Herkese güzel bir akşam dilerim. Kışın baş sebzelerinden biri olan karnabaharın en fazla pişirilme şekli (yapılışı çok kolay olduğu için sanırım) kıymalı olanıdır. Daha önce yayınladığım Karnabahar Çorbası, Fırında Kıymalı Karnabahar, Fırında Mozerella Peynirli Karnabahar, Karnabahar Salatası tariflerinden sonra arşivimde bulunması için bu akşamda Kıymalı Karnabahar tarifini yayınlıyorum.
Afiyet Olsun.
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
250 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
2 yemek kaşığı salça
tuz
zeytinyağı
Sıcak su
Hazırlanışı:
Ayıklanıp yıkanan karnabahar çiçek çicek ayrılır. Tencerede ısıtılan zeytinyağına küçük küçük doğranan soğan eklenir ve pembeleşene kadar çevrilir. Ardından kıyma eklenir ve çevrilerek kavrulur. Salça da eklenir ve birlikte çevrilir. Karnabaharlar ve doğranmış havuçlar tencereye konulur, tuz eklenir ve hafifçe bir iki çevrildikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su konulur ve kısık ateşte pişirilir. (Karnabaharın kokusu sizi rahatsız ediyorsa pişirmeden önce hafifçe haşlayıp, suyunu döküp, yemeğe haşlanmış olarak ilave edebilirsiniz.) Karnabahar pişince altı kapatılır ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet Olsun.
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
250 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
2 yemek kaşığı salça
tuz
zeytinyağı
Sıcak su
Hazırlanışı:
Ayıklanıp yıkanan karnabahar çiçek çicek ayrılır. Tencerede ısıtılan zeytinyağına küçük küçük doğranan soğan eklenir ve pembeleşene kadar çevrilir. Ardından kıyma eklenir ve çevrilerek kavrulur. Salça da eklenir ve birlikte çevrilir. Karnabaharlar ve doğranmış havuçlar tencereye konulur, tuz eklenir ve hafifçe bir iki çevrildikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su konulur ve kısık ateşte pişirilir. (Karnabaharın kokusu sizi rahatsız ediyorsa pişirmeden önce hafifçe haşlayıp, suyunu döküp, yemeğe haşlanmış olarak ilave edebilirsiniz.) Karnabahar pişince altı kapatılır ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Karnıbaharın en sık yaptığım şeklidir,hatta bugün pazardan aldım yarın yapsam diye düşünüyordum,eline sağlık..
YanıtlaSilkarnabaharı hızlı pişiyor oluşu nedeniyle ben de en çok bu şekilde pişiririm. aslında en çok yumurtaya bulanıp da kızartılanı severim ama hep daha zahmetli hem de kızartmayı sağlıksız bulduğumdan o şekilde çok az yaparım.
YanıtlaSilellerinize sağlık ve afiyet...
Kışın en sevdiğim yemeklerindendir..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
Kızartmasını hep yaparım. Yemeği de çok hafif ve leziz oluyor. yerken üzerine limon suyu ve pul biber atarım. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBenim için anne yemeği karnabaharın en sevdiğim hali ellerine sağlık Handancığım bizden size kucak dolusu sevgiler..
YanıtlaSilbu mevsimde en sık yaptığı yemeklerden biridir,eline sağlık canım..
YanıtlaSilBu mevsimde yenebilecek güzel yemeklerden bence ,ellerine sağlık.Selam ve sevgilerimle:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgilerimle
YanıtlaSilkarnıbaharı bende kıymalı yaparım :))
YanıtlaSilçok güzel oluyor...
canım ellerine sağlık...
Ellerine sağlık Handancım tam zamanı..
YanıtlaSiltık,tık,kıyamete mi yakalandın canım?
YanıtlaSilBen de bayılırım bol salçalı bol salçalı.. Ellerine sağlık Handancım..
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilEn sevdiğim yemeklerden birisi. Çok güzel görünüyor
YanıtlaSil