Herkese iyi akşamlar ve iyi haftalar. Haftaya misafirlerinize çok kolay hazırlayıp sunabileceğiniz alternatif bir et tarifi ile başlamak istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet bonfile
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım paket krema (100 ml.)
100 gr.rokfor peyniri
tuz
karabiber
zeytinyağı
1 adet arpacık soğan
Hazırlanışı:
Tavaya zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Etler ısınan tavaya konulur ve iki tarafı da çevrilerek pişirilir. Pişen etler kenara alınır. Diğer tarafta sos için bir tencerede tereyağı ısıtılarak eritilir. İçine ince doğranmış arpacık soğanı koyulur ve sotelenir. Rokfor peyniri ve krema da tencereye konulur. Peynir iyice eriyip krema ile karışana kadar hepsi karıştırılarak pişirilir. Gerekli görülürse tuz ve karabiber de sosa eklenir karıştırılır ve altı kapatılır. Servis tabağına alınan bonfilelerin üzerine rokfor sos dökülür ve ıspanak kavurma ile birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
6 adet bonfile
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım paket krema (100 ml.)
100 gr.rokfor peyniri
tuz
karabiber
zeytinyağı
1 adet arpacık soğan
Hazırlanışı:
Tavaya zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Etler ısınan tavaya konulur ve iki tarafı da çevrilerek pişirilir. Pişen etler kenara alınır. Diğer tarafta sos için bir tencerede tereyağı ısıtılarak eritilir. İçine ince doğranmış arpacık soğanı koyulur ve sotelenir. Rokfor peyniri ve krema da tencereye konulur. Peynir iyice eriyip krema ile karışana kadar hepsi karıştırılarak pişirilir. Gerekli görülürse tuz ve karabiber de sosa eklenir karıştırılır ve altı kapatılır. Servis tabağına alınan bonfilelerin üzerine rokfor sos dökülür ve ıspanak kavurma ile birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN.