23 Ağustos 2011 Salı

İslim Kebabı

Herkese güzel bir gün dilerim. Mevsimin en güzel sebzelerinden patlıcan ile yapılmayan hiçbir şey yoktur herhalde salatası, etlisi, zeytinyağlısı, dolması, pilavı. Bugün iftar için Kebabını yapmak istedim. Patlıcanları yağda kızartabileceğiniz gibi isterseniz fırın ızgarasında da pişirebilirsiniz seçim sizin. Afiyet olsun.
Malzemeler:(10 adet)
5 adet orta boy uzun patlıcan
yarım kilo kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı yenibahar
tuz
karabiber
sıvıyağ
1 çay kaşığı kimyon
5 adet cherry domates
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur. Yıkandıktan sonra uzunlamasına 4'e bölünür. Tuzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletilir. Sıvıyağ bir tavada kızdırılır. Patlıcan dilimleri tuzlu sudan çıkartılır, yıkanır ve süzülüp kağıt havlu ile kurulanır. Kızgın yağda önlü arkalı iyice kızartılır ve kağıt havlu serili tabağa alınır.(İsterseniz bu işlemi fırın ızgarasında da kızartmadan yapabilirsiniz daha hafif oluyor) Etler yıkanıp süzüldükten sonra ısıtılmış sıvıyağ bulunan tencereye konulur. Orta ısılı ateşte sürekli karıştırılarak 2,3 dak. kadar kavrulur. Küçük küçük doğranmış soğan eklenip tekrar bir süre karıştırılır. En son olarak salça ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bu arada tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar da ilave edilir. Pişince etler tencereden alınır ve suyu da kullanılmak üzere kenarda bekletilir. Patlıcan dilimlerinden 2 tanesi artı şeklinde tezgaha konulur. Ortasına 4,5 parça et yerleştirilir. Önce üsteki patlıcan, sonra da alttaki patlıcan etlerin üzerine sarılır. Tam ortasına ortadan ikiye bölünmüş domatesin bir parçası konulup, kürdan takılır. Tüm patlıcan dilimleri aynı işlemle hazırlanır. Hazırlanan kebaplar orta boy bir fırın kabına yerleştirilip, üzerine kenara ayrılan et suyundan kebapların yarısına gelecek kadar dökülür. Önceden ısıtılmış 175 C'deki fırında 20,25 dak. pişirilir. Pişince servis tabağına alınan kebaplar pilav ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN

26 yorum:

~Hülya~ dedi ki...

Canım süper olmuş :) Görüntü nefis eminim tadı da şahane olmuştur. ellerine sağlık.

Şehnaz dedi ki...

PATLICANIN HER YEMEĞİ GİBİ BUDA HARİKADIR..ELLERİNE SAĞLIK TATLIM..

CANAN TURHAN dedi ki...

Çok güzel, çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Yapımı çok da zor görünmüyor, en kısa zamanda deneyeceğim...

buğday taneleri dedi ki...

İslim Kebabı sadece köfteye sarılarak yapılır sanırdım. Böyle daha lezzetli olabilir.

bırtutamkekik dedi ki...

mmm:))misss gibi kukları geldi buralara kadar:))elerinize sağlık...
sevgilerimle...

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

evet yapilmayan hic birseyi yok ve onun gibiside yok :))
ellerine saglik lezzetin cok $Ik ve lezziz görünüyor..
bereketler diliyorum..sevgiler

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık çok sevdiğim bir yemek:)afiyetle

Erguvan Vakti dedi ki...

Ziyafet sofralarına yaraşır görselliğiyle nefis bir yemek,ellerine sağlık,sevgilerimle...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Handancığım hep denemek istediğim ama bir türlü yapamadığım bir lezzet ellerine sağlık canım sevgiler bizden...

Nil dedi ki...

uzuuun zamandır yemediğimi farkettim. ellerine sağlık. en kısa zamanda icraate geçmeliyim.

yemekbiraşk dedi ki...

bende patlıcanı çok severim.. eline sağlık enfes gözükyor..
sevgilerimle..

Noblesse dedi ki...

yutkunarak okudum tarifi inan, nefis...ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Canım patlıcanla yapılan her lezze
te bayılırım ellerine sağlık öpüyorum.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Handancım çok leziz görünüyor, ellerine sağlık. İçinde patlıcan olan her yemek benim için çok özeldir zaten.

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık handancım çok güzel olmuş patlıcan zamanıyken hazır dur bende yapayım :)))

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis olmuş canım.sunumda çok şık.ellerine sağlık.öpüyorum.

Unknown dedi ki...

İftar için şahane bir yemek, kızartmanın ağır olma ihtimaline karşın ızgara alternatifi harika :)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

bayılırım patlıcana...bloglardaki repliklerden birini ilk defa bende kullanacağım...aldım gitti bir tabak...ellerinize sağlık...

susamcorekotuFeriha dedi ki...

çok lezzetli bir yemek:) ellerine sağlık

mine dedi ki...

denemek istediğim tariflerden biri yapsam bayılır heralde evdekiler, sadece fotoğrafını gösteriyim, tembelim ya : )) ellerine sağlık , hayırlı iftarlar

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok şık olmuş ellerine sağlık,sevgiler

Hayatın Tatları dedi ki...

geçen hafta bende yaptım kızartmanın daha yağlı olduğunu biliyoruma ama tadıda bir başka oluyor. ellerine sağlık canım

Unknown dedi ki...

Bugün bende yapıcaktım ama tembelliğim tuttu üşendim..
Suyuna ekmeği bandıra bandıra yemek vardı off..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık..sayenizde bizim evde bu gün ne pişirelim problemi yok artık...:))) İnanın sizin 3-4 tarifiniz buzdolabı üzerine not olarak konmuş durumda...:))

evcilik dedi ki...

Görüntü süper,bayıldım...
ellerine sağlık..
sevgiler.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...