Herkese günaydın. Bayramda konuklarınıza değişik bir tat sunmak isterseniz Antakya'da yediğim ve lezzetine hayran kaldığım tepsi kebabını öneririm. Kalabalık sofralar için genişce bir tepside yapılan tepsi kebabı, Antakya ve yöresinde özel günlerin yemeği olarak kabul ediliyor.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg. orta yağlı kıyma
1 demet maydanoz
2 domates
4 yeşil sivri biber
1 kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Maydanozlar ince ince kıyılır. Sarımsaklar dövülür. Bir kırmızı biber ve iki yeşil sivri biber ince ince doğranır.(Malzemeyi iyice karışması için rondo ile çekebilirsiniz.) Karışım kıymanın içerisine eklenir, tuz ve karabiber de konularak hepsi iyice yoğurulur. Yoğurulan kıyma elle bastırılarak tepsiye yayılır. Üzerine su ile açılan salça dökülür. Dilimlenen domatesler ve sivri biberler de üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de yaklaşık 40-45 dak. pişirilir.
Fırından çıkarıldıktan sonra sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg. orta yağlı kıyma
1 demet maydanoz
2 domates
4 yeşil sivri biber
1 kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Maydanozlar ince ince kıyılır. Sarımsaklar dövülür. Bir kırmızı biber ve iki yeşil sivri biber ince ince doğranır.(Malzemeyi iyice karışması için rondo ile çekebilirsiniz.) Karışım kıymanın içerisine eklenir, tuz ve karabiber de konularak hepsi iyice yoğurulur. Yoğurulan kıyma elle bastırılarak tepsiye yayılır. Üzerine su ile açılan salça dökülür. Dilimlenen domatesler ve sivri biberler de üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de yaklaşık 40-45 dak. pişirilir.
Fırından çıkarıldıktan sonra sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Güzel görünüyor :) Ellerinize sağlık. İyi bayramlar.
YanıtlaSil😄😄 biz de Arife günü yemiştik
YanıtlaSilDeğişik bir fikirmiş, denemek lâzım :)
YanıtlaSilİyi bayramlar :)
Yorumlarınız için teşekkürler
YanıtlaSil