Herkese iyi akşamlar. Bu akşamlar konuklarınıza gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz alternatif bir et tarifi vermek istiyorum. Orjinali yer fıstıklı olan bu yemeği püre ya da pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Malzemeler : 4 kişilik (Tarif en güzel tava yemekleri kitabından uyarlanmıştır)
6 tane biftek
1 çay bardağı dövülmüş kaju
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 limonun suyu
2 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı toz şeker
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Biftekler ince ince dilimlenir. Bir kasede limonun suyu, zeytinyağı, doğranmış arpacık soğanı, dövülmüş sarımsak, toz şeker iyice karıştırılır ve etler için konulur. Etler sosun içinde buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Teflon tava ısıtılır ve dinlendirilen etler tavaya konulur ve kavrulur. Tuz, karabiber eklenir ve karıştırılır. Diğer bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve julyen doğranmış biberler tavada çevrilerek sotelenirler. Etler ve biberler bir kaba alınırlar. Biberlerin sotelendiği tavaya dövülmüş kajular konulur ve kavrulurlar. Kavrulan kajular etlerin olduğu kaba konulur ve hepsi karıştırılıp harmanlanır. Servis tabağına alınan biberli, kajulu etler pilav ya da püre eşliğinde servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun
Malzemeler : 4 kişilik (Tarif en güzel tava yemekleri kitabından uyarlanmıştır)
6 tane biftek
1 çay bardağı dövülmüş kaju
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 limonun suyu
2 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı toz şeker
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Biftekler ince ince dilimlenir. Bir kasede limonun suyu, zeytinyağı, doğranmış arpacık soğanı, dövülmüş sarımsak, toz şeker iyice karıştırılır ve etler için konulur. Etler sosun içinde buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Teflon tava ısıtılır ve dinlendirilen etler tavaya konulur ve kavrulur. Tuz, karabiber eklenir ve karıştırılır. Diğer bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve julyen doğranmış biberler tavada çevrilerek sotelenirler. Etler ve biberler bir kaba alınırlar. Biberlerin sotelendiği tavaya dövülmüş kajular konulur ve kavrulurlar. Kavrulan kajular etlerin olduğu kaba konulur ve hepsi karıştırılıp harmanlanır. Servis tabağına alınan biberli, kajulu etler pilav ya da püre eşliğinde servis edilir.
AFİYET OLSUN.
17 yorum:
biftek ve kaju çok değişik bir tarif taı güzeldir elinize sağlık bizlerde sayenize klasik yemeklerden sıyrılmış oluyoruz
Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif...
Kajuyu kavurup yiyorum bu aralar:)) Nasil guzel lezzet..
Eminim boyle daha guzel olmustur.. Ellerinize saglik olsun ..
Güzel bir sunum olmuş ellerinize sağlık:))
Çok güzel olmuş.. elinize sağlık..
Bu tarif tam benlik.. Sevdiğim her şey var içinde :)
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor… http://smyrnaiiz.blogspot.com.tr
çok hoş biftek tariflerine bayılıyorum sevgiler
çok ilginç olmuş, elinize sağlık...
Yorum yazmakta zorlandım. Gitmedi sanırım ilk yorumum.
Kaju güzel fikir ellerine sağlık.
Çok lezzetli gözüküyor. Elinize sağlık. :)
Kaju ve biftek 2 lezzet bir arada sanki ;) Eline sağlık olsun. Sevgilerle...
sunum bir harika kesin lezzeti öyledir deneyeceğim :) ellerinize saglıkkk
Tava yemekleri hem pratik hemde lezzetli oluyor.. Ellerinize saglik..
Ellerinize sağlık.
Kajuyu çok severim tarifte görüncede çok ilgimi çekti.Fırsat olunca denemek isterim.
Tarif için teşekkürler.Bloğunuzu takipdeyim,banada beklerim.
Sevgiler
Kajuyu çok severim tarifte görüncede çok ilgimi çekti.Fırsat olunca denemek isterim.
Tarif için teşekkürler.Bloğunuzu takipdeyim,banada beklerim.
Sevgiler
Yorum Gönder