Afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet enginar
200 gr. tavuk göğüs eti
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
zeytinyağı
1 limonun suyu
40 gr. tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Temizlenmiş, ayıklanmış enginarlar bir tencerede üzerlerini geçecek kadar kaynar suda haşlanırlar. (Haşlama suyuna 1 limonun suyu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz eklenir) Diğer tarafta bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan kavrulur. Üzerine doğranmış tavuk etleri eklenir. Tavuklar renkleri dönene kadar çevrilerek sotelenirler. Üzerlerine tuz, karabiber eklenir ve bir iki çevrilip, ocağın altı kapatılır. Haşlanan enginarlar bir tepsiye dizilirler. Pişen tavuklar enginarların içine konulurlar. Sos kabında tereyağı eritilir. Üzerine un eklenir ve kavrulur. Ilık süt ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir karıştırılıp ocaktan alınır. Beşamel sos tavuklu enginarların üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşarlar da sosun üzerine konulur. Enginarlar önceden ısıtılmış 200 C’de ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince enginarlar fırından çıkarılır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Leziz görünüyor :) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilellerinize sağlık güzel görünüyor
YanıtlaSilÇok değişik enginar tarifleri var harika hepsini tek tek deneyeceğim ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok iştah açıcı görünüyor.Çok da acıktım şu anda.
YanıtlaSilİlk firsatta denemeliyim:-)
YanıtlaSilEllerine sağlık enginarlı bütün tarifler harşka oluyor bu da öyle sevgiler
YanıtlaSilElinize sağlık, enginar olsun da her halini severiz :)
YanıtlaSilellerinize sağlık canım
YanıtlaSilçok değişik ve nefis olmuş..
YanıtlaSilharika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilSüper bir sunum...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEn sevdiğim enginar tarifi,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEnginari cok severim, nefis olmus. Ellerinize saglik..
YanıtlaSilharika bir fikir
YanıtlaSilEnginar hem salatalar için hem de yemek olarak nefis bir sebze. Her haline bayıldığım gibi tavuklusunu da çok severim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEnginar sevmeyenlere zorla enginar sevdireceksiniz güzel bir tarif elinize sağlık
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilBloğunuzu açar açmaz büyülendim fotoğrafla, görüntü akıllara zarar ;)
YanıtlaSilp.s. enginar delisi :))
sevgilerimle...
Kulağa çok hoş geliyor. Hazır enginar bolken yapmak lazım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSeni geçmişe götürüp yüzünde tebessümler oluşturacak bir mimle mimlendin canım.Yapman dileğiyle..Sevdicandan sevgiler:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen de bloguma beklerim.
Yorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil