7 Temmuz 2015 Salı

Enginar Yatağında Fırınlanmış Sebze

Herkese iyi akşamlar. İftar için yine  güzel bir tarifim var bu akşam.  Hem hafif hem lezzetli bu tarifi beğeneceğinizi umarım. Afiyet olsun.
Malzemeler: ( 6 kişilik)
6 adet enginar
2 adet patlıcan
2 adet kabak
4 adet yeşil sivri biber
2 adet domates
zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Temizlenmiş, ayıklanmış enginarlar bir tencerede üzerlerini geçecek kadar kaynar suda haşlanır. (Haşlama suyuna 1 limonun suyu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz eklenir) Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkarılıp, yıkanıp, süzülür. Kabak ve sivri biberler ayıklanıp, yıkanıp küçük küçük doğranırlar. Domateslerde ortalarındaki sulu kısım çıkarılıp, küçük küçük doğranırlar. Tüm sebzeler bir kabın içine konulur ve üzerlerine çok az zeytinyağı gezdirilip, tuz ve karabiber serpilir ve hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanırlar. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve harmanlanmış sebzeler üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzerleri iyice kızarana kadar pişirilir. Sebzelerin üzerleri kızarınca fırından çıkarılırlar ve enginar çanaklarının içlerine yerleştirilirler. Sebzelerle doldurulan enginarlar servis tabağına alınır ve hemen servis yapılırlar. 
AFİYET OLSUN

18 yorum:

  1. Enginarı nedense çok sevmem ama çok güzel bir sunum olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş. Çok güzel hazırlanmış bir sebze harmanı. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık Enginarın her türlüsüne varım sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hem enginar hem de kızartmayı fırında yapınca çok sağlıklı bir alternatif olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sunuma bayıldım. Ne kadar güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. aklım da olsun bu tam benlik:))) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. bir blogda bugün için çorba fikrini ve burada da ana yemek fikrini buldum :))
    Evde enginarım var. gider gitmez yapacağım. elinize sağlık :)))

    YanıtlaSil
  8. görüntüsü bile çok güzel elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. çok şık ve güzel bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. enginarın ve kızartmanın değişik bir sunumu olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Enginarı çok severim. Üstelik bol vitaminli. Sebzelere de çok güzel eşlik etmiş. Ellerine sağlık arkadaşım, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  12. Ne zaman enginar görsem aklıma Atatürk geliyor. Nur içinde yatsın.
    bu arada bloğuma beklerim ben de katılmanı =) http://kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  13. Harika ve leziz bir tarif olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Cok lezzetli gorunuyor ellerinize saglik..afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  15. Sağlıklı bir öğün :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Değişik bir enginar tarifi olmuş ama ben sevdim. Deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  17. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)