17 Mart 2015 Salı

Baklava Yufkasında Soslu Somon

Herkese iyi akşamlar. Yine yapımı çok kolay,  lezzeti bir o kadar güzel bir tarifim var. Misafirlerinize sunabileceğiniz alternatif bir tarif olarak denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler: 4 kişilik(Tarif Leziz dergisinden  uyarlanmıştır)
4  adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde)
8 adet hazır baklava yufkası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr. tereyağı
Sos için:
2 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı bal
1 limonun suyu
zeytinyağı
yarım demet ince kıyılmış dereotu
tuz
karabiber
Hazırlanışı.
Sos için sos malzemelerinin hepsi bir kaba alınır ve iyice karıştırılır. Somon filetoların her biri yıkanıp, iyice kurulanır. Baklava yufkasından 25×15 cm büyüklüğünde parçalar elde edilir. Zeytinyağı ile eritilmiş tereyağı bir kasede karıştırılır. Kesilmiş olan baklava yufkası tezgaha yayılır, üzerine fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürülür. İkinci yufka  üzerine yerleştirilir ve bu yufka da aynı şekilde yağlanır. Somonlardan bir tanesi hamurun ortasına yerleştirilir ve üzerine hazırlanan hardallı sos bir tabaka halinde sürülür. Yufka, somon hava almayacak şekilde katlanıp üzerine tekrar yağlı karışımdan sürülür. Kalan malzeme bitene dek aynı şekilde işlem uygulanır. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serilir. Üzerine somonlu yufkalar yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 C'de  fırında üzerleri kızana kadar pişirilir. Servis tabağına  alan somonlar sıcak olarak salata eşliğinde servis edilir.  
AFİYET OLSUN

13 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Çok güzel bir balık yapmışsın.Çok beğendim.Ellerine sağlık

Güloanne mutfakta dedi ki...

Çok güzel bir balık yapmışsın.Çok beğendim.Ellerine sağlık

guldeninmutfagi dedi ki...

somonu evde bir tek ben seviyorum ama bu tarifi denemeye değer ;)

ARZU'NUN LEZZET ADASI dedi ki...

Somonu çok severiz bu tarifi de mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Çok ilginç geldi bu tarif bana....
Ellerinize sağlık....

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

nefis bir tarif balığı bu şekild süslemek hiç aklıma gelmedi:)
ellerinize sağlık

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Merhabalar,
Farklı ve leziz bir tarif olmuş.
Ellerinize sağlık.👍
Sevgilerimle.

Ada Deniz dedi ki...

Şık sunumlu güzel bir lezzet, ellerinize sağlık...

sevdicann dedi ki...

farklı bir tarif: )Balığı çok. severim: )

denizzeynep dedi ki...

Harika bir pişirme yöntemi ve şık bir sunum.. Ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

aaa aa çok değişik bir tarifmiş tadını çok merak ettim.ellerinize sağlık...

Bulbulunyeri dedi ki...

Misafir sofralarına nasıl da yakışır. Ellerinize sağlık. Çok güzel bir tarif.
Sevgiyle kalın.

çeşnici Handan dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...