Herkese iyi akşamlar. Bu akşam ister kahvaltıda isterseniz diğer öğünlerde yiyebileceğiniz bir tarifim var.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(iki kişilik)
3 yemek kaşığı yulaf
3 yemek kaşığı chia tohumu
200 ml. süt
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
üzeri için:
şeftali (istenildiği kadar)
kabak çekirdeği (istenildiği kadar)
Hazırlanışı: Yulaf ve tarçın bir kaba konulur. Üzerine 100 ml. süt konulur ve lapa olacak şekilde karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca bir kasenin dibine konulur. Üzerine küp küp doğranmış şeftaliler ve ayıklanmış kabak çekirdekleri konulur. Üzerine bir gece önceden 100 ml. süt içerisinde bekletilmiş olan chia tohumu ve şeker konulur. Son olarak en üste şeftali parçaları ve kabak çekirdekleri konulur ve servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(iki kişilik)
3 yemek kaşığı yulaf
3 yemek kaşığı chia tohumu
200 ml. süt
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
üzeri için:
şeftali (istenildiği kadar)
kabak çekirdeği (istenildiği kadar)
Hazırlanışı: Yulaf ve tarçın bir kaba konulur. Üzerine 100 ml. süt konulur ve lapa olacak şekilde karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca bir kasenin dibine konulur. Üzerine küp küp doğranmış şeftaliler ve ayıklanmış kabak çekirdekleri konulur. Üzerine bir gece önceden 100 ml. süt içerisinde bekletilmiş olan chia tohumu ve şeker konulur. Son olarak en üste şeftali parçaları ve kabak çekirdekleri konulur ve servis edilir.
AFİYET OLSUN.
1 yorum:
Uygun bir zamanımda deneyeceğim. Sabahları ekmek yerken hep şimdi sağlıklı ve enerji veren bir kahvaltım olsaydı diye hayıflanıyorum :)
Yorum Gönder