14 Eylül 2016 Çarşamba

Tepsi Kebabı

Herkese günaydın. Bayramda konuklarınıza değişik bir tat sunmak isterseniz Antakya'da yediğim ve lezzetine hayran kaldığım tepsi kebabını öneririm. Kalabalık sofralar için genişce bir tepside yapılan tepsi kebabı, Antakya ve yöresinde özel günlerin yemeği olarak kabul ediliyor.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg. orta yağlı kıyma
1 demet maydanoz
2 domates
4 yeşil sivri biber
1 kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Maydanozlar ince ince kıyılır. Sarımsaklar dövülür. Bir kırmızı biber ve iki yeşil sivri biber  ince ince doğranır.(Malzemeyi iyice karışması için rondo ile çekebilirsiniz.) Karışım kıymanın içerisine eklenir,  tuz ve karabiber de konularak hepsi iyice yoğurulur. Yoğurulan kıyma elle bastırılarak tepsiye yayılır. Üzerine su ile açılan salça dökülür. Dilimlenen domatesler ve  sivri biberler de üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de yaklaşık 40-45 dak. pişirilir.
Fırından çıkarıldıktan sonra sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

Hikaye Kalpli Kadın dedi ki...

Güzel görünüyor :) Ellerinize sağlık. İyi bayramlar.

audrey dedi ki...

😄😄 biz de Arife günü yemiştik

Handan dedi ki...

Değişik bir fikirmiş, denemek lâzım :)

İyi bayramlar :)

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...