Herkese iyi akşamlar. Bu akşam ki tarifim yayınlanması için oldukça fazla istek alan ve yapımı çok kolay bir tarif.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı tel şehriye
3 su bardağı sıcak su (et suyu -tavuk suyu)
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır.Şehriyeler tencereye eklenir ve rengi dönene kadar kavrulur. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz eklenir, sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı tel şehriye
3 su bardağı sıcak su (et suyu -tavuk suyu)
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır.Şehriyeler tencereye eklenir ve rengi dönene kadar kavrulur. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz eklenir, sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
13 yorum:
Hem de tel şehriyeli ..:) Ellerinize sağlık. Çok severim...
bende buldukça değişik şehriye şekilleri ile yapıyorum bu pilavı özellikle harfli felan bulunca çocuklar çok seviyor
Bıkmadan usanmadan yapacağım bir pilav çeşidi, ellerinize sağlık.
ben severim ama oğlum sevmediği için yapmıyorum hiç :-(
Her daim yapılan ve sevilen bir yemek:)))
çok severim, elinize sağlık
harika bir tarif elinize sağlık bu arada takipçinizim artık :)
En sevdiğim (:
Merhaba
Blogunuzu çok beğendim. Böyle bir bloga sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum.
Teşekkürler.
Nurselin Mutfağı.
Çok güzel görünüyor bloğunuzu da takibe aldım bende sizi bekliyorum sevgiler :)
Merhaba ellerine sağlık benim ufaklığınn en sevdiği pilav bu sadece bu pilavı yer sevgiler
iyi bir site.
Yorumlarınız için teşekkürler.
Yorum Gönder