1 Kasım 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Pırasa

Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu hafta Pastırma Yazı'ymış (hava raporunda duydum ) sıcaklıklar 20C civarında olacakmış son sıcaklar olduğu için kıymetini bilelim derim. Haftaya kışın favori sebzelerimden Pırasa'nın zeytinyağlı tarifi ile başlamak istedim. Daha önce sizlere kıymalı Pırasa ve Pırasa Köfesi tariflerini vermiştim. Bugün de zeytinyağlısı olsun istedim. Bol limon ile harika oluyor. Herkese güzel bir hafta ve kolay bir Pazartesi diliyorum. Sevgiler.
Malzemeler: (5 kişilik)
1 kg.pırasa
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı portakal suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1,5 yemek kaşığı pirinç
tuz
Hazırlanışı:
Pırasalar ve havuç ayıklanıp, yıkanıp doğrandıktan sonra tencereye konulur. Üzerine portakal suyu(zeytinyağlı pırasa ve kereviz pişirirken portakal suyu kullanıyorum çok lezzetli oluyor. Denemenizi öneririm.), şeker, tuz, zeytinyağı ve su konularak pişmeye bırakılır. Yaklaşık 20 dak. sonra ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilave edilerek suyuna bakılır gerekiyorsa su ilave edilir. Pirinçler piştikten sonra altı kapatılır ve tenceresinde soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve doğranmış maydonoz serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN

25 yorum:

  1. pırasa; sıcak-soğuk-salata-börek her hale giriyor, ne lezizdir ama! Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Pırasa severim tabii, ekşili, limonlu hele hastayken:))

    YanıtlaSil
  3. havalar hakkındaki bu güzel havadis beni çok mutlu etti.Umarım bayramdada güzel olur.canım pırasa harika görünüyor,öyle güzel süslemişsinki sevmeyenler bile kolaylıkla yer.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. eh pek aram olmasada arada bir iyi gelir.. elinize sağlık nefis duruyor
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Pırasayı senin tariflerinle sevdiriyorum kızıma Handan abla, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Kış sebzelerinden en çok sevdiğim sebze pırasa özellikle zeytinyağlısına ve böreğine bayılırım. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. çok severim. dün akşam bende yaptım. Fakat düdüklünün ayarını yapmayı unuttuğumdan . pişmemişti. Hastalıktan çok unutkan oldum bu aralar. eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı haftalar. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. Canım zeytinyağlısına bayılırım el
    lerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Canım zeytinyağlısına bayılırım el
    lerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Handan ablacım bende bu hafta yaptım yayınlayacağım. Cnaım çok istiyordu ne zamandır:) Bol limonlu ne güzel yenir di mi:) Elleri sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Handancığım,pırasanın her türlüsüne evet derim.Ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyor.Bir şey soracaktım:ben bugün yemeğe pırasa köftesi yapmak istiyorum.ilk defa yapacağım.bendeki tarifte herşey çiğden konulur diye not almışım.senin tarifini okuyunca pırasayı haşlamışsın.çiğden yapsam nasıl olurki hiç denedinmi,

    YanıtlaSil
  13. pırasa sever biri olarak ellerine sağlık demeye geldim handan ablacım
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  14. Pırasayı herkes sevmez ama portakal suyu ile pişeni tadan, reddedemez sanırım. Emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. mmm nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Sormayın Handan Hanım, yaz geri geldi sanki, ne güzel. Pırasayı biz de çok severiz, en çok da böreğini. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  17. Ellerine saglik canim benim... Bayilirim pirasaya, hele de zatinyagli olursa... Sevgilerimle, afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  18. pırasayı evlendikten sonra sevdim bende. şimdi en çok sevdiğim zeytinyağlılar arasında dır. ellerine sağlık handancım.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Pırasanın pirinci ve limonu fazla olursa bayılıyorum. Daha hiç pişirmedim kışın nasıl olsa bol bol yiyeceğiz diye:)
    Ellerinize sağlık iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  20. Benimde arşivimde duruo öle.. sevmediğim için yayınlayasımda yok :) eşim çok sevio ona yapıorum.. ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  21. Çok severim ben de. Zeytinyağlısının yeri hep ayrı ama böreğe, çöreğe de pek yakışıyor. Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Arzucuğum tarifi bu şekilde öğrendim ve çiğ hiç denemedim sanırım çiğ olursa pişerken sorun olabilir ve bu kadar yumuşak olmaz.

    YanıtlaSil
  23. Yorumlarınız için çok çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. Handan'cığım,
    Pırasa ne kadar farklı şekillerde kullanılacak bir sebze değil mi? Ben böreğini de pek severim. Bir de patatesle kavurmasını severim mesela, zerdeçallı...

    YanıtlaSil
  25. Ellerine sağlık. Ailece çok severiz. Ben bol yoğurt koyup yemeye bayılırım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)