17 Aralık 2012 Pazartesi

İç Pilav

Herkese güzel bir hafta dilerim. Yılbaşına az bir zaman kaldı. Genelde yılbaşı sofralarında en fazla tercih edilen pilav iç pilavdır. Bu nedenle yılbaşı sofraları  için  iç pilav tarifi yayınlıyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı  kuş üzümü
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
tuz
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Pirinç yıkanır ve süzülür. İnce ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Ardından dolmalık fıstık tencereye eklenir ve kavrulur. Pirinç konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve kuş üzümü ilave edilip hafifçe karıştırılır. Sıcak su tencereye konulur ve  kapağı kapatılıp pişirilir. 
Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

12 yorum:

  1. Uzun zamandır yapmıyordum hatırlattığınız için teşekkürler.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağılık canım.yeni hafta başlangıcında benden mutlu,neşeli hafta dileklerimi kabul et .

    YanıtlaSil
  3. süper lezzet :)))
    ellerine sağlık nefis görünüyor canım

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım...
    çok severim...
    ama hiç denemedim...

    YanıtlaSil
  5. doğru söyledin tam da yılbaşı pilavı,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik harika gozukuyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Handancım ellerine sağlık canım pilav harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  9. Ben de yapmayı düşünüyorum. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Pilavin her cesidine bayilirim, eminim bu da cok nefis olmustur...Ellerine saglik canim....

    YanıtlaSil
  11. oldukça lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)