31 Ağustos 2015 Pazartesi

Şehriyeli Pilav

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam ki tarifim yayınlanması için oldukça fazla istek alan  ve yapımı çok kolay bir tarif.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı tel şehriye
3 su bardağı  sıcak su (et suyu -tavuk suyu)
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır.Şehriyeler  tencereye eklenir ve rengi dönene kadar kavrulur. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz eklenir, sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

13 yorum:

  1. Hem de tel şehriyeli ..:) Ellerinize sağlık. Çok severim...

    YanıtlaSil
  2. bende buldukça değişik şehriye şekilleri ile yapıyorum bu pilavı özellikle harfli felan bulunca çocuklar çok seviyor

    YanıtlaSil
  3. Bıkmadan usanmadan yapacağım bir pilav çeşidi, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ben severim ama oğlum sevmediği için yapmıyorum hiç :-(

    YanıtlaSil
  5. Her daim yapılan ve sevilen bir yemek:)))

    YanıtlaSil
  6. çok severim, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. harika bir tarif elinize sağlık bu arada takipçinizim artık :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba
    Blogunuzu çok beğendim. Böyle bir bloga sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
    Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum.
    Teşekkürler.

    Nurselin Mutfağı.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor bloğunuzu da takibe aldım bende sizi bekliyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba ellerine sağlık benim ufaklığınn en sevdiği pilav bu sadece bu pilavı yer sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)