Herkese iyi akşamlar. İftar için yine güzel bir tarifim var bu akşam. Hem hafif hem lezzetli bu tarifi beğeneceğinizi umarım. Afiyet olsun.
Malzemeler: ( 6 kişilik)
6 adet enginar
2 adet patlıcan
2 adet kabak
4 adet yeşil sivri biber
2 adet domates
zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Temizlenmiş, ayıklanmış enginarlar bir tencerede üzerlerini geçecek kadar kaynar suda haşlanır. (Haşlama suyuna 1 limonun suyu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz eklenir) Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkarılıp, yıkanıp, süzülür. Kabak ve sivri biberler ayıklanıp, yıkanıp küçük küçük doğranırlar. Domateslerde ortalarındaki sulu kısım çıkarılıp, küçük küçük doğranırlar. Tüm sebzeler bir kabın içine konulur ve üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirilip, tuz ve karabiber serpilir ve hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanırlar. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve harmanlanmış sebzeler üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzerleri iyice kızarana kadar pişirilir. Sebzelerin üzerleri kızarınca fırından çıkarılırlar ve enginar çanaklarının içlerine yerleştirilirler. Sebzelerle doldurulan enginarlar servis tabağına alınır ve hemen servis yapılırlar.
AFİYET OLSUN
Malzemeler: ( 6 kişilik)
6 adet enginar
2 adet patlıcan
2 adet kabak
4 adet yeşil sivri biber
2 adet domates
zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Temizlenmiş, ayıklanmış enginarlar bir tencerede üzerlerini geçecek kadar kaynar suda haşlanır. (Haşlama suyuna 1 limonun suyu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz eklenir) Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkarılıp, yıkanıp, süzülür. Kabak ve sivri biberler ayıklanıp, yıkanıp küçük küçük doğranırlar. Domateslerde ortalarındaki sulu kısım çıkarılıp, küçük küçük doğranırlar. Tüm sebzeler bir kabın içine konulur ve üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirilip, tuz ve karabiber serpilir ve hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanırlar. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve harmanlanmış sebzeler üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzerleri iyice kızarana kadar pişirilir. Sebzelerin üzerleri kızarınca fırından çıkarılırlar ve enginar çanaklarının içlerine yerleştirilirler. Sebzelerle doldurulan enginarlar servis tabağına alınır ve hemen servis yapılırlar.
AFİYET OLSUN
Enginarı nedense çok sevmem ama çok güzel bir sunum olmuş..
YanıtlaSilNefis olmuş. Çok güzel hazırlanmış bir sebze harmanı. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..
YanıtlaSilEllerinize sağlık Enginarın her türlüsüne varım sevgiler.
YanıtlaSilHem enginar hem de kızartmayı fırında yapınca çok sağlıklı bir alternatif olmuş, elinize sağlık.
YanıtlaSilSunuma bayıldım. Ne kadar güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilaklım da olsun bu tam benlik:))) ellerinize sağlık
YanıtlaSilbir blogda bugün için çorba fikrini ve burada da ana yemek fikrini buldum :))
YanıtlaSilEvde enginarım var. gider gitmez yapacağım. elinize sağlık :)))
görüntüsü bile çok güzel elinize sağlık..
YanıtlaSilçok şık ve güzel bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilenginarın ve kızartmanın değişik bir sunumu olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEnginarı çok severim. Üstelik bol vitaminli. Sebzelere de çok güzel eşlik etmiş. Ellerine sağlık arkadaşım, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilNe zaman enginar görsem aklıma Atatürk geliyor. Nur içinde yatsın.
YanıtlaSilbu arada bloğuma beklerim ben de katılmanı =) http://kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr/
Harika ve leziz bir tarif olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCok lezzetli gorunuyor ellerinize saglik..afiyetler olsun
YanıtlaSilSağlıklı bir öğün :) elinize sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilDeğişik bir enginar tarifi olmuş ama ben sevdim. Deneyeceğim.
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil