17 Aralık 2012 Pazartesi

İç Pilav

Herkese güzel bir hafta dilerim. Yılbaşına az bir zaman kaldı. Genelde yılbaşı sofralarında en fazla tercih edilen pilav iç pilavdır. Bu nedenle yılbaşı sofraları  için  iç pilav tarifi yayınlıyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı  kuş üzümü
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
tuz
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Pirinç yıkanır ve süzülür. İnce ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur. Ardından dolmalık fıstık tencereye eklenir ve kavrulur. Pirinç konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve kuş üzümü ilave edilip hafifçe karıştırılır. Sıcak su tencereye konulur ve  kapağı kapatılıp pişirilir. 
Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Uzun zamandır yapmıyordum hatırlattığınız için teşekkürler.Sevgiler..

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık canım.yeni hafta başlangıcında benden mutlu,neşeli hafta dileklerimi kabul et .

sarımutfak-hande dedi ki...

süper lezzet :)))
ellerine sağlık nefis görünüyor canım

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım...
çok severim...
ama hiç denemedim...

*mehtap dedi ki...

doğru söyledin tam da yılbaşı pilavı,eline sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ellerine saglik harika gozukuyor..sevgiler

Ferkay dedi ki...

Handancım ellerine sağlık canım pilav harika görünüyor..

Nilgün dedi ki...

Ben de yapmayı düşünüyorum. Ellerine sağlık..

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Pilavin her cesidine bayilirim, eminim bu da cok nefis olmustur...Ellerine saglik canim....

Sema dedi ki...

oldukça lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...