30 Temmuz 2012 Pazartesi

Patlıcanlı Salata


Herkese bir ay aradan sonra merhaba.  İş yoğunluğu, uzun süren iş  yolculukları nedeniyle bir aydır blogumla ilgilenme şansım olmadı ama artık döndüm ve buradayım. Öncelikle herkese Hayırlı Ramazanlar dilerim. Bu arada yokluğumda beni merak edip soran herkese teşekkür ederim.  Aşırı sıcakların devam etmesi nedeniyle evde ağır yemekler yenilmiyor ve   salata türü yiyecekler tercih ediliyor. İftar için güzel bir salata alternatifi olacak bu tarifimin baş kahramanı patlıcan . Patlıcan bizde oldukça fazla tüketilir. Geçtiğimiz yıl tarifini verdiğim  Fesleğenli patlıcan çorbası, deniz ürünlü karnıyarık,  patlıcan köftesi,  islim kebabı, Patlıcanmusakka, domatesli ızgara patlıcan, imambayıldı, karnıyarık,  aklıma ilk gelen patlıcan tariflerim. Bu salata tarifimde en büyük özellik patlıcanın buharda pişirilmesidir. Buharda  pişen patlıcanın o nefis tadı salataya farklı bir lezzet katıyor. Patlıcan kızartılmadığı için son derece sağlıklı ve hafif oluyor bu nedenle özellikle iftar da  mideye rahatsızlık vermiyor.
Malzemeler: (malzemeleri istediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
  Patlıcan
Kıvırcık yeşil salata
Domates
Salatalık
Sarı dolmalık biber
Kırmızı dolmalık biber
Yeşil sivri biber
Taze soğan
Taze reyhan
Maydanoz
Dereotu
Taze nane
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar ayıklanıp, yıkanır ve alacalı şekilde soyulurlar. Çok küçük olmayacak şekilde bölünüp tuızlu suda bekletilirler. Diğer tarafta tüm salataya konulacak malzemeler  iyice yıkanır ve doğranırlar.(Salataya istediğiniz başka malzemeler de katabilirsiniz) Tuzlu sudan çıkarılıp yıkanan ve kağıt havlu ile kurulanan patlıcanlar buhar makinasında çok hafif pişirilirler. Tüm salata malzemesi ve patlıcanlar bir kaba konulurlar. Limonun suyu, zeytinyağı ve tuz bir kapta iyice karıştırılıp, salatanın sosu hazırlanır ve salataya dökülür. Salata ve sosu iyice karıştırılıp harmanlanır.  Servis tabağına alınıp, servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Knorr Ramazan Paketi

Haftasonu Knorr'dan çok güzel bir Ramazan Paketi ulaştı. Paketin içinde Knorr'un yeni ürünleri bulunuyordu. Son günlerde reklamlarda gördüğüm Valide Sultan Çorbası, Kazdağı Çorbası, Et Çeşnisi ve Etsiz Çiğ Köfte Harcı bunlardan bazıları. Özellikle çorbaları hemen deneyeceğim.
Teşekkürler Knorr.

Porland Porselen, İftar Sofraları İçin Saraylara Layık Bir Koleksiyon Sunuyor “Çırağan Koleksiyonu”


Porland, Ramazan ayı için; 17. yüzyılda İstanbul’un Kazancıoğlu Bahçeleri olarak bilinen Çırağan Sarayı’nın muhteşem ihtişamını ve görkemini “Çırağan Koleksiyonu” ile evlerinize taşıyor.
Altın ve nadide çiçek desenleriyle Çırağan Sarayı’nın bahçelerinden esinlenerek hazırlanan koleksiyon, eşsiz parçalar sunuyor. Şık davet sofralarında ihtişamıyla göz dolduran “Çırağan Koleksiyonu”, takım halinde satılmanın yanı sıra tek parça halinde de satın alınabiliyor. Sert porselen kalitesiyle sofralarınızı saray bahçesine dönüştüren bu eşsiz koleksiyon, sırüstü işlemeleri sebebiyle daha uzun ömürlü olması adına sadece elde yıkanması öneriliyor.
 Sarayların ışıltı ve ihtişamını yansıtan desenleriyle iftar sofralarını süsleyecek olan “Çırağan Koleksiyonu” ve Porland’ın birbirinden şık diğer koleksiyonları Porland mağaza ve satış noktalarında sizleri bekliyor.
Porland, Ramazan’a özel fırsatlar sunuyor!..
Porland’ın Ramazan ayına özel fırsatları devam ediyor. Porland’ın www.facebook.com/porlandkurumsal sayfası, Ramazan ayı süresince ünlü şeflerin özel tariflerini sunuyor. Şeflerin birbirinden özel ve lezzetli tarifleri ile sofralarınız, yeni tatlarla zenginleşiyor.
 İftara özel tariflerle sofralara lezzet getiren Porland, Ramazan ayında da devam edeceği “Balerinli Günler” % 30 indirim fırsatı ile keyifli bir alışveriş fırsatı sunuyor.
 Porland’ın Ramazan ayına özel fırsatlarından yararlanarak muhteşem sofralar hazırlamak için Porland mağazalarına uğramanız yeterli…


Ramazan ayının ilk tarifi: Executive Chef Ali Açıkgül
BADEM EZMELİ PESTİL SARMASI
Malzemeler:
·        500 gr süt
·        100 gr şeker
·        30 gr nişasta
·        30 gr un
·        1 paket Vanilya
·        1 fincan badem tozu
·        500 gr ince dut pestili

Hazırlanışı:
Bütün malzeme ocağa koyularak devamlı olarak karıştırılır. Koyu kıvam aldığında içine badem tozu katılır.  Yumuşatmak için ılıştırılan pestillerin içine bu harç koyularak rulo halinde sarılır. Dolapta iki saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Temizlikte şimdi Tursil Jel Var

Temiz ve mis gibi kokan çamaşırlar, tüm hanımların gurur kaynağı… İster ev hanımı ister çalışıyor olsun, hanımlar çamaşırda kusursuz temizlikten ve temizliğin çiçek kokusundan vazgeçmiyor. Tüm dünyada, çamaşır ve ev bakımı, kozmetik/kişisel bakım ve yapıştırıcı teknolojileri olmak üzere üç iş alanında lider marka konumunda bulunan ve birbirinden önemli markalarıyla Türkiye’de birçok yeniliğe imza atan Henkel, şimdi yeni ürünü Tursil Jel ile hanımların çamaşırda tüm beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Tursil Jel Sıvı Çamaşır Deterjanı, sıvı formülü sayesinde hem renklilerde hem de beyazlarda güçlü performans sağlıyor. Mükemmel kokusu, çamaşırlarınızı leylak ve kır bahçelerinin ferahlığı ile buluşturuyor.

            Henkel, Tursil Jel ile Türk hanımlarına mükemmeli sunuyor…

     Sıvı deterjan pazarının lider markalarından Henkel, çamaşırda büyük kolaylıklar sağlayacak yeni ürünü Tursil Jel Sıvı Çamaşır Deterjanı ile önce hanımları düşünüyor. Tanıtımı “Yuvanızın Baş Tacına Yakışan Mis Gibi Temizlik” sloganı ile gerçekleştirilen Tursil Jel, yapılan yıkama testlerinde gösterdiği güçlü performans ile öne çıkıyor. Ürün, hem renklilerde hem de beyazlarda gücünü gösteriyor. İçerdiği optik beyazlatıcılar sayesinde renklileri ağartmadan pırıl pırıl yaparken, beyazlarda da üstün performans sağlıyor. Böylece hanımlar, renklilerde ve beyazlarda aynı deterjanı kullanmanın rahatlığını yaşıyor. Tursil Jel, sevilen leylak ve taze kır çiçeklerinin kokularını da doğadan çamaşırlarınıza ve evinize getiriyor. Çamaşırlarınızdan yayılan büyüleyici temizlik kokusu evinize bahar tazeliği getiriyor. Tursil Jel, uygun fiyatı ile sadece temizliğin değil, bütçesinin hesabını yapanlar için de en doğru seçim olduğunu kanıtlıyor. Ürünün en önemli özelliklerinden biri ise kalıntı bırakmayan sıvı formülü… Tursil Jel, sıvı formülü sayesinde çamaşır makinesinde toz deterjanların bıraktığı gibi kalıntı bırakmazken, çamaşırlar üzerinde toz kalıntısı problemini de ortadan kaldırıyor. 

Koroplast’ın Ramazan’ı Tatlandıran Kampanyası



Yenilikçi ürün ve çözümleriyle 30 yıldır tüketicilerinin içini rahat ettiren Koroplast, Carte d’Or kakaolu puding ile hazırlanan tatlı tarifleri kitapçığı ve Carte d’Or kakaolu puding ile Ramazan sofralarınızı tatlandırıyor!

Ramazan ayı boyunca Koroplast’ın 1 adet yağlı pişirme kağıdı ve 15 metre streç film içeren hediyeli paketinden alan herkes Carte d’Or kakaolu puding sahibi olacak. Ayrıca Koroplast ürünleri ve Carte d’Or ile hazırlayabileceğiniz tatlı tarifleri kitapçığı da hediye edilecek. 




Kampanya kapsamında, Koroplast’ın 3 adet buzdolabı poşeti içeren hediyeli paketinden alan herkes, Arbella makarna sahibi olacak. İçindeki Koroplast Yağlı Pişirme Kağıdı ile hazırlayabileceğiniz Patlıcan Beğendili Fırın Makarna tarifini de deneyebilirsiniz.

 PUDİNGLİ GÜLLAÇ
4 Kişilik / Pişirme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler:
·      200 gr güllaç
·      90 gr toz şeker
·      1 paket Carte d’Or Kakaolu Puding
·      100 gr tuzsuz badem
·      40 gr iç soyulmuş Antep fıstığı
·      Arzuya göre taze meyve

Hazırlanışı:
·      Bademleri küçük bir kaba koyup üzerlerine sıcak su ekleyin. Koroplast Streç Film ile kaplayıp, kabuklar ayrılana kadar bekleyin.  Koroplast Yağlı Pişirme Kağıdı’na yaydığınız tepsinize bademleri koyun. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırınınızda ortalama 10 dakika süre ile bademlerin renkleri hafifçe dönene kadar fırınlayıp soğumaya bırakın. Soğuyan bademleri, kesme tahtasında uzunlamasına kesin.
·      İç Antep fıstıklarını Koroplast Buzdolabı Poşeti’ne koyun ve un haline gelene kadar ezin.
·      500 ml sütü Puding ile tencereye koyun.  Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Üzerini kaymak tutmaması için Koroplast Yağlı Pişirme Kağıdı ile kaplayıp ılınmaya bırakın.
·      400 ml sütü tencereye koyup şeker eriyene kadar ısıtıp ateşten alın. Güllaçları yaprak yaprak süte batırıp ıslatın. Porsiyonluk kapları Koroplast Streç ile kaplayın.
·      Islanmış birkaç yaprağı kaplara paylaştırın. Muhallebiyi ve bademleri güllaçların üstüne paylaştırın. Kalan yaprakları da sütle ıslatıp, muhallebilerin üstüne kat kat koyun.
·      Kalan sütü üstlerine ekleyip, streçlerin üstünü kapatıp buzdolabında soğumaya ve sütleri çekmeye bırakın.
·      Servisten önce streçleri tek tek açıp spatula ile servis tabağına alın. Antep fıstıkları serpin, arzuya göre taze meyvelerle süsleyerek servis yapın.