14 Şubat 2014 Cuma

Alternatif Mutfak 4 yaşında !

Herkese güzel bir akşam dilerim. Bu akşam bu satırları   Çeşnici Handan değil ben yani Alternatif Mutfak yazıyorum. Sanırım buna hakkım var çünkü bugun benim doğum günüm evet bugün 4 yaşına girdim. Doğduğum günden itibaren Çeşnici Handan'ın  tarifleri,  sevgili  Ceren'in fotoğrafları ve siz sevgili takipçilerimin yorumları ile beslendim, büyüdüm. Dört yılda çok  yol kattettim,   siz takipçilerimin sayısı   arttı, sizlerin yorumları bana mutluluk verdi.  Çeşitli vesileler ile çok güzel dostluklar, kazanımlar edindim ve iyi ki Çeşnici Handan beni sizlerle buluşturmuş dedim.  Daha nice uzun yıllar tariflerimi  sizlerle  paylaşmak, uzun soluklu bir blog olmak bu doğum günümde en büyük dileğimdir.
Sevgilerimle,

Alternatif Mutfak 

12 Şubat 2014 Çarşamba

Buğdaylı Maş Fasulyesi Salatası

Herkese güzel bir akşam dilerim.   Patates salatası, kısır ve mercimek salatasından sıkıldıysanız  size alternatif bir salata önerim var.  Son derece sağlıklı  ve çok lezzetli olan bu salatayı etlerin, tavuğun yanında servis edebileceğiniz gibi tek başına da  bir öğün olarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler. (6 kişilik)
2 su bardağı maş fasulyesi
1 su bardağı buğday
5 adet kurutulmuş domates
yarım demet maydanoz
1 limonun suyu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı.
Ayıklanıp, temizlenen  maş fasulyesi  kaynar suda haşlanır. Haşlanınca suyu süzülür ve ılınması beklenir. Diğer tarafta bir gece önceden suya konulan buğday haşlanır. Kurutulmuş domatesler 5 dak. sıcak suda bekletilirler ve sudan çıkarılırlar. Büyüklüklerine göre  2, 3 parçaya bölünürler.  Bir  kaba haşlanmış maş fasulyesi, haşlanmış buğday ve 2,3 parçaya bölünmüş kurutulmuş domatesler konulur. Kıyılmış maydanoz da kaba konulur. Ayrı bir kapta limonun suyu, zeytinyağ ve tuz karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır ve salataya dökülür. İyice karıştırılan salata servis tabağına alınır ve servis  yapılır.
AFİYET OLSUN.

10 Şubat 2014 Pazartesi

Brokoli Çorbası -Sütlü

Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya sıcacık bir çorba ile başlamak istiyorum. Blogumu takip edenler sebze çorbalarımda mümkün olduğunca sebzeleri ezmeden  tane olarak  bırakmayı ve mümkünse krema türü bir ek yapmadan pişirmeye çalıştığımı bilirler. Bu akşam yayınladığım brokoli çorbası bu tür çorba sevmeyenler için alternatif olarak denenebilecek bir  çorbadır. Burada kullandığım süt yerine siz isterseniz yoğurt ya da krema kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
yarım kilo brokoli
1 adet kuru soğan
2 adet patates
1 su bardağı süt
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Brokoli kaynar tuzlu suda  hafifçe haşlanır. Diğer tarafta bir tencerede ısıtılan zeytinyağına  küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir ve kavurulur. Ardından küçük küçük doğranmış patates konulur ve kavrulur. Haşlanmış ve çiçeklerine ayrılmış brokoli tencereye konulur. Üzerine geçecek kadar su konulur ve kaynama bırakılır. Patatesler yumuşayınca blender yardımı ile tenceredeki tüm malzeme püre haline getirilir. Tencereye hafif hafif karıştırılarak süt ilave edilir. (Burada isterseniz yoğurt ya da krema da kullanabilirsiniz)  Tuz ve karabiber ekilip, bir iki karıştırılıp ocağın altı kapatılır. Biraz dinlendirilen çorba servis kasesine alınıp, sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

3 Şubat 2014 Pazartesi

Yer Elması Salatası

Herkese güzel bir akşam dilerim. Kışın en gariban sebzelerinden biri bence yer elması. Tadı çok güzel olan bu sebze ne yazık ki yamru yumru şekli nedeni ile hep kenara itiliyor . Zeytinyağlısı ve çorbası oldukça fazla  yapılan yer elmasını ben salata olarak da yemeği de seviyorum. Faklı şekilde yaptığım  diğer yer elması salatasını  ve bu tarifimi altenatif salata tarifi isteyenlere öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
500 gr.yer elması
1 demet roka
7 adet kurutulmuş domates
1 çay bardağı ceviz içi
1 limonun suyu
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı
Yer elmaları ayıklanır ve ince ince dilimlenir. Bir kaba konulur.  Kaba doğranmış roka, sıcak suda bir iki dakika bekletilip süzülen ve dörde bölünen kurutulmuş domatesler ve elle küçük parçalara ayrılan ceviz içi konulur. Diğer tarafta limonun suyu, zeytinyağı ve tuz karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır. Sos salataya dökülür ve iyice karıştırılıp harmanlanır. Servis tabağına alınan salata servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...