Herkese güzel bir hafta dilerim. Yılbaşına az bir zaman kaldı. Genelde yılbaşı sofralarında en fazla tercih edilen pilav iç pilavdır. Bu nedenle yılbaşı sofraları için iç pilav tarifi yayınlıyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1 tane kuru soğan
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
tuz
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Pirinç yıkanır ve süzülür. İnce ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Ardından dolmalık fıstık tencereye eklenir ve kavrulur. Pirinç konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve kuş üzümü ilave edilip hafifçe karıştırılır. Sıcak su tencereye konulur ve kapağı kapatılıp pişirilir.
Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN.
12 yorum:
Uzun zamandır yapmıyordum hatırlattığınız için teşekkürler.Sevgiler..
ellerine sağılık canım.yeni hafta başlangıcında benden mutlu,neşeli hafta dileklerimi kabul et .
süper lezzet :)))
ellerine sağlık nefis görünüyor canım
ellerine sağlık canım...
çok severim...
ama hiç denemedim...
doğru söyledin tam da yılbaşı pilavı,eline sağlık.
harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerine saglik harika gozukuyor..sevgiler
Handancım ellerine sağlık canım pilav harika görünüyor..
Ben de yapmayı düşünüyorum. Ellerine sağlık..
Pilavin her cesidine bayilirim, eminim bu da cok nefis olmustur...Ellerine saglik canim....
oldukça lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Yorum Gönder