Herkese güzel bir hafta dilerim. Yılbaşına az bir zaman kaldı. Genelde yılbaşı sofralarında en fazla tercih edilen pilav iç pilavdır. Bu nedenle yılbaşı sofraları için iç pilav tarifi yayınlıyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1 tane kuru soğan
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
tuz
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Pirinç yıkanır ve süzülür. İnce ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Ardından dolmalık fıstık tencereye eklenir ve kavrulur. Pirinç konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve kuş üzümü ilave edilip hafifçe karıştırılır. Sıcak su tencereye konulur ve kapağı kapatılıp pişirilir.
Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN.
Uzun zamandır yapmıyordum hatırlattığınız için teşekkürler.Sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağılık canım.yeni hafta başlangıcında benden mutlu,neşeli hafta dileklerimi kabul et .
YanıtlaSilsüper lezzet :)))
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor canım
ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok severim...
ama hiç denemedim...
doğru söyledin tam da yılbaşı pilavı,eline sağlık.
YanıtlaSilharika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine saglik harika gozukuyor..sevgiler
YanıtlaSilHandancım ellerine sağlık canım pilav harika görünüyor..
YanıtlaSilBen de yapmayı düşünüyorum. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilPilavin her cesidine bayilirim, eminim bu da cok nefis olmustur...Ellerine saglik canim....
YanıtlaSiloldukça lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSil