Herkese iyi akşamlar. Tam mevsimi olan kayısının marmelat tarifini paylaşacağım bu akşam sizlerle.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo kayısı
1 kilo şeker
2,3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Kayısılar çekirdekleri çıkarılır, yıkanır ve doğranırlar. Bir tencereye konulur üzerlerine toz şeker eklenir. Toz şeker eriyip, saldığı su çekip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir.Kıvamlı bir hal alınca ocaktan alınır ve el blendırı ile püre haline getirilir. Püre haline getirilen kayısı marmelatı bir iki taşım daha kaynatılır ve limon suyu eklenip altı kapatılır. Marmelat kavanozlara alınıp, soğuması beklenir. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo kayısı
1 kilo şeker
2,3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Kayısılar çekirdekleri çıkarılır, yıkanır ve doğranırlar. Bir tencereye konulur üzerlerine toz şeker eklenir. Toz şeker eriyip, saldığı su çekip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir.Kıvamlı bir hal alınca ocaktan alınır ve el blendırı ile püre haline getirilir. Püre haline getirilen kayısı marmelatı bir iki taşım daha kaynatılır ve limon suyu eklenip altı kapatılır. Marmelat kavanozlara alınıp, soğuması beklenir. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.
1 yorum:
kış günü kahvaltısında yazdan minik bir hatırlatma oluyor dimi?eline sağlık :)
Yorum Gönder