23 Haziran 2018 Cumartesi

Böğürtlenli Muhallebi

Herkese güzel bir hafta sonu dilerim. Oldukça sıcak geçen bu  günlerde soğuk bir tatlı tarifi vermek iyi olur diye düşündüm ve bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Muhalebili kısım için:
1 lt.süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
Böğürtlenli üst kısım için:
1 su bardağı böğürtlen
3 yemek kaşığı nişasta
yarım yemek kaşığı un
1 su  bardağı toz şeker
2 su bardağı su
En altta koymak için bisküvi
Hazırlanışı:
Böğürtlenli kısmı hazırlamak için su, un ve nişasta bir tencerede nişasta eriyene kadar karıştırılır. Ardından böğürtlenler ve şeker de eklenerek iyice karıştırılarak pişirilir. Pişince karışım blenderdan geçirilir ve bir iki taşım daha kaynatılıp altı kapatılır. Karışım slikon bir kaba dökülür ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta alt kısmı oluşturacak muhallebi için t ile pirinç unu bir tencerede iyice karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Hazır olan muhallebi slikon kaba böğürtlenli kısmın üzerine dökülür. Son olarak da tüm muhallebinin üzeri  bisküvi ile döşenir ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzeri kapatılıp, buzdolabında iyice soğumaya bırakılır. İyice soğuyan tatlı dolaptan alınır ve  ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.  Dilimlenerek soğuk olarak hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

18 Haziran 2018 Pazartesi

Yufkalı Patlıcan Kebap

Herkese iyi akşamlar. Haftaya son derece hafif bir  tarif ile başlamak istedim. Fırında yapılan bu tarifi beğeneceğinizi umarım.
Malzemeler:
2 adet yufka
5 adet orta boy patlıcan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı su
400 gr.dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
8-10 dal maydanoz
tuz
karabiber
sos için.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
karabiber
tuz
 kuru kekik
Hazırlanışı: İç malzeme için kıyma, rendelenmiş kuru soğan, ince ince kıyılmış maydanoz, kırmızı biber, sivri biber, tuz ve karabiber karıştırılıp, iyice yoğurulur. Yoğurulan harç ikiye ayrılır. Üzeri kapatılıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Dolaptan çıkarılan  iki parça da 20-25 cm. uzunluğunda ince rulo şeklinde yuvarlanır. Diğer tarafta patlıcanlar alacalı soyulur, boylamasına 2 mm. kalınlığında dilimlenir. Pişirme kağıdı konulmuş fırın tepsisine dizilir, üzerlerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de yaklaşık 10 dak. hafifçe  pembeleşene kadar pişirilir. Kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağı su ile karıştırılır. Yufkalardan biri  düz bir zemine serilir.  Üzerine zeytinyağı ile karışmış suyun yarısı sürülür. Karşılıklı iki kenarı hafifçe içe doğru katlanır. Kendinize bakan kenar da diğer iki kenarın üzerine gelecek şekilde içe doğru hafifçe katlanır. Yufkanın kendinize bakan tarafına patlıcanlar yan yana yerleştirilir. Patlıcanların uç kısmına kıymalı harçlardan biri konulur ve yufka rulo şeklinde sarılır. 2- 2,5 parmak kalınlığında kesilip, pişirme kağıdı konulmuş  bir fırın tepsisine yan yana dizilir. İkinci yufka da aynı şekilde hazırlanır ve tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 190 C'de kızarana kadar pişirilir.  Sos için tereyağı ve zeytinyağı tavada ısıtılır. Tereyağı eriyince salça ilave edilip, karıştırılır. Ardından sıcak su, tuz, karabiber ve kekik de tavaya konulur ve karıştırılarak 2 dak. pişirilir. Yufkalar kızarınca sos üzerine gezdirilir ve 5 dak. daha fırında pişirilip,  fırından alınır. Sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

15 Haziran 2018 Cuma

Bayramınız Kutlu Olsun

Sağlıklı, mutlu, huzurlu, tüm sevdikleriniz ve ailenizle birlikte olacağınız güzel bir bayram dilerim. Bayramınız Kutlu Olsun.

12 Haziran 2018 Salı

Hurmalı Bar

Herkese iyi akşamlar. Ramazan bitmeden Ramazanın vazgeçilmezlerinden hurma ile  sağlıklı ve yapımı çok kolay bir tarif vermek istiyorum.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
250 gr. hurma
80 gr. dövülmüş antep fıstığı
25 gr. yulaf
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı su
50 gr. hindistan cevizi
Hazırlanışı: Çekirdekleri çıkarılan hurmalar, antep fıstığı, yulaf, bal ve su bir robota konulur ve macun kıvamına gelene kadar çekilir. Robottan çıkarılan karışım  bir saat buzdolabında dinlendirilir. Buzdolabından çıkarılan karışım düz bir zeminde strech film arasına konularak minik bir merdane ile düzleştirilip, inceltilir. Bir bıçak yardımı ile istenilen ebat ve şekilde dilimlenir. Bir kabın içerisine hindistan cevizi dökülür. Dilimlenen hurmalı barlar kabın içerisindeki  hindistan cevizine bulanırlar.  Servis tabağına alınan barlar servis edilir.
AFİYET OLSUN

9 Haziran 2018 Cumartesi

Muhallebili Güllaç

Herkese merhaba. Yavaş yavaş Ramazanın sonuna yaklaşıyoruz. Ramazan bitmeden farklı bir güllaç tarifi daha vermek istedim.
Afiyet olsun.
Malzemeler
Güllaç için:
7 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
Muhallebi için:
1 lt.süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
üzeri için:
İnce ince kıyılmış şam fıstığı(istenilen miktarda)
kiraz şekeri (istenilen miktarda)
Hazırlanışı:Süt ile pirinç unu bir tencerede iyice karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip bir iki karıştırılıp, altı kapatılır.  Muhallebi ara sıra karıştırılıp, soğutulur. Diğer tarafta  güllaç için bir tencerede süt ve toz şeker karıştırılarak kaynatılır ve kaynayan süt biraz ılıtılır.   Geniş bir tepsiye parlak kısmı üste gelecek şekilde konulan güllaç yaprağı ılık süt ile iyice ıslatılır. İkinci güllaç yaprağı da aynı şekilde konur ve süt ile ıslatılır. Muhallebiden biraz  yaprağın üzerine konulur ve tüm yaprağın üzerine yayılır. Yayılan muhallebinin üzerine fındık serpilir. Tüm yapraklar bitene kadar bu işleme devam edilir.Tencerede kalan sütün tamamı güllacın üzerine dökülür. Güllaç buzdolabında sütün tamamını çekene ve soğuyana kadar bekletilir. Soğuyunca çıkarılıp, şam fıstığı ve kiraz şekeri ile süslenip, dilimlenip servis yapılır
AFİYET OLSUN


6 Haziran 2018 Çarşamba

Kuşkonmaz Salatası

Herkese iyi akşamlar. İftar için güzel bir salata tarifim var sizlere.  Afiyet olsun.
Malzemeler:
yarım demet kuşkonmaz
3 adet domates
yarım demet  dereotu
yarım su bardağı küp küp doğranmış beyaz peynir
zeytinyağı
tuz
1 limonun suyu
Hazırlanışı: Kuşkonmazlar  ayıklanıp, yıkanır. Buharda haşlanırlar. Doğranıp bir kabın içerisine konulurlar. Kabın içerisine doğranmış domates, ince ince kıyılmış dereotu ve küp,küp doğranmış peynirler de eklenir. Diğer tarafta zeytinyağı, tuz ve limonun suyu iyice karıştırılıp, salatanın sosu hazırlanır. Sos salataya dökülüp, harmanlanır. Servis tabağına alınan salata  servis edilir.
AFİYET OLSUN.

4 Haziran 2018 Pazartesi

Patlıcanlı Spagetti Muffin

Herkese iyi akşamlar. İftar için hem  sunumu güzel,  hem lezzeti güzel bir tarifim var bu akşam.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Sofra Dergisinden alınmıştır)
Yarım paket spagetti
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet patlıcan
2 adet yeşil biber (tarifte olmayıp ben ekledim)
2 adet kırmızı biber (tarifte olmayıp ben ekledim)
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım demet dereotu
2 adet çırpılmış yumurta akı
tuz
Hazırlanışı: Spagetti tuzlu suda 8 dak. haşlanır, süzülür ve kenara alınır. Zeytinyağı bir tavaya konulur ve ısıtılır. Doğranmış soğan, kıyılmış sarımsak, küp küp doğranmış patlıcan, yeşil biber ve kırmızı biberler tavaya konulur ve  yumuşayıncaya kadar sotelenir. Üzerine su ve tuz ilave edilir ve pişirilir. Suyu tamamen çekince tereyağı, ince kıyılmış dereotu da karışıma eklenir  ve iyice karıştırılır. Makarna derin bir kaba konulur. Üzerine çırpılmış yumurtanın  akı ve patlıcanlı karışımın yarısından biraz fazlası konulur ve hepsi iyice karıştırılır. Spagetti yağlanmış muffin kaplarına konulur ve önceden ısıtılmış fırında 160 C'de 35 dak. pişirilir. Pişince fırından alınır ve servis tabağına konulur. Üzerlerine kalan patlıcanlı karışım konulur ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...