Herkese güzel bir akşam dilerim. Bu akşam ta Alaçatı'dan gelen enginarlar ile yaptığım bir tarif var. Her şekli ile çok lezzetli ve sağlıklı olan enginarın dolmasını denemeyenlere bir kez olsun denemelerini öneririm. Bu güzel enginarları bana Alaçatı'dan getiren sevgili Canan'a, Fatih'e ve Selin'e beni düşündükleri için tekrar teşekkür ederim.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
4 adet enginar
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı dolmalık fıstık
yarım çay bardağı kuş üzümü
zeytinyağı
kuru nane
tuz
kara biber
3,4 sap dereotu
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:Enginarların tencerede rahat durabilmesi için sapları kesilerek düzleştirilir. Alt kısımdaki en dıştaki 2 sıra yaprak kopartılır. En tepedeki yaprakların uç kısımları kesilir. Ortasındaki tüyler kaşık yardımı ile iyice temizlenir. Temizlenen enginarlar yıkanır ve kararmamaları için limonlu suya konulurlar. Diğer tarafta küçük küçük doğranmış kuru soğan ısıtılmış zeytinyağında kavrulur. Fıstıklar da tencereye konulur ve rengi dönene kadar çevrilir. Yıkanmış, süzülmüş pirinç tencereye konulur ve 2, 3 dak. kavrulur. Tuz, karabiber, kuru nane, ince ince kıyılmış dereotu ve kuş üzümü ilave edilip, hafifçe karıştırılır. Sıcak su tencereye konulur ve kapağı kapatılıp, pişirilir. Limonlu sudan çıkarılan enginarlar yıkanır ve pilav ortalarına doldurulur. Tencereye dizilen enginarların yarısına kadar gelecek su konulur ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra soğutulup servis tabağına alınan enginar dolmalarının üzerine biraz dereotu serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
4 adet enginar
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı dolmalık fıstık
yarım çay bardağı kuş üzümü
zeytinyağı
kuru nane
tuz
kara biber
3,4 sap dereotu
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:Enginarların tencerede rahat durabilmesi için sapları kesilerek düzleştirilir. Alt kısımdaki en dıştaki 2 sıra yaprak kopartılır. En tepedeki yaprakların uç kısımları kesilir. Ortasındaki tüyler kaşık yardımı ile iyice temizlenir. Temizlenen enginarlar yıkanır ve kararmamaları için limonlu suya konulurlar. Diğer tarafta küçük küçük doğranmış kuru soğan ısıtılmış zeytinyağında kavrulur. Fıstıklar da tencereye konulur ve rengi dönene kadar çevrilir. Yıkanmış, süzülmüş pirinç tencereye konulur ve 2, 3 dak. kavrulur. Tuz, karabiber, kuru nane, ince ince kıyılmış dereotu ve kuş üzümü ilave edilip, hafifçe karıştırılır. Sıcak su tencereye konulur ve kapağı kapatılıp, pişirilir. Limonlu sudan çıkarılan enginarlar yıkanır ve pilav ortalarına doldurulur. Tencereye dizilen enginarların yarısına kadar gelecek su konulur ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra soğutulup servis tabağına alınan enginar dolmalarının üzerine biraz dereotu serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.