Herkese güzel bir akşam dilerim. Kış kendini iyice hissettiriyor bu soğuk günlerde çorbalar sofraların vazgeçilmezi oluyor. Zeytinyağlısını çok sevdiğim yer elmasının zaman zaman çorbasını da yapıyorum. İçine havuç ve mercimek de kattığım çorba tavuk suyu ile daha da güzel oluyor. Afiyet olsun.
Malzemeler:
500 gr. yer elması
1 adet havuç
1 çay bardağı kırmızı mercimek
zeytinyağı
tuz
dereotu
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
Hazırlanışı:
Yer elmaları soyulur, küçük küçük doğranır ve kararmamaları için limonlu suda bekletilir. Zeytinyağı tencereye konulur ve ısıtılır. Küçük küçük doğranmış havuçlar tencereye konulur ve kavrulurlar. Üzerine yer elmaları eklenir ve birlikte çevrilirler. Mercimek eklenir ve bir iki çevrildikten sonra sıcak tavuk suyu, tuz ilave edilir ve mercimekler pişene kadar kaynatılır. ( Ben sebzeleri çorbada tane tane sevdiğim için püre yapmıyorum ama siz isterseniz piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirip püre haline getirip, bir iki taşım daha kaynatabilirsiniz) Altı kapatılan çorbaya ince ince kıyılmış dereotu eklenir, karıştırılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Malzemeler:
500 gr. yer elması
1 adet havuç
1 çay bardağı kırmızı mercimek
zeytinyağı
tuz
dereotu
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
Hazırlanışı:
Yer elmaları soyulur, küçük küçük doğranır ve kararmamaları için limonlu suda bekletilir. Zeytinyağı tencereye konulur ve ısıtılır. Küçük küçük doğranmış havuçlar tencereye konulur ve kavrulurlar. Üzerine yer elmaları eklenir ve birlikte çevrilirler. Mercimek eklenir ve bir iki çevrildikten sonra sıcak tavuk suyu, tuz ilave edilir ve mercimekler pişene kadar kaynatılır. ( Ben sebzeleri çorbada tane tane sevdiğim için püre yapmıyorum ama siz isterseniz piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirip püre haline getirip, bir iki taşım daha kaynatabilirsiniz) Altı kapatılan çorbaya ince ince kıyılmış dereotu eklenir, karıştırılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
15 yorum:
sıcacık sıcacık olsa bir kase
ellerine sağlık canım sevgiler
çok güzel bir çorba olmuş...
çok sevdim...
canım ellerine sağlık...
Hiç yer elması pişirmedim,ama çorbaya bayıldım ..Hemen yapacağım,ellerine sağlık..Bakarken bile içim ısındı..
tam bir şifa deposu olmuş.ellerine emeklerine sağlık canım..
Zeytinyağlısını çok severim ama çorba olarak hiç pişirmemiştim çok değişik geldi ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
Akşam blogunuza uğradım netim çok yavaş giremedim,yorumunuzu alınca bir daha deneyeyim dedim,buradayım:)Ellerinize sağlık çorba sofraların vazgeçilmezi helede bu havalarda..Bu tarifte çok farklı denemeli.Selam ve sevgiler:))
tam şifa çorbası olmuş soğuk günlere özel...ellerine sağlık...
Canım yerelmasını benden başka yiyen yok yapamıyorum:(((Çorba nefis ellerine sağlık sevgiler...
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.Bu havalarda da sıcacık miss gibi olur. Hiç denemedim.
Sevgiyle kal.
denemedim ama çok güzel görüüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
yer elması kullanmadığımız,
bir sebze,
ama bu havada çorbaya hayır demezdim:)
eline sağlık:))
Bende yer elmasini çerez niyetine soyup soyup yemeye seviyorum, henuz daha hiç yemegini pisirmedim. Cok lezziz gorunuyor caim ellerin dert görmezsin
Bu nefis corbani önce görmüs olsaydim annemlerin baginda cikan yer elmalarindan getirirdim kesin (Türkiyedeydim gecen hafta )
Bakarken bile icimi isitti eline saglik
Bu çorbanın lezzeti garanti, bu çok belli.. ama daha da garanti olan bir şeyi varsa o da şifası olsa gerek Handancım. Ellerin dert görmesin canım..
Yorumlarınız icin teşekkür ederim.
Yorum Gönder