11 Mayıs 2015 Pazartesi

Enginar Yatağında Beşamel Soslu Tavuk


Herkese iyi akşamlar ve güzel bir hafta dilerim. Çok severek yediğim  ve farklı şekillerde deneyerek soframda yer verdiğim enginarın bu akşam  alternatif bir tarifi var. Denemek isteyenler pişman olmayacaklardır. Ama klasik enginar tarifinden vazgeçmeyenler buradan zeytinyağlı enginar tarifine ulaşabilirler. Ayrıca: enginar yatağında karides,  rokalı enginar salatası, enginar kalpli patates salatası,  enginarlı semizotu salatası,  mantarlı enginar salatası tariflerime de göz atabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet enginar
200 gr. tavuk göğüs eti
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
zeytinyağı
1 limonun suyu
40 gr. tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Temizlenmiş, ayıklanmış enginarlar bir tencerede üzerlerini geçecek kadar kaynar suda haşlanırlar. (Haşlama suyuna 1 limonun suyu, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuz eklenir) Diğer tarafta bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan kavrulur. Üzerine doğranmış tavuk etleri eklenir. Tavuklar renkleri dönene kadar çevrilerek sotelenirler. Üzerlerine tuz, karabiber eklenir ve bir iki çevrilip, ocağın altı kapatılır. Haşlanan enginarlar bir tepsiye dizilirler. Pişen tavuklar enginarların içine konulurlar. Sos kabında tereyağı eritilir. Üzerine un eklenir ve kavrulur. Ilık süt ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir karıştırılıp ocaktan alınır. Beşamel sos tavuklu enginarların üzerine dökülür. Rendelenmiş kaşarlar da sosun üzerine konulur. Enginarlar önceden ısıtılmış 200 C’de ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince enginarlar fırından çıkarılır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

22 yorum:

  1. Leziz görünüyor :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Çok değişik enginar tarifleri var harika hepsini tek tek deneyeceğim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok iştah açıcı görünüyor.Çok da acıktım şu anda.

    YanıtlaSil
  5. İlk firsatta denemeliyim:-)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık enginarlı bütün tarifler harşka oluyor bu da öyle sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık, enginar olsun da her halini severiz :)

    YanıtlaSil
  8. çok değişik ve nefis olmuş..

    YanıtlaSil
  9. harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Süper bir sunum...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. En sevdiğim enginar tarifi,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Enginari cok severim, nefis olmus. Ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  13. harika bir fikir

    YanıtlaSil
  14. Enginar hem salatalar için hem de yemek olarak nefis bir sebze. Her haline bayıldığım gibi tavuklusunu da çok severim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Enginar sevmeyenlere zorla enginar sevdireceksiniz güzel bir tarif elinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. Bloğunuzu açar açmaz büyülendim fotoğrafla, görüntü akıllara zarar ;)
    p.s. enginar delisi :))
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Kulağa çok hoş geliyor. Hazır enginar bolken yapmak lazım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Seni geçmişe götürüp yüzünde tebessümler oluşturacak bir mimle mimlendin canım.Yapman dileğiyle..Sevdicandan sevgiler:)

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
    Ben de bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  21. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)