Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Kurabiye yapmak isteyenlere bu tarifi öneririm. Girdiği her tarife ayrı bir lezzet katan tarçın kurabiyeye de çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Malzemeler: 50 adet
(Tarif: Dünyanın en güzel kurabiyeleri kitabından alınmıştır)
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı toz şeker
225 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Un, tuz ve tarçınla birlikte elenerek bir kaseye konulur. Diğer tarafta oda sıcaklığına getirilen tereyağı mikserle karıştırılarak yumuşak bir krema haline getirilir. Şeker eklenir ve karışım yumuşak ve hafif olana kadar çırpılmaya devam edilir. Yumurtalar ve vanilya da karışıma eklenir. Kuru malzemeler tereyağlı karışıma ilave edilir ve yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğrulur. Hamur 4 parçaya bölünür ve her bir parça 5 cm.çapında bir kütük biçiminde yuvarlanır. Sıkıca alüminyum folyaya sarılır ve sertleşene kadar buzdolabına konulur. Fırın önceden 180 C'de ısıtılır. Fırın tepsisi yağlanır. Keskin bir bıçakla hamur 5 mm.kalınlığında dilimlere kesilir. Dilimler yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir ve yaklaşık 10 dak. üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyeler tel ızgaranın üzerine alınıp soğumaya bırakılır. Ilınan kurabiyeler çay ile birlikte ikram edilir.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler: 50 adet
(Tarif: Dünyanın en güzel kurabiyeleri kitabından alınmıştır)
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı toz şeker
225 gr. tereyağı
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Un, tuz ve tarçınla birlikte elenerek bir kaseye konulur. Diğer tarafta oda sıcaklığına getirilen tereyağı mikserle karıştırılarak yumuşak bir krema haline getirilir. Şeker eklenir ve karışım yumuşak ve hafif olana kadar çırpılmaya devam edilir. Yumurtalar ve vanilya da karışıma eklenir. Kuru malzemeler tereyağlı karışıma ilave edilir ve yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğrulur. Hamur 4 parçaya bölünür ve her bir parça 5 cm.çapında bir kütük biçiminde yuvarlanır. Sıkıca alüminyum folyaya sarılır ve sertleşene kadar buzdolabına konulur. Fırın önceden 180 C'de ısıtılır. Fırın tepsisi yağlanır. Keskin bir bıçakla hamur 5 mm.kalınlığında dilimlere kesilir. Dilimler yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir ve yaklaşık 10 dak. üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyeler tel ızgaranın üzerine alınıp soğumaya bırakılır. Ilınan kurabiyeler çay ile birlikte ikram edilir.
AFİYET OLSUN.
tarçının kokusu taaaa buralara kadar geldi...
YanıtlaSilmiis miis...
canım ellerine sağlık...
Değişik şekilli ve bereketli bir kurabiye tarifi ellerinize sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilTarçın kokusuna geldim Handancım miissss gibi kokuyor blogun, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilNotumu aldım deneyeceğim hemen.
Handancım, ellerine sağlık. Gerçekten tarçın lezzeti çok etkiliyor. Nefis bir kurabiye olmuş.
YanıtlaSilSevgiler.
Kurabiyenin makbulu tarçınlısı :) Ellerinize sağlık haika görünüyor,ben de resmen kokuyu aldım! Sevgiler
YanıtlaSilTarif çok güzel, tarçoj kokusu burnuma kadar geldi bile...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Mutfakta ki tarçın kokusu beni hep cezbetmiştir. Sevgi ve mutluluğu çağrıştırır bende.
Sevgiyle kal.
yumuşak değilde böyle kıtır kıtır mış gibi bir kurabiye hissi verdi eline sağlık canım
YanıtlaSilbisküvi kıvamında nefis gözüküyor ellerine sağlık handancım
YanıtlaSilsevgilerimle..
Denenecekler listeme ekledim bile, ellerinize sağlık ve tarif paylaşımı için de ayrıca teşekkürler:)
YanıtlaSiloowwwwwww !
YanıtlaSilcanim harik aolmus
gerçekten ellerine
saglik ! bende seni
bloguma beklerim
bu arada bana fikir
verdigin için tskrler
bisous
Bu aralar sevmediğim halde bir kurabiye yapma merakı sardı. Yemediğim gibi sıkılırım yapmaktan da esasında. Ama bunlar hem güzel hem tarçınlı denesem mi ;) Eline sağlık canım.
YanıtlaSilHemen denemek istiyorum, ellerine sağlık..
YanıtlaSilMutlaka deniycemm
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil