Herkese güzel bir akşam dilerim. Bu akşam Ramazanın vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan nefis bir lezzetin tarifi vereceğim. Çok kısa sürede yapılan bu güzel lezzeti iftarda konuklarınıza alternatif bir tatlı olarak sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Arda'nın Mutfağından alınmıştır)
12 adet hurma
yarım çay bardağı dövülmüş antep fıstığı (tarifin orjinalinde 1 avuç iri dövülmüş ceviz içi kullanılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr. kaymak
Hazırlanışı:
Hurmalar yanlarından bıçakla açılır ve zedelemeden çekirdekler çıkarılır. Teflon tavada zeytinyağı ısıtılır ve hurmalar 2- 3 dak. harlı ateşte çevrilirler. Ateşten alınan hurmalar ılınmaya bırakılır. Ilınan hurmaların içlerine bir çay kaşığı yardımı ile kaymak doldurulur ve kaymaklı kısım dövülmüş fıstık içine batırılarak servis tabağına alınır. (Kaymaklı hurmaları fıstık yerine dövülmüş ceviz içine de batırabilirsiniz) Servis tabağına alınan hurmalar ılık olarak hemen servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Ardanın mutfağını ben de takip ediyorum..Çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık:)
YanıtlaSilellerinize sağlık hurmaya rağbet artacak:)
YanıtlaSilEminim çok lezZetlidir. Tarif çok değişik geldi. Deneyceğim
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel olmuş bloğuma katılmanızı talep ediyorum :) http://kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr/
YanıtlaSilŞık ve sevimli.. Tadı da harikadır eminim.
YanıtlaSilNe güzel bir tarif bu. Hurmadan güzel bir lezzet ortaya çıkarmışsınız. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNe güzel bir tarif bu. Hurmadan güzel bir lezzet ortaya çıkarmışsınız. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHoş ve hafif bir tatlı iftarlar için. Normal zamanlarda kesmez ama yaz iftarları için harika bir tatlı gerçekten.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Cok pratik, lezzetini cok merak ettim
YanıtlaSilCok pratik ama muhtesem gorunuyor, mutlaka denemeliyim :)
YanıtlaSilEllerine saglik canim...
Çok pratik kesinlikle lezzetide şahanedir.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGüzel bir tarife benziyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHurma sevmiyorum ama kaymak herşeyi çok lezzetli yapıyor belli olmaz ;)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSiltarif için teşekkürler yine her zamanki gibi çok lezzetli duruyorlar elinize sağlık... teşekkürler.
YanıtlaSilhttp://microsoftteknolojileri.blogspot.com/
Yorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil