bir arada zeytinyağı severlerin beğenisine sunuluyor.
Koleksiyonda şu bölge ve yöreler var:
Antalya-Manavgat-Beylik, Antalya-Manavgat-Tavşan Yüreği, Artvin -Yusufeli –Butko, Aydın-Kuşasası-Memecik, Balıkesir-Ayvalık-Ayvalık, Balıkesir-Burhaniye-Edremit, Bursa-Gemlik, Gaziantep-Nizip-Nizip Yağlık, Hatay-Antakya-Halhalı, Hatay-Antakya-Haşebi, Hatay-Antakya-Karamani, Hatay-Antakya-Savrani, Kilis-Hassa-Kilis Yağlık, Manisa-Akhisar-Domat, Manisa-Akhisar-Uslu, Mardin -Derik –Halhalı, Mardin -Derik –Melkabazi, Mersin -Silifke-Silifke Yağlık, Mersin -Tarsus-Sarı Ulak, Tekirdağ-Şarköy-Beyaz Yağlık, Tekirdağ-Şarköy-Trilye.
NAR, “kaliteli zeytinyağı” ilkesiyle çalışıyor. Bu nedenle hasat ve üretim aşamasında çok titiz davranılıyor. Zeytinler zedelenmemeleri için hiçbir mekanik alet kullanmadan elle toplanıyor. Elle hasat edilen zeytinler, üstün hijyene sahip tesislerde önce temizleniyor, ardından hiçbir katkı enzimi kullanmadan soğuk sıkım yöntemiyle sıkılıyor. Ve özel şişelerinde NAR satış noktalarındaki yerini alıyor.
Zeytinyağı sevenler NAR’ın Anadolu Koleksiyonu’nu mutlaka denemeliler; hiç kuşkusuz vazgeçemeyecekler.WEBwww.nargourmet.com
Labne Peynirli Brokoli
Herkese güzel bir gün dilerim. Brokoli sevenler için alternatif bir tarif vermek istiyorum bugün. Labne peynir ile kremanın fırında birleşimi ve brokoli ile ortaya çıkan tat pek hoş oluyor.(Ben brokoliyi çok sevdiğim için bu tarife bayılıyorum ama brokoli ile arası olmayanlar bu tarife pek ısınamıyabilirler. Benden söylemesi) Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında sebze garnitürlerinin yerine sunulan bu tarif istenirse özellikle öğlen yemeğinde tek başına da tüketilebilir.(Rejimde olanlar için krema ve labne peynir çok masum değiller ama böyle soğuk havalarda minik bir kaçamak olur değil mi?) Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
500 gr.brokoli
1 küçük paket krema(200 ml)
200 gr. labne peynir
1 dilim tost ekmeği ya da galeta unu
kuru fesleğen
tuz
Hazırlanışı:
Tost ekmeği fırında kızartılır ve soğuduktan sonra robotta ufalanarak toz haline getirilir(evdeki bayat ekmekleri ya da galeta unu da kullanabilirsiniz. Ben galeta unu kullandım) Brokoli buharda yumuşayıncaya kadar haşlanır ve fırın ısısına dayanıklı bir kabın içerisine dizilir. Diğer tarafta labne peyniri, krema, istenilen miktarda kuru fesleğen ile tuz miksere konulup, iyice karıştırılır ve sos haline getirilir.(Sosa isteğe bağlı olarak sarımsak ve kırmızı biber de eklenebilir) Bu sos tüm brokolinin üzerine dökülerek yayılır. Üzerine de tost ekmeği rendesi ya da galeta unu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de 15 dak. pişirilir. Pişince sıcak sıcak yemeklerin yanında garnitür olarak ya da tek başına servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Malzemeler: (4 kişilik)
500 gr.brokoli
1 küçük paket krema(200 ml)
200 gr. labne peynir
1 dilim tost ekmeği ya da galeta unu
kuru fesleğen
tuz
Hazırlanışı:
Tost ekmeği fırında kızartılır ve soğuduktan sonra robotta ufalanarak toz haline getirilir(evdeki bayat ekmekleri ya da galeta unu da kullanabilirsiniz. Ben galeta unu kullandım) Brokoli buharda yumuşayıncaya kadar haşlanır ve fırın ısısına dayanıklı bir kabın içerisine dizilir. Diğer tarafta labne peyniri, krema, istenilen miktarda kuru fesleğen ile tuz miksere konulup, iyice karıştırılır ve sos haline getirilir.(Sosa isteğe bağlı olarak sarımsak ve kırmızı biber de eklenebilir) Bu sos tüm brokolinin üzerine dökülerek yayılır. Üzerine de tost ekmeği rendesi ya da galeta unu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de 15 dak. pişirilir. Pişince sıcak sıcak yemeklerin yanında garnitür olarak ya da tek başına servis yapılır.
AFİYET OLSUN
9 Mart 2011 Çarşamba
Coleslaw-Lahana Salatası
Yine karlı bir İstanbul'dan merhaba. Mart gerçekten Mart'lığını yapıyor yarın da kar olacakmış. Eninde sonunda bahara ulaşacağız ve kış sebzelerine elveda diyeceğiz bu nedenle ben de bu sebzeler tezgahtan kalkmadan(aslında artık tezgahlardan hiç kalkmıyorlar ama ben takıntı vaziyetinde mevsimsel sebze yeme inadımı sürdürüyorum) mümkün olduğunca bunları tüketmeye çalışıyorum. Kışın en sevdiğim sebzelerinden lahanayı bu kış zeytinyağlı sarma, etli sarma, şeklinden sonra en son olarak salata şeklinde yapmak istedim. Özellikle etlerin ve tavuğun yanında çok uyumlu oluyor. Afiyet olsun.
Malzemeler: (5 kişilik)
1 küçük beyaz lahana (mümkün olduğunca en küçüğünü seçiniz)
2 adet orta boy havuç
yarım su bardağı mayonez (light olabilir)
1 su bardağı yoğurt
tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, yıkanmış lahana doğranır, havuçlar rendelenir ve bir kapta karıştırılarak harmanlanır. Diğer tarafta mayonez, yoğurt ve tuz karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır(Bu salatanın sosunun kıvamı yoğundur ama isterseniz mayonez ve yoğurt miktarını arttırarak sosu daha sulu yapabilirsiniz) Hazırlanan sos lahana ve havuç karışımına eklenir iyice harmanlanarak karıştırılır. Hazırlanan salata et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler: (5 kişilik)
1 küçük beyaz lahana (mümkün olduğunca en küçüğünü seçiniz)
2 adet orta boy havuç
yarım su bardağı mayonez (light olabilir)
1 su bardağı yoğurt
tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, yıkanmış lahana doğranır, havuçlar rendelenir ve bir kapta karıştırılarak harmanlanır. Diğer tarafta mayonez, yoğurt ve tuz karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır(Bu salatanın sosunun kıvamı yoğundur ama isterseniz mayonez ve yoğurt miktarını arttırarak sosu daha sulu yapabilirsiniz) Hazırlanan sos lahana ve havuç karışımına eklenir iyice harmanlanarak karıştırılır. Hazırlanan salata et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edilir.
AFİYET OLSUN.
8 Mart 2011 Salı
Fırında Makarna
Herkese soğuk ve karlı bir İstanbul'dan merhaba. Bu soğuk havalarda daha fazla enerjiye ve karbonhidrata ihtiyacımız var. Bunu en sağlıklı nasıl karşılarız derseniz, bol peynirli bir fırın makarna ile derim. Yanında bol yeşillikli bir salata ile işte size güzel bir öğün. Afiyet Olsun. Bu arada her ne kadar içimden gelmiyor ve tek günlük kutlama bence yanlış ama yine de " Dünya Kadınlar Gününüz " kutlu olsun.
Malzemeler: (5 kişilik)
1 paket spagetti makarna(Fırında makarna için kalın olanı)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar(light kaşar da olabilir)
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
Hazırlanışı:
Makarna kaynamış tuzlu suda (kırılmadan bütün olarak) 10 dak. haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve soğuk sudan geçirmeden bir miktar zeytinyağı katılarak karıştırılır. Bir borcama makarnanın yarısı yayılarak konulur. Üstüne rendelenmiş beyaz peynir serpilir(istediğiniz çeşit beyaz peynir kullanabilirsiniz light da olabilir) Makarnanın kalanı peynirin üstüne dökülür ve kapatılır. Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir.(Kaşarın tüm yüzeyi kapamaması gerekir.Eğer tamamen kaplarsanız fırında makarna değil, makarna ograten-graten olur ama seçim ve zevk sizin) Diğer tarafta sütün içine kırılan yumurtalar iyice çırpılır ve tüm makarnanın üzerine gezdirilerek dökülür. Üzeri kızarıp hafif yanana kadar fırında tutulan makarna pişince hemen sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler: (5 kişilik)
1 paket spagetti makarna(Fırında makarna için kalın olanı)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar(light kaşar da olabilir)
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
Hazırlanışı:
Makarna kaynamış tuzlu suda (kırılmadan bütün olarak) 10 dak. haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve soğuk sudan geçirmeden bir miktar zeytinyağı katılarak karıştırılır. Bir borcama makarnanın yarısı yayılarak konulur. Üstüne rendelenmiş beyaz peynir serpilir(istediğiniz çeşit beyaz peynir kullanabilirsiniz light da olabilir) Makarnanın kalanı peynirin üstüne dökülür ve kapatılır. Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir.(Kaşarın tüm yüzeyi kapamaması gerekir.Eğer tamamen kaplarsanız fırında makarna değil, makarna ograten-graten olur ama seçim ve zevk sizin) Diğer tarafta sütün içine kırılan yumurtalar iyice çırpılır ve tüm makarnanın üzerine gezdirilerek dökülür. Üzeri kızarıp hafif yanana kadar fırında tutulan makarna pişince hemen sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
7 Mart 2011 Pazartesi
Baharatlı Mercimek Çorbası
Herkese güzel bir hafta dilerim. Bugün hava soğuk olduğu için soğuk havalarda sofraların baş tacı olan çorbayla haftaya başlamak istedim. Tarifini Candan Turhan'ın kitabından aldığım bu çorba içindeki baharatlar nedeniyle soğuk havalarda gerçekten iyi gidiyor. Afiyet olsun.
Malzemeler: ( 6 kişilik)
1 bardak kırmızı mercimek
Tereyağı(ben zeytinyağı kullandım)
1 adet kuru soğan
çeyrek demet kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı köri
yarım çay kaşığı kırmızı biber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı zerdeçal
çeyrek çay kaşığı kişniş
2 yemek kaşığı salça
1,5 litre su
tuz
Hazırlanışı:
Tencereye yağ konulur ve ısıtılır. Küçük küçük doğranmış soğan ve ince kıyılmış maydanoz tencereye eklenir ve kavrulur. Tüm baharatlar ve salça eklenir ve beş dakika karıştırılarak kavrulur. Mercimek, su ve tuz da eklenip 20 dakika kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak pişirilir. Ardından blender ile karışım püre haline getirilir. Bir taşım daha kaynatılır ve altı kapatılır. Bir süre demlendikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler: ( 6 kişilik)
1 bardak kırmızı mercimek
Tereyağı(ben zeytinyağı kullandım)
1 adet kuru soğan
çeyrek demet kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı köri
yarım çay kaşığı kırmızı biber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı zerdeçal
çeyrek çay kaşığı kişniş
2 yemek kaşığı salça
1,5 litre su
tuz
Hazırlanışı:
Tencereye yağ konulur ve ısıtılır. Küçük küçük doğranmış soğan ve ince kıyılmış maydanoz tencereye eklenir ve kavrulur. Tüm baharatlar ve salça eklenir ve beş dakika karıştırılarak kavrulur. Mercimek, su ve tuz da eklenip 20 dakika kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak pişirilir. Ardından blender ile karışım püre haline getirilir. Bir taşım daha kaynatılır ve altı kapatılır. Bir süre demlendikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
5 Mart 2011 Cumartesi
Sağlıklı Lezzet Kaynağı Yudum Zeytinyağı
Geçtiğimiz hafta aldığım bir davet ile Yudum'un etkinliğine katıldım. Tüm yemeklerini zeytinyağı ile yapmaya çalışan benim gibi zeytinyağı aşığı biri için harika bir davet oldu bu. Gayet güzel bir mekanda yeni ürünü tanıyıp, Yudum Gıda Pazarlama Müdürü Merve Hanım'ın çeşitli bilgileri alırken, sevgili yemek blogu arkadaşlarla sohbet eşliğinde yeni tatlar deneyip, hoşca vakit geçirdik. Etkinlik için Yudum Gıda'ya, Medyaevi'ne ve Sinem Hanım'a tekrar teşekkür ederim.
Türkiye’nin lider sıvıyağ üreticisi Yudum Gıda, uzun yıllara dayanan tecrübesiyle Yeni Yudum Zeytinyağı’nı sofralara getiriyor. Ayçiçek yağı, mısır ve kanola yağları ile yıllardır kaliteyi mutfaklarımıza taşıyan Yudum, yeni ürünü Yudum Zeytinyağı ile yemeklere sağlık, lezzet ve gençlik katıyor. Tat, aroma ve koku bakımından uzman tadımcılar tarafından test edilerek üretilen Yudum Zeytinyağı, sıcak-soğuk tüm yemekleri, salata ve kahvaltıları eşsiz bir ziyafete çeviriyor. Yudum Zeytinyağı Ege Bölgesi’nin verimli topraklarından gelen gurme lezzetler içeriyor. 35 yıldır kalitesiyle mutfakların vazgeçilmez markası olan Yudum, yeni zeytinyağı çeşitleri ile mükemmel ve hafif lezzetler yaratırken sağlıklı yaşamın destekçisi olmaya da devam ediyor. Özenle toplanan zeytinlerden doğal yöntemlerle elde edilen Yudum Zeytinyağı şişelendikten sonra sağlıklı ve lezzetli yemekler ile sofralarımıza geliyor
Türkiye’nin lider sıvıyağ üreticisi Yudum Gıda, uzun yıllara dayanan tecrübesiyle Yeni Yudum Zeytinyağı’nı sofralara getiriyor. Ayçiçek yağı, mısır ve kanola yağları ile yıllardır kaliteyi mutfaklarımıza taşıyan Yudum, yeni ürünü Yudum Zeytinyağı ile yemeklere sağlık, lezzet ve gençlik katıyor. Tat, aroma ve koku bakımından uzman tadımcılar tarafından test edilerek üretilen Yudum Zeytinyağı, sıcak-soğuk tüm yemekleri, salata ve kahvaltıları eşsiz bir ziyafete çeviriyor. Yudum Zeytinyağı Ege Bölgesi’nin verimli topraklarından gelen gurme lezzetler içeriyor. 35 yıldır kalitesiyle mutfakların vazgeçilmez markası olan Yudum, yeni zeytinyağı çeşitleri ile mükemmel ve hafif lezzetler yaratırken sağlıklı yaşamın destekçisi olmaya da devam ediyor. Özenle toplanan zeytinlerden doğal yöntemlerle elde edilen Yudum Zeytinyağı şişelendikten sonra sağlıklı ve lezzetli yemekler ile sofralarımıza geliyor
Yudum, farklı sızma ve riviera zeytinyağı çeşitleri ile hafif ve mükemmel lezzetli zeytinyağını sunuyor “Yemeğine gençlik kat” sloganı ile tüketiciye sunulan Yudum Zeytinyağı, natürel sızma, natürel ege sızma, soğuk sıkma ve riviera çeşitleri ile yemeklerinizi ziyafete dönüştürüyor. Yudum Zeytinyağı ağızda hafif ve yumuşak bir tat bırakan mükemmel lezzeti ve hafif aromasıyla öne çıkıyor.Yudum Zeytinyağı’nın yeni pet şişesi ve pratik kapağı tüketiciye mutfakta ergonomik ve hijyenik kullanım sağlıyor. Kapak, kolayca açılıp kapanıyor, ibrik şeklindeki ağız kısmı sayesinde akıtma, sızdırma ve sıçratma yapmıyor. Yudum Zeytinyağı geniş ürün portföyündeki farklı çeşitleri ile kısa sürede en çok tercih edilen zeytinyağı olacak.
Yudum Natürel Sızma Zeytinyağı Ayvalık zeytinlerinin ilk preslenmesinden, hiçbir işlemden geçirilmeden saf ve doğal olarak üretilir. En fazla yüzde 0.8 asit oranı, mükemmel tat ve kokusuyla yüksek kalitede bir zeytinyağıdır. Yudum Natürel Sızma Zeytinyağı, tüm yemekler, özellikle salata ve kahvaltılar için ideal seçimdir. Yudum Natürel Sızma Zeytinyağı 500 ml, 1litre, 2 litre pet, 3 litre, 4 litre ve 5 litre teneke ambalajlarında satışa sunuluyor. Yudum Ege Natürel Sızma Zeytinyağı, Güney Ege zeytinlerinin ilk preslenmesi ile saf ve doğal olarak üretilir. En fazla yüzde 0.8 asit oranına sahip olan Yudum Ege Sızma yoğun bir tada sahiptir. Tat, aroma ve doku bakımından uzman tadımcılar tarafından test edilen Yudum Ege Natürel Sızma Zeytinyağı, yemekleri, özellikle salata ve kahvaltıları eşsiz bir ziyafete dönüştürür.. Yudum Ege Natürel Sızma 2 litre pet, 3 litre, 4 litre ve 5 litre teneke ambalajlarında satışa sunuluyor.
Sıcak ve soğuk tüm yemeklerinizde kullanın. Yudum Riviera Zeytinyağı asidi alınarak dengelenmiş zeytinyağı ve sızma zeytinyağının harmanlanmış halidir. En fazla yüzde 1.5 asit oranı ile hafif bir koku ve lezzete sahip olan Yudum Riviera Zeytinyağı zeytinyağının tadını ve kokusunu ağır bulanlar için idealdir, sıcak-soğuk tüm yemeklerde kullanılabilir..Yudum Riviera 500 ml, 1 litre, 2 litre pet, 3 litre, 4 litre ve 5 litre teneke ambalajlarında satışa sunuluyor.
Yudum Natürel Sızma Zeytinyağı Ayvalık zeytinlerinin ilk preslenmesinden, hiçbir işlemden geçirilmeden saf ve doğal olarak üretilir. En fazla yüzde 0.8 asit oranı, mükemmel tat ve kokusuyla yüksek kalitede bir zeytinyağıdır. Yudum Natürel Sızma Zeytinyağı, tüm yemekler, özellikle salata ve kahvaltılar için ideal seçimdir. Yudum Natürel Sızma Zeytinyağı 500 ml, 1litre, 2 litre pet, 3 litre, 4 litre ve 5 litre teneke ambalajlarında satışa sunuluyor. Yudum Ege Natürel Sızma Zeytinyağı, Güney Ege zeytinlerinin ilk preslenmesi ile saf ve doğal olarak üretilir. En fazla yüzde 0.8 asit oranına sahip olan Yudum Ege Sızma yoğun bir tada sahiptir. Tat, aroma ve doku bakımından uzman tadımcılar tarafından test edilen Yudum Ege Natürel Sızma Zeytinyağı, yemekleri, özellikle salata ve kahvaltıları eşsiz bir ziyafete dönüştürür.. Yudum Ege Natürel Sızma 2 litre pet, 3 litre, 4 litre ve 5 litre teneke ambalajlarında satışa sunuluyor.
Sıcak ve soğuk tüm yemeklerinizde kullanın. Yudum Riviera Zeytinyağı asidi alınarak dengelenmiş zeytinyağı ve sızma zeytinyağının harmanlanmış halidir. En fazla yüzde 1.5 asit oranı ile hafif bir koku ve lezzete sahip olan Yudum Riviera Zeytinyağı zeytinyağının tadını ve kokusunu ağır bulanlar için idealdir, sıcak-soğuk tüm yemeklerde kullanılabilir..Yudum Riviera 500 ml, 1 litre, 2 litre pet, 3 litre, 4 litre ve 5 litre teneke ambalajlarında satışa sunuluyor.
Elle toplanan zeytinler cam şişede sofranızda
Yudum Soğuk Sıkma Zeytinyağı elle toplanmış, özenle seçilmiş zeytinlerden elde ediliyor. Zeytinlerin soğuk su ile preslenmesi yöntemiyle hiçbir işlemden geçirilmeden saf ve doğal olarak üretiliyor. En fazla yüzde 0.8 asit oranıyla nadir bulunan, yüksek kalitede bir zeytinyağı olan Yudum Soğuk Sıkma 500 ml. cam ambalajında sofralara taşınıyor.
Yudum Soğuk Sıkma Zeytinyağı elle toplanmış, özenle seçilmiş zeytinlerden elde ediliyor. Zeytinlerin soğuk su ile preslenmesi yöntemiyle hiçbir işlemden geçirilmeden saf ve doğal olarak üretiliyor. En fazla yüzde 0.8 asit oranıyla nadir bulunan, yüksek kalitede bir zeytinyağı olan Yudum Soğuk Sıkma 500 ml. cam ambalajında sofralara taşınıyor.
...
Kısa bir aradan sonra tekrar bloguma dönebildim. Her ihtimale karşı word press'e yedekleme yaptım ama orayı hiç sevemedim ve bloguma burada devam edip, orada sadece yedekleme yapacağım. Umarım en kısa sürede yasak kalkar da hepimiz bloglarımıza telin altından kaçak olarak değil rahat rahat gireriz. Bloglarımızı izleyenlerin büyük çoğunluğu ne yazık ki bizleri izleyemiyorlar ve biz burada bir avuç kişi birbirimizi görüp takip ediyoruz izleyenler olmayınca buranın da tadı çok yok. Yapılan hatanın bir an önce düzeltileceği umudunu hala kaybetmedim.
1 Mart 2011 Salı
Blogumu yedekledim.
Blogspottaki alternatif mutfaktan bana ulaşamadığınız takdirde beni bulacağınız yeni adresim:
http://alternatifmutfakk.wordpress.com/
Blogspottaki alternatif mutfaktan bana ulaşamadığınız takdirde beni bulacağınız yeni adresim:
http://alternatifmutfakk.wordpress.com/
Karidesli Noddle -Çin Eriştesi
Herkese güzel bir gün dilerim. Uzakdoğu'ya ilk olarak 1998 yılında gittim.Burada ilk gittiğim ülke Tayland'dır. O yıldan beri neredeyse her iki yılda bir mutlaka o coğrafyada bir ülkeye gidiyorum (en son bu sene Ocak ayında gittim) Uzakdoğu'nun tüm ülkelerinin farklı güzellikleri ve özellikleri var. (İleride bir gezi blogu açacağım ve gezdiğim ülkeleri etraflıca anlatacağım)Bugünün Tayland'ı ile o günün Tayland'ı çok farklı idi ülke ve halk daha fakir, geri kalmış ama bir o kadar da doğal ve bozulmamıştı. Ne McDonalds ne de Sturbucks vardı. Tamamen yerel yemeklerden yemek zorundaydınız ve sokaklarda adım başı böcek pişirenler vardı. Şimdi de var ama eskisi kadar çok değil ve artık farklı ülke yemeklerini bulma şansına sahipsiniz. İlk gittiğimde gerek görüntüler, gerekse kokular nedeniyle yemek yemekte çok zorlandım. Tek yediğim (deniz ürünlerini çok sevdiğim için) Karidesli Pilav ve Karidesli Noddle oldu. Zamanla alıştım ve yemek alternatiflerim arttı ama halen gittiğim zaman mutlaka bunlardan yerim. Bugün size vereceğim tarif tamamen bizim ağız tadımıza göre ve burada bulunan malzemelerle yapılan versiyonudur. Değişik bir tarif isterseniz deneyin derim. Afiyet olsun.
Malzemeler:( 5 kişilik)
1 paket Noodle
2 diş sarımsak
200 gr. haşlanmış karides
10 adet haşlanmış mantar
100 gr. soya filizi
2 adet kırmızı biber
5 sap brokoli
6 yemek kaşığı soya sosu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
1 paket Noodle'ı tuzlu kaynar suda 6-7 dak. haşlanır. (Noodle olarak Egg Noodle kullanıyorum. Diğer Noodle'lar da aynı lezzeti bulamıyorum.) Haşlanan Noodle süzülür. (Noodle'ı soğuk sudan geçirmeyiniz) Diğer tarafta wok'a zeytinyağı konulur. Hafif kızan zeytinyağına dövülmüş sarımsak eklenir ve 1,2 dak. çevrilir. Üzerine haşlanmış ve 4'e bölünmüş mantarlar eklenir. Mantarlar sotelenene kadar çevrilir. Üzerine soya filizi eklenir. Soya filizi de sotelenene kadar çevrilir
Karışıma haşlanmış karidesler eklenir. (Taze karidesi haşlamak zaman alacağı için dondurulmuş karides de kullanabilirsiniz. Dondurulmuş karidesi çözüp, karışıma eklemeniz yeterlidir. Dondurulmuş karidesleri ayrıca haşlamanız gerekli değildir.) Karidesler iyice pişip, harca karışana kadar çevrilirler. (Tüm malzemelerin iyice pişmesi için her malzemeye gereken süreyi veriniz.) Ardından ince ince doğranmış kırmızı biber ve haşlanmış, çiçekleri ayrılmış, sapları ince ince doğranmış brokoliler eklenir. İyice pişen malzemenin içine 6 yemek kaşığı soya sosu katılır. (Soya sosu malzemeyi oldukça sulandırır, fakat noodle eklendiğinde karıştırabilmek için bu miktar gereklidir.)Soya sosu hafifçe kaynamaya başlayana kadar karıştırılır. Malzemelerin rengi soya sosundan dolayı hafifçe esmerleşir.(Soya sosu fazla tuzlu olduğu için malzemelere ayrıca tuz eklemeyiniz) Noodle karışıma eklenir ve kısık ateşte karıştırılır. Tüm malzemenin noodle ile iyice karışması ve noodle'ın renginin değişmesi gerekmektedir. Noodle'ın rengi dönünce altı kapatılır ve sıcak sıcak servis yapılır. Yerken istenirse ağız tadına göre ayrıca soya sosu eklenebilir.
Malzemeler:( 5 kişilik)
1 paket Noodle
2 diş sarımsak
200 gr. haşlanmış karides
10 adet haşlanmış mantar
100 gr. soya filizi
2 adet kırmızı biber
5 sap brokoli
6 yemek kaşığı soya sosu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
1 paket Noodle'ı tuzlu kaynar suda 6-7 dak. haşlanır. (Noodle olarak Egg Noodle kullanıyorum. Diğer Noodle'lar da aynı lezzeti bulamıyorum.) Haşlanan Noodle süzülür. (Noodle'ı soğuk sudan geçirmeyiniz) Diğer tarafta wok'a zeytinyağı konulur. Hafif kızan zeytinyağına dövülmüş sarımsak eklenir ve 1,2 dak. çevrilir. Üzerine haşlanmış ve 4'e bölünmüş mantarlar eklenir. Mantarlar sotelenene kadar çevrilir. Üzerine soya filizi eklenir. Soya filizi de sotelenene kadar çevrilir
Karışıma haşlanmış karidesler eklenir. (Taze karidesi haşlamak zaman alacağı için dondurulmuş karides de kullanabilirsiniz. Dondurulmuş karidesi çözüp, karışıma eklemeniz yeterlidir. Dondurulmuş karidesleri ayrıca haşlamanız gerekli değildir.) Karidesler iyice pişip, harca karışana kadar çevrilirler. (Tüm malzemelerin iyice pişmesi için her malzemeye gereken süreyi veriniz.) Ardından ince ince doğranmış kırmızı biber ve haşlanmış, çiçekleri ayrılmış, sapları ince ince doğranmış brokoliler eklenir. İyice pişen malzemenin içine 6 yemek kaşığı soya sosu katılır. (Soya sosu malzemeyi oldukça sulandırır, fakat noodle eklendiğinde karıştırabilmek için bu miktar gereklidir.)Soya sosu hafifçe kaynamaya başlayana kadar karıştırılır. Malzemelerin rengi soya sosundan dolayı hafifçe esmerleşir.(Soya sosu fazla tuzlu olduğu için malzemelere ayrıca tuz eklemeyiniz) Noodle karışıma eklenir ve kısık ateşte karıştırılır. Tüm malzemenin noodle ile iyice karışması ve noodle'ın renginin değişmesi gerekmektedir. Noodle'ın rengi dönünce altı kapatılır ve sıcak sıcak servis yapılır. Yerken istenirse ağız tadına göre ayrıca soya sosu eklenebilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)