Herkese iyi akşamlar ve iyi haftalar. Hem hafif, hem sunumu farklı, hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız bu erişte tarifini denemenizi öneririm. ( Tarife isterseniz beşamel sos ve kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz ama bu şekli ile çok hafif olduğu için sıcak yaz günlerinde ben tercih etmiyorum) Genel de peynir ve ceviz ikilisi ile sunulan ya da mercimekle birlikte çorba olarak içilen erişteyi bu alternatif tarifi ile misafirlerinize de gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. İlla da klasik erişte tarifi isteyenler Peynirli Cevizli Erişte, Erişteli Yeşil Mercimekli Çorba tariflerine buradan ulaşabilirler.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket erişte
250 gr. kuşbaşı et
2 adet yeşil sivri biber
2 adet kırmızıbiber
2 adet domates
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Bir tavada zeytinyağı ısıtılır kuşbaşı doğranmış etler sotelenir. Etler tavadan alınır. Ayıklanıp, küçük küçük doğranmış biberler tavada sotelenir. Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesler de tavaya eklenir ve birlikte çevrilirler. Diğer tarafta tuzlu kaynar suya atılan erişteler 5,6 dak. haşlanır. Haşlanan ve süzülen erişte, etler, biber ve domatesler bir kaba konulur, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber de ilave edilir ve hep birlikte karıştırılıp harmanlanırlar. Karışım içleri yağlanan güveç kaplarına pay edilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de eriştelerin üzerleri kızarana kadar pişirilirler. Fırından çıkarılan güveçler sıcak olarak servis edilirler.
AFİYET OLSUN
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket erişte
250 gr. kuşbaşı et
2 adet yeşil sivri biber
2 adet kırmızıbiber
2 adet domates
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Bir tavada zeytinyağı ısıtılır kuşbaşı doğranmış etler sotelenir. Etler tavadan alınır. Ayıklanıp, küçük küçük doğranmış biberler tavada sotelenir. Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesler de tavaya eklenir ve birlikte çevrilirler. Diğer tarafta tuzlu kaynar suya atılan erişteler 5,6 dak. haşlanır. Haşlanan ve süzülen erişte, etler, biber ve domatesler bir kaba konulur, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber de ilave edilir ve hep birlikte karıştırılıp harmanlanırlar. Karışım içleri yağlanan güveç kaplarına pay edilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de eriştelerin üzerleri kızarana kadar pişirilirler. Fırından çıkarılan güveçler sıcak olarak servis edilirler.
AFİYET OLSUN
çok güzel bir tarif paylaşımı olmuş elinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://microsoftteknolojileri.blogspot.com/
Güveçte pişen yemekler iki katı güzel olur. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilErişteyi çok severim ve güveçte olan tüm yemeklere bayılırım. Güveçte erişte değişik geldi nasıl güzel farklı bir tarif, nefis görünüyor, inşallah bende deneyeceğim.Ellerinize sağlık, sevgiler
YanıtlaSilhttp://prensesinlezzetleri.blogspot.com
Güveçte erişte ilk kez duyuyorum elinize sağlık bende beklerim Blogu ma kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr
YanıtlaSilElinize sağlık (:
YanıtlaSilnefis görünüyor, ellrinize sağlık:)))
YanıtlaSilTam da ramazan sofralarına yakışan bir tarif olmuş, elinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık lezzetli görünüyor
YanıtlaSililk defa duydum bu tarifi erişteyi her türlü cok severim bide boyle denemek lazım :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilsüper güveçte yemek çok lezzetli oluyor zaten :-))
YanıtlaSilçok güzelmiş iftar sofralarında harika olur
YanıtlaSilBayılırım güveçe. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGüveçte pişen her yemeği çok severim. Ayrı güzel bir lezzeti oluyor. Erişte denemedim ama çok leziz olacağını düşünüyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık tam benlik bir yemek olmuş sevgiler
YanıtlaSildenemek isterim nefis görünüyor
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSilHarika ellerinize sağlık..çok severim tadını merak ettim.. Bu arada bloğunuzu Takibe aldım bende bloğuma beklerim sevgilerle...
YanıtlaSilhttp://beautybeybi.blogspot.com.tr/