1 Kasım 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Pırasa

Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu hafta Pastırma Yazı'ymış (hava raporunda duydum ) sıcaklıklar 20C civarında olacakmış son sıcaklar olduğu için kıymetini bilelim derim. Haftaya kışın favori sebzelerimden Pırasa'nın zeytinyağlı tarifi ile başlamak istedim. Daha önce sizlere kıymalı Pırasa ve Pırasa Köfesi tariflerini vermiştim. Bugün de zeytinyağlısı olsun istedim. Bol limon ile harika oluyor. Herkese güzel bir hafta ve kolay bir Pazartesi diliyorum. Sevgiler.
Malzemeler: (5 kişilik)
1 kg.pırasa
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı portakal suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1,5 yemek kaşığı pirinç
tuz
Hazırlanışı:
Pırasalar ve havuç ayıklanıp, yıkanıp doğrandıktan sonra tencereye konulur. Üzerine portakal suyu(zeytinyağlı pırasa ve kereviz pişirirken portakal suyu kullanıyorum çok lezzetli oluyor. Denemenizi öneririm.), şeker, tuz, zeytinyağı ve su konularak pişmeye bırakılır. Yaklaşık 20 dak. sonra ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilave edilerek suyuna bakılır gerekiyorsa su ilave edilir. Pirinçler piştikten sonra altı kapatılır ve tenceresinde soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve doğranmış maydonoz serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN

25 yorum:

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

pırasa; sıcak-soğuk-salata-börek her hale giriyor, ne lezizdir ama! Ellerinize sağlık...

Narince dedi ki...

Pırasa severim tabii, ekşili, limonlu hele hastayken:))

umutluhayat dedi ki...

havalar hakkındaki bu güzel havadis beni çok mutlu etti.Umarım bayramdada güzel olur.canım pırasa harika görünüyor,öyle güzel süslemişsinki sevmeyenler bile kolaylıkla yer.ellerine sağlık.sevgiler.

yemekbiraşk dedi ki...

eh pek aram olmasada arada bir iyi gelir.. elinize sağlık nefis duruyor
sevgiler..

NiLaY dedi ki...

Pırasayı senin tariflerinle sevdiriyorum kızıma Handan abla, teşekkürler :)

havva dedi ki...

Kış sebzelerinden en çok sevdiğim sebze pırasa özellikle zeytinyağlısına ve böreğine bayılırım. Ellerinize sağlık...

Saglıklımutfak dedi ki...

çok severim. dün akşam bende yaptım. Fakat düdüklünün ayarını yapmayı unuttuğumdan . pişmemişti. Hastalıktan çok unutkan oldum bu aralar. eline sağlık canım

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Unknown dedi ki...

Canım zeytinyağlısına bayılırım el
lerine sağlık öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Canım zeytinyağlısına bayılırım el
lerine sağlık öpüyorum.

Tümay Öztürk dedi ki...

Handan ablacım bende bu hafta yaptım yayınlayacağım. Cnaım çok istiyordu ne zamandır:) Bol limonlu ne güzel yenir di mi:) Elleri sağlık...

Unknown dedi ki...

Handancığım,pırasanın her türlüsüne evet derim.Ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyor.Bir şey soracaktım:ben bugün yemeğe pırasa köftesi yapmak istiyorum.ilk defa yapacağım.bendeki tarifte herşey çiğden konulur diye not almışım.senin tarifini okuyunca pırasayı haşlamışsın.çiğden yapsam nasıl olurki hiç denedinmi,

Sevil Şahin dedi ki...

pırasa sever biri olarak ellerine sağlık demeye geldim handan ablacım
afiyet bal olsun

Nilgün dedi ki...

Pırasayı herkes sevmez ama portakal suyu ile pişeni tadan, reddedemez sanırım. Emeklerine sağlık

lezzet sarayı dedi ki...

mmm nefis olmuş ellerine sağlık.

dokuzuncubulut dedi ki...

Sormayın Handan Hanım, yaz geri geldi sanki, ne güzel. Pırasayı biz de çok severiz, en çok da böreğini. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık olsun.

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim benim... Bayilirim pirasaya, hele de zatinyagli olursa... Sevgilerimle, afiyetler olsun...

Betül KAVAL dedi ki...

pırasayı evlendikten sonra sevdim bende. şimdi en çok sevdiğim zeytinyağlılar arasında dır. ellerine sağlık handancım.

sevgiler

evatolyesi dedi ki...

Pırasanın pirinci ve limonu fazla olursa bayılıyorum. Daha hiç pişirmedim kışın nasıl olsa bol bol yiyeceğiz diye:)
Ellerinize sağlık iyi haftalar.

yemekaski.com seçil dedi ki...

Benimde arşivimde duruo öle.. sevmediğim için yayınlayasımda yok :) eşim çok sevio ona yapıorum.. ellerine sağlık canım..

Tarifname- SEDA dedi ki...

Çok severim ben de. Zeytinyağlısının yeri hep ayrı ama böreğe, çöreğe de pek yakışıyor. Ellerine sağlık

Sevgiler

çeşnici Handan dedi ki...

Arzucuğum tarifi bu şekilde öğrendim ve çiğ hiç denemedim sanırım çiğ olursa pişerken sorun olabilir ve bu kadar yumuşak olmaz.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için çok çok teşekkürler.

Tijen dedi ki...

Handan'cığım,
Pırasa ne kadar farklı şekillerde kullanılacak bir sebze değil mi? Ben böreğini de pek severim. Bir de patatesle kavurmasını severim mesela, zerdeçallı...

Bulbulunyeri dedi ki...

Ellerine sağlık. Ailece çok severiz. Ben bol yoğurt koyup yemeye bayılırım.
Sevgiyle kal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...