Herkese iyi akşamlar. Bayram için hafif ve kolay bir tatlı yapmak isteyenler için çok lezzetli ve basit tarifim var. Denerseniz pişman olmazsınız. Afiyet olsun.
Malzemeler: (6 kişilik) Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.
400 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağı
400 gr.antep fıstık içi
şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu
Hazırlanışı: Kadayıf ufak parçalar halinde koparılır ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırılır. Üzerlerine havan tokmağı ile bastırılır ve kadayıfların kalıpların içine iyice yerleşmesi sağlanır. Kurumaları için 1 gece oda ısısında bekletilir. Tereyağı kısık ateşte eritilir ve süzgeçten geçirilir. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağı dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 180 C'de kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dak.pişirilir. Fırından çıkarılıp 5 dak. bekletilir. Kadayıf çanakları dikkatlice kalıplardan çıkarılıp, kağıt havlu üzerine dizilir. Şurup için şeker ile su tencereye konulur ve orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenir 10 dak. daha kaynatılır. Portakal suyu ile tatlandırıp, fıstıklar şerbete ilave edilir. Birkaç dakika birlikte pişirilir. Fıstık karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurulur ve soğuduktan sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler: (6 kişilik) Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.
400 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağı
400 gr.antep fıstık içi
şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu
Hazırlanışı: Kadayıf ufak parçalar halinde koparılır ve küçük muffin kaplarının tabanına paylaştırılır. Üzerlerine havan tokmağı ile bastırılır ve kadayıfların kalıpların içine iyice yerleşmesi sağlanır. Kurumaları için 1 gece oda ısısında bekletilir. Tereyağı kısık ateşte eritilir ve süzgeçten geçirilir. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağı dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 180 C'de kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dak.pişirilir. Fırından çıkarılıp 5 dak. bekletilir. Kadayıf çanakları dikkatlice kalıplardan çıkarılıp, kağıt havlu üzerine dizilir. Şurup için şeker ile su tencereye konulur ve orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenir 10 dak. daha kaynatılır. Portakal suyu ile tatlandırıp, fıstıklar şerbete ilave edilir. Birkaç dakika birlikte pişirilir. Fıstık karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurulur ve soğuduktan sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Bayram için farklı tatlı tarifleri daha iyi oluyor bence de heryerde baklava görmekten sıkılıyorum.Bu tarıfte çok güzel görünüyor canım..
YanıtlaSilEllerine sağlık çok lezzetli ve hoş görünüyorlar sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Süper lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilBayildim bu fikre. Keşke bi yapan olsa...
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefisss görünüyor...
YanıtlaSilmalatya haber Olarak Sizi Takip Ediyorum Başarılarınızı Diliyorum İyi Bloglamalar :)
YanıtlaSilKadayıf görünce Bayılıyorum. O kadar seviyorum yani....:) Bu tarif de harika görünüyor.. Çok farklı. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok şirin görünüyor, küçük olmaları serviste rahatlık sağlar, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNefis gozukuyorlar denesem yapabilirmiyim acaba..canimda istedi :)) afiyetler olsun ellerinize saglik
YanıtlaSilAh çok severim, elinize sağlık (:
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilBayıldımmmmm kadayıfların şekline sunumuna elinize sağlık vallahi kalkıp kadayıf yapasım geldi şu an,oysa kadayıf tatlısı yapmama kararı almıştım bir türlü şerbetini verdiğimde başarılı olamadım:)Sevgilerimle.
YanıtlaSilŞahane görünüyor
YanıtlaSil