24 Ağustos 2013 Cumartesi

Vişneli Bademli Kek



Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Vişnenin en güzel zamanında olduğumuz için bugün size vişneli bir kek tarifi vermek istiyorum. Bu kek görüntüsü, tok dokusu ve tadı ile normal keklerden biraz farklı ayrıca içinde vişne ve badem  olduğu için lezzeti de garanti. Alternatif bir kek isteyenlere öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:  (8 kişilik) Tarif adım adım kekler kitabından alınmıştır.
150 gr. tereyağı
150 gr.toz şeker
2 büyük yumurta
250 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr. öğütülmüş badem
1 çay kaşığı vanilya
75 ml. süt
400 gr. çekirdekleri çıkarılmış vişne
25 gr. file badem
Hazırlanışı:
Fırın önceden  180 C'de ısıtılır. 20 cm.lik derin yuvarlak  kelepçeli kek kabı yağlanıp, tabanına yağlı kağıt  konulur. Bir kasede  oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şeker  krema kıvamına gelene kadar iyice çırpılır. Yumurtalardan ilki  karışıma konur ardından bir kaşık un eklenir ve ikinci yumurta bunun ardından malzemeye eklenir ve karışım mikserle iyice çırpılır. Kalan un, kabartma tozu, öğütülmüş bademler, vanilya ve süt karışıma eklenir. Vişnelerin yarısı da harca katılır ve hepsi karıştırılır. Karışım kek kalıbına dökülür ve üzeri düzeltilir. Kalan vişneler ve file bademler karışımın üzerine serpilir. Fırına konulur ve  bademlerin rengi dönüp, kek esmerleşene kadar (1 saat) pişirilir. Fırından çıkınca  kek kalıptan çıkarılmadan  biraz soğuması beklenir. Hafif ılınınca kalıptan  çıkarılıp, yağlı kağıttan  altından alınır. Izgara teline konulup soğutulur.  Soğuduktan sonra çay ya da kahve ile çocuklara da süt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.

19 Ağustos 2013 Pazartesi

İç Pilavlı Karnıyarık


Herkese iyi akşamlar. Pazarda küçücük patlıcanları görünce dayanamadım ve hemen aldım.  Bu patlıcanlarla karnıyarık yapmak istedim ama daha önce karnıyarık ve  deniz ürünlü karnıyarık yaptığım için alternatif bir tarif  hazırlamayı düşündüm ve " her zaman patlıcanı pilava ekliyoruz bu seferde pilavı patlıcana eklesem nasıl olur ? " dedim ve iç pilavlı karnıyarık ortaya çıktı. Farklı  bir karnıyarık isterseniz denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 tane küçük boy patlıcan
1 su bardağı baldo pirinç
1 tane kuru soğan
1 çay  kaşığı dolmalık fıstık
1 çay  kaşığı  kuş üzümü
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım  çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yenibahar
yarım  çay kaşığı karabiber
tuz
1,5 su bardağı sıcak su
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır ve alacalı olarak soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sudan çıkarılıp, süzülür kurulanır. Ortadan uzunlamasına yarılır. Tavaya 1 su bardağı zeytinyağ konulur. Patlıcanlar yumuşayıp renkleri dönene kadar kızartılır. Kızaran patlıcanlar tavadan alınıp, kağıt havlu üzerine konulur ve fazla yağ alınır. Diğer tarafta
pirinç yıkanır ve süzülür. İnce ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Ardından dolmalık fıstık tencereye eklenir ve kavrulur. Pirinç konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve kuş üzümü ilave edilip hafifçe karıştırılır. Sıcak su tencereye konulur ve  kapağı kapatılıp pişirilir.  Pilav pişince patlıcanlar bir tencereye dizilir.  Ortaları yarılarak açılan kısma pilavdan konulur. Patlıcanların yarısına gelecek kadar su konulur çok hafif zeytinyağı gezdirilir ve bir taşım pişirilip ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınıp yanında cacık ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN


8 Ağustos 2013 Perşembe

Bayramınız Kutlu Olsun


Sağlıklı mutlu ve sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz güzel bir bayram olsun. Bayramınız Kutlu Olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...