Afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet enginar
200 gr. tavuk göğüs eti
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
zeytinyağı
1 limonun suyu
40 gr. tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Temizlenmiş, ayıklanmış enginarlar bir tencerede üzerlerini geçecek kadar kaynar suda haşlanırlar. (Haşlama suyuna 1 limonun suyu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz eklenir) Diğer tarafta bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan kavrulur. Üzerine doğranmış tavuk etleri eklenir. Tavuklar renkleri dönene kadar çevrilerek sotelenirler. Üzerlerine tuz, karabiber eklenir ve bir iki çevrilip, ocağın altı kapatılır. Haşlanan enginarlar bir tepsiye dizilirler. Pişen tavuklar enginarların içine konulurlar. Sos kabında tereyağı eritilir. Üzerine un eklenir ve kavrulur. Ilık süt ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir karıştırılıp ocaktan alınır. Beşamel sos tavuklu enginarların üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşarlar da sosun üzerine konulur. Enginarlar önceden ısıtılmış 200 C’de ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince enginarlar fırından çıkarılır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
22 yorum:
Leziz görünüyor :) Ellerinize sağlık :)
ellerinize sağlık güzel görünüyor
Çok değişik enginar tarifleri var harika hepsini tek tek deneyeceğim ellerinize sağlık.
Çok iştah açıcı görünüyor.Çok da acıktım şu anda.
İlk firsatta denemeliyim:-)
Ellerine sağlık enginarlı bütün tarifler harşka oluyor bu da öyle sevgiler
Elinize sağlık, enginar olsun da her halini severiz :)
ellerinize sağlık canım
çok değişik ve nefis olmuş..
harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Süper bir sunum...Ellerinize sağlık...
En sevdiğim enginar tarifi,ellerinize sağlık.
Enginari cok severim, nefis olmus. Ellerinize saglik..
harika bir fikir
Enginar hem salatalar için hem de yemek olarak nefis bir sebze. Her haline bayıldığım gibi tavuklusunu da çok severim. Ellerinize sağlık.
Enginar sevmeyenlere zorla enginar sevdireceksiniz güzel bir tarif elinize sağlık
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
Bloğunuzu açar açmaz büyülendim fotoğrafla, görüntü akıllara zarar ;)
p.s. enginar delisi :))
sevgilerimle...
Kulağa çok hoş geliyor. Hazır enginar bolken yapmak lazım. Ellerinize sağlık.
Seni geçmişe götürüp yüzünde tebessümler oluşturacak bir mimle mimlendin canım.Yapman dileğiyle..Sevdicandan sevgiler:)
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Ben de bloguma beklerim.
Yorumlarınız için teşekkürler.
Yorum Gönder