9 Haziran 2018 Cumartesi

Muhallebili Güllaç

Herkese merhaba. Yavaş yavaş Ramazanın sonuna yaklaşıyoruz. Ramazan bitmeden farklı bir güllaç tarifi daha vermek istedim.
Afiyet olsun.
Malzemeler
Güllaç için:
7 adet güllaç yaprağı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
Muhallebi için:
1 lt.süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
üzeri için:
İnce ince kıyılmış şam fıstığı(istenilen miktarda)
kiraz şekeri (istenilen miktarda)
Hazırlanışı:Süt ile pirinç unu bir tencerede iyice karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip bir iki karıştırılıp, altı kapatılır.  Muhallebi ara sıra karıştırılıp, soğutulur. Diğer tarafta  güllaç için bir tencerede süt ve toz şeker karıştırılarak kaynatılır ve kaynayan süt biraz ılıtılır.   Geniş bir tepsiye parlak kısmı üste gelecek şekilde konulan güllaç yaprağı ılık süt ile iyice ıslatılır. İkinci güllaç yaprağı da aynı şekilde konur ve süt ile ıslatılır. Muhallebiden biraz  yaprağın üzerine konulur ve tüm yaprağın üzerine yayılır. Yayılan muhallebinin üzerine fındık serpilir. Tüm yapraklar bitene kadar bu işleme devam edilir.Tencerede kalan sütün tamamı güllacın üzerine dökülür. Güllaç buzdolabında sütün tamamını çekene ve soğuyana kadar bekletilir. Soğuyunca çıkarılıp, şam fıstığı ve kiraz şekeri ile süslenip, dilimlenip servis yapılır
AFİYET OLSUN


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık.Ramazanın sembolü, en leziz tatlarından biri güllaç.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...