Herkese iyi akşamlar ve iyi haftalar dilerim. Bu sıcak günlerde hafif bir yemek önerisi isteyenler için son derece lezzetli bir tarifim var. İsterseniz bu güzel salatayı tek başına bir öğün olarak tüketebilir isterseniz de ızgara et ve tavukların yanında salata olarak sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 tane kabak
1 çay bardağı rendelenmiş tulum peyniri
yarım çay bardağı ayıklanmış ve iri parçalara ayrılmış ceviz içi
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Yıkanıp, ayıklanan kabaklar soyulur ve çok küçük olmayan parçalara bölünürler. Izgara da (istenirse teflon tavada olabilir) hafifçe renkleri dönene kadar pişirilirler. (Dirliklerini kaybetmemesi gerekmektedir) Diğer tarafta cevizler de teflon tavada renkleri dönene kadar çevrilirler. Kabaklar bir kabın içine alınırlar. Üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirilip, tuz ve karabiber ekilir ve karıştırılır. Teflon tavadan alınan cevizler ve rendelenmiş tulum peyniri de kaba eklenir ve hepsi iyice karıştırılır. Karıştırılan salata servis tabağına alınır ve servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 tane kabak
1 çay bardağı rendelenmiş tulum peyniri
yarım çay bardağı ayıklanmış ve iri parçalara ayrılmış ceviz içi
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Yıkanıp, ayıklanan kabaklar soyulur ve çok küçük olmayan parçalara bölünürler. Izgara da (istenirse teflon tavada olabilir) hafifçe renkleri dönene kadar pişirilirler. (Dirliklerini kaybetmemesi gerekmektedir) Diğer tarafta cevizler de teflon tavada renkleri dönene kadar çevrilirler. Kabaklar bir kabın içine alınırlar. Üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirilip, tuz ve karabiber ekilir ve karıştırılır. Teflon tavadan alınan cevizler ve rendelenmiş tulum peyniri de kaba eklenir ve hepsi iyice karıştırılır. Karıştırılan salata servis tabağına alınır ve servis edilir.
AFİYET OLSUN.